Jump to content
Българският форум за музиканти

Мултиефекти


Child^in^Time

Recommended Posts

ВХОД - ИЗХОД - НА КОМБО ИЛИ НА ГЛАВА

ТУК СЕ ПРИВКЛЮЧВАТ ЕФЕКТИТЕ

НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА КАМИОНЧЕТА - НАСТЪПИКУТИЙКИ

ИЛИ ФЛОР ИЛИ РАК ПРОЦЕСОРИ

ТОВА СЕ ПРАВИ САМО АКО СВИРИШ СЪС СОБСВЕНИЯ ГЕЙН НА АПАРАТУРАТА СИ

ТОЕСТ НЕ ПОЛЗВАШ НИКОГА ДРАЙВ И КОМПРЕСОР В ТОЗИ ЛУП

 

ИНАЧЕ МОЖЕ ДИСТЕР И КОМПРЕСОР ОТПРЕД НА УСИЛВАТЕЛЯ

А В ЛУПА - ХОРУС ,ФЛЕНДЖЪР И ДИЛЕЙ НАПРИМЕР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

не съм много по хардуера, но мисля, че е паралелна верига за включване на ефектите, която прецаква по-малко звука :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с чейн от 6 камиончета,Ibanez ts808,boss ds1 vintage(82),boss ce3,Boss dd 3,boss rv 5,boss dd 3.Правил съм следния опит.С помоща на механичен тру байпас лайн селектор съм прекарвал звука през всичките ми ефекти(когато са на байпас ) и от там в ампа и след това директно в ампа.Понеже нямаше абсолютно никаква (доловима за мен и спросто ухо) разлика ,съм склонен да мисля ,че при използването на изправни и качествени ефекти,добро захранване и наистина добри кабели,загубата на саунд при използването на няколко ефекта е по скоро предполагаема.Това което казвам се отнася до изброените по горе ефекти.Иначе имах сериозни оплаквания към двата Digitech Които имах.При тях (особено при дисторжъна от X серията) имах сериозна загуба на честоти и сила при байпас,заради което ги и разкарах.

 

Аз лично много мразя да слагам ефекти от типа на хоруси и реверби в сенд ритърн ефект луповете на амповете ми.Чара не добрия лампов амп е в диалога между приамп и краен амп особено при по силно свирене и ефекти от типа на хорус по средата на веригата според мен му развалят саунда.Чуствам се комфортно само с дилеи в ефект лупа.

 

 

 

п.п.Само искам да кажа ,че съответно това са си лично мои възгледи натрупани с практиката и съответно не твърдя че са непременно меродавни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

Купи си един Behringer DSP Virtualizer мултиефект процесор който може да контролираш с миди педалиера щом имаш отделен драйв.

dsp2024p_medium.jpg

 

Това ще е най евтиния вариант.

И ще бъдеш доволен.

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо за Берингер... къде предразсъдъци, къде не ама не съм с много добро мнение за тях... Ама май накрая след някоя и друга седмица като отскоча до София ще си взема един delay и ще мирясам... Че тия мултита имам чувството, че бая ще ме оръсят...

 

п.п. на мен още нещо тия сенд ретърнове, лупове и чудеса не могат да ми се изяснят де ама то явно проблема е в моя телевизор. Та по на кратко-фатално ли е, че нямам такова чудо на кубето(или поне не знам да имам)... в смисъл проблем ли е да са навързани Уа-то, диста, реверба на усилватела и евентуално дилея без туй чудо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

Нактратко може да набуташ ефектите преди ампа ако няма send/return. Проблем няма. Според повечето хора обаче звучи много по добре в ефект лупа (т.е между send и return). Има китаристи които правят супер здрав звук с ефекти между китарата и входа на усилвателя - важното е да те кефи как звучи :greenball:

 

 

Иначе ако ти се чете малко дай да се пробвам и аз да обясня каквото не е ясно:

 

Обикновено един китарен усилвател обикновено има две "фази" - preamp и power amp (срещат се и потделно). Предусилвателя вдига сигнала който ще ръгнеш в входа на усилвателя (който е слаб щото адаптерите не са ти електроцентрала) до линейно ниво (line level). Силовия усилвател е след предусилвателя и вдига линейното ниво до ниво на което можеш да ръгнеш говорител и да изтероризираш съседите.

