Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Inverting method и изолиране на вокали

FUB_HS

Recommended Posts

Привет! Имам една чуденка от няколко месеца насам, но опитите ми са неуспешни и предпочитам да се допитам до професионалистите, вместо да се въртя в някакъв омагьосан кръг, с риск въпроса ми да се стори изключително глупав.

Става въпрос за една песен, която има английски вариант, както и испански. 

Ако поставя двете парчета едно под друго и инвертирам едно от тях, общата им част, т..е. инструментала изчезва и остават само вокалите, но смесени.

-invert

Та, въпроса ми е, има ли някакъв шанс по тази логика, да извадя вокалите, които получавам и да получа чистият инструментал?  Дойде ми наум, тъй като аз нямах сингбека на дадено парче,а в интернет намерих официалната акапела, поставих я, инвертирах я и си получих официлания иструментал от парчето. Също така съм пробвал и с акапела, получена като извадя инструментала от парчето, а когато поставих инверитраната акапела, която получих, отново ми излезна само инструментала. Пробвах да инвертирам и двете версии и английската и испанската, защото ми мина през ума, че ще има някаква разлика и трябва и двете версии да минат invert,  a двете получени писти с вокали, ги инвертирах от двете парчета наведнъж, но уви.  Играл съм си и с volume и c pan, но постигам почти нулев ефект. Или се усилва английската или испанската, затова смесих двете парчета и инвертирах от тях смесените вокали, които ми излизат, но без успех.

Силно се надявам да съм се изразил правилно и да сте ме разбрали. Далеч съм от мисълта, че ще измисля нов начин за вадене на backing track-с. Зная, че за тази работа има филтри и т.н. и че се взимат готови сингбеци от студията и има достатъчно кавъри като караоке,но все пак реших да попитам. 

П.С. Извинявам се, ако темата не е за този раздел, но не намерих по-подходящ.

• 1 month later...

Няма как. Когато инвертираш две акапели (в случая английска и испанса версия в едно) върху оригинал, това е все едно да махнеш само едната версия, и другата да остане. 

PS. Потърсих а потенциална караоке версия, но уви. Трябва да се разровиш много повече ако наистина ти е нужна.