Jump to content
Българският форум за музиканти

Мултиефекти


Child^in^Time

Recommended Posts

Въпроса ми е относно мултиефектите. Интересува ме горе долу как вървят като цени и какво бихте ми препоръчали вие, защото в нета всички семпли ми звучат добре :metalist: Също така при евентуално избиране на нещо такова не държа да има сносен дисторжън, даже и съвсем да го няма пак няма проблем, защото ползвам такъв от друго педалче... Сега гледах на Роктрон някакъв (единственият им ) ето това и ме кефи, но просто го давам като пример, за да съм сигурен, че говорим за едни и същи неща.

 

п.п. питам защото си мисля, че ще ми е по изгодно един мултиефект отколкото да взимам всяка една джаджа по отделно...(и по тази моя мисъл може да изкажете мнениене дали съм прав или в някаква голяма заблуда :huh: )

 

п.п.2 забравих да кажа, че не става въпрос за някакво свирене на кой знае какво ниво, по скоро любителско, но с много желание :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

п.п.2 забравих да кажа, че не става въпрос за някакво свирене на кой знае какво ниво, по скоро любителско, но с много желание :metalist:

 

 

с това уточнение може и да ти свърши работа някой мултиефект,но се приготви за много ръчкане и бъзикане и нагласяне и накрая звука пак няма да е точно този, който си очаквал... говорим за евтини процесори, нали?

 

аз винаги съм ползвал "камиончета", което има и отрицателна страна - ако не са тру байпас и не са през Сенд-Ретърн много взимат от тона ама кво да се прави... има го и момента, че като наредя 10 камиона в автопарка и малко става като танца на пияния вожд по време на свирене :virtuoz:

 

според мен камиони е по-добре, но това зависи много от това дали знаеш какво точно търсиш и колко пари имаш...

 

поздрави

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми идея си нямам как вървят и кои за евтините... Но примерно не искам от най-големите боклуци. Нещо средно със сносен звук, но не много претенциозно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми идея си нямам как вървят и кои за евтините... Но примерно не искам от най-големите боклуци. Нещо средно със сносен звук, но не много претенциозно...

 

 

и аз нямам, не съм се интересувал от доста време, във Фактор има Дигитек- чувал съм добри неща за тях, може и Бос да пробваш големите педалиери също са яки , но са към 7-800лв... някой с по-актуална информация да каже все пак..

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианта с камиончетата разбиресе никога не отпада. Но да попитам голяма ли е разлиакта м\y техния звук и този на мултиефектите...(ако е тъп въпрос не ме замергайте с домати-нямам опит с мулти ефекти)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ще ползваш само модулационните ефекти и не искаш да се ръсиш много, някой зуум ще ти свърши работа - аз имах 707II и бях доволен от хорусите, фленджарите и другите такива цената му е около 250мисля

Диджитеците също са добри от към модулации и цените пак им са в този диапазон (РП серията)

може да се разровиш Ямаха мисля че имаха някакъв готин модулационнен процесор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продавам АРТ ЕЦЦ за 450 лв. Ако дойдеш до Карлово мога да ти сваля 30-40 лв. Ефекта е железен. Потърси в търсачката ART ECC. Скоро бях пускал обява, че го продавам, но се бях отказал.

 

Сега обаче го продавам. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук някой продаваше ТС Електроникс Джи-Мейджър и Джи-Майнър. Вземи това, за което ти стигнат парите. Едва ли ще намериш нещо по-добро от ТС за тези пари ...

Просто лично мнение ...,

 

:ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааааа ... след цял ден размисли (и страсти) май се отказах от мултиефекта и се пренасочих камиончетата... Първо защото до колкто разбрах звука е доста по-добър. Второ защото май този мулти ефект няма да ми е много мулти... Диста няма да го ползвам а Wah-педал се намира един у нас и с малко ръчкане ще влезе пак в работния процес. Та сега темата малко се видоизменя, но смятам да си я използвам :metalist:

 

Та значи по-горе беше писано някъде, че това което ми трябва зависи от това което свиря - аз съм предимно ритъм без много солиране ама има от време на време де... Стила е каквото ми хареса, но предимно рок и хеви. Та мисля някакъв дилей и нещо реверб/хорусче ... Дайте вие някакви предложение както за тези неща, така и за други ефекти, които моята главица не се сеща.

 

п.п. някой мод може да добави нещо в заглавието, че да не се бъркат хората ( ако е възможно де )

 

п.п.2 благодаря предварително и не ме освирквайте за невежеството :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вярвам за рок и хеви да ти влиза в употреба често нещо повече от дист/оувърдрайв ревърб и хорус апък щом и уа-педалче си имаш чудесно :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще ти трябва по - тежък дист от DS-1 на Boss, който си е и класика в жанра. Всъщност обикновенно най - стандартното (както и скъпо кажи-речи) решение е Boss. Особено в БГ, където така или иначе избора не е толкова голям.

 

Можеш също да пробваш с Digitech, те са малко по - леки като цена, а звукът не е зле ама никак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уточни все пак с какво свириш китара, усилвател, какъв тип е усилвателя има ли сенд ретърн и.т.н. Имай впредвид, че с мултиефекта може да си настроиш програма за съответната песен която да е запаметена докато при камиончетата по време на свирене ще трябва да въртиш копчета и да се навеждаш ако имаш разнообразни бленди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kитарата ми е Squier Fat Stratocaster Stand. Ser. HSS. Диста е Rocktron Rampage. Задачата с разпознаването на усилвателя е по-сложна , на него пише само 100G. Знам само че е немски, някъде мой връсник(та май и по голям), 100 ватов, до колкото аз съм забелязал няма оптия сенд ретърн ... или поне не знам къде да я търся. В него има вгарен ревербератор с потенциометър на самия усилвател и с бъкса за регулиране чрез педал.

 

п.п. отново май се появи въпроса мултиефект или камиончета....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.