 

Send-a взема сигнал след предусилвателя а return-а вкарва сигнал преди силовия усилвател (демек ако ги няма на един амп е баш като да са накъсо). Вземаш сигнала от сенд оттам и го ръгаш в каквито ефекти искаш, след това от изхода на последният ефект го ръгаш обратно в return-a на ампа (ретърна пък е вход който е преди паъурампа). Така вместо да обработват слабият сигнал от китарата ефектите обработват поусилен от преампа сигнал.

 

Както каза Тони не се слагат дистове, компресори и уо-та там - на тях по правило мястото им е преди входа на целия усилвател (веднага след китарата).

 

Поздрави, Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно употребата на сенд-ретърна това само за камиончета ли се отнася? Ако примерно разполагаме с процесор Диджитек РП 200А има ли смисъл да се ползва сенд ретърн, ще се усили ли сигнала? И другото което е казахте, че дист и уа-та не се слагат там, има ли проблем ако този процесор се включи в сенд-ретърн и се ползват неговите дистове?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай:greenangel:.

Принципно не може ли да включиш процесора преди усилвателя?

Обикновено send/return изводите излизат след предусилвателя на амп-а, което значи, че ако включиш дисторшън там, освен китарния сигнал, ще усилиш и шума, който е генериран в предусилвателя на амп-а.

 

Ако имаш намерение да използваш процесор пред усилвателя, то е добре чистия канал на усилвателя да не криви допълнително, и да не оцветява звука много.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря на всички за разясненията :wacko:

Значи за да използвам сенд - ретърн, трябва и на усилвателя да е предвиден - да имам изход от сенда, там включвам камиончета, после изхода от тях в ретърна, тоест да имам по още един вход и изход някъде на него :), прав ли съм?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг проблем, който трябва да имаш в предвид, е доколко 'мобилността' е фактор за тебе.

С един процесор е много по лесно, защото като ти се наложи свириш някъде (напр. репетиционна, клуб) просто го боцваш в централното озвучаване и си готов.

Варианта с кубе и една дузина камиончета представлява доста по сериозно предизвикателство, погледнато от тая, чисто логистична гледна точка :)

 

Едит: малко влиза отникъде мойто мнение, щото не видях, че имало 2ра страница на темата :wall:

Редактирано от Stone Free
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно време имах ей тва - http://www.effectsdatabase.com/model/710/

и е много доволно - само драйва му не ме кефеше,ама ина4е другите ефекти са стабилни...добър е,ако си намериш някой да продава,грабвай - има си Noise gate,Digital delay & Compressor,Chorus....кво друго му тря на 1 човек...

май някой преди време продаваше и тука такоа животно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се поразходих из музикалните из Плевен(т.е. само в един де, `щот другия не бачкаше, а други не са ми известни) Та от огромния набор и всякакъв избор се изнамери някакво процесорче, което ми предложи човека. Някво дребно на Alesis. Като се поразрових из сайта им намерих това http://www.alesis.com/product.php?id=69 (на съм на 100% сигурен ма май е същото) Цената му беше 202лв. Ако има някой опит с това да сподели. Защото ако са му добри реверба, хоруса и всичките му там подобни може и да се откажа за отделно дилей камионче(което в момента ми е жаланието).

 

И един въпрос за струни да не пускам нова тема. Значи китарата ми е Squier Stratocaster и пружините на тремелото са така настроени, че може да се повдига с ръчката( нали се сещате). Та мислих да си взема същите струни,с който е китарата( Fender Super 250L, (.009 to .042) така поне пише на сайта...) ама нямаше. Та питането е при други струни със същата дебелина (деветки) ще има ли разлика в опъна и ще се наложат ли корекции и настройки по тремелото или спокойно да си сменям.

 

И последно... в какви граници се движат дилейте, че нещо доста разнообразни цени намирам и не мога да се ориентирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам за другите , но точно с такова свиря (при даскала щото аз все още няам пара за него) и съм супер доволен и има страшно мн. ефекти и е супер cool лично мене мн ме радва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.