Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! Интересува ме дали някои е пробвал това кубе и на каква цена върви втора ръка, що годе запазено? Какви ви са впечатленията от Фронтмен серията като цяло?

Отговорено

Аз имам един такъв във формата на глава FM100H

От няколко дни съм горд собственик на една доста приятна лампова глава, FM-a ще го продавам ако имаш интерес пиши на Л.С.

Главата никак не е гадна, за транзисторен амп зависи какво се търси като звучене :)

Отговорено

Каква и е разликата на главата от комбото?И свете са ужасни понеже са еднакви.Високите и средите на 0 да ги оставиш все нямат махане.Пиши и трещи.

Отговорено (Редактирано)

Да, както казва хилбили, това е един от най-неприятните усилватели.

Китайски Фендер = пълен боклук.

Последният ми допир с това чудо на техническата мисъл и китайската продукция бе 2007.

Усилвателя си беше на рок бар Фенс и понеже другият китарист в групата ми нямаше свой амп, трябваше да свири с него.

Озвучител беше Данчо Лазаров, бивш китарист на Милена, който го знае е наясно, че е добър и в свиренето и в озвучаването.

Та Данчо си игра половин час, за да изкара някакъв що годе приемлив звук от този амп.

За мен това е кошмар и не бих се занимавал изобщо с такъв боклук.

Имам американски транзисторен Фендер с 2х12 , като идеология индентичен.

Обаче разликата е от небето до земята. Естестено не е евтин, като китайския.

Според мен и за 100 лв да ти го дават, бягай далеч.

ПС - сетих се, че веднъж съм се возил на трабантче.

Ами бих предпочел пак да се кача на трабантче, отколкото още веднъж да чуя китара в този амп.

Редактирано от TONY
Отговорено

Все още се мъча с такъв.

Ако все още нямаш претенции и започваш да се учиш отсега - може да мине за начало - но и трябва да ти го продадат на достатъчно ниска цена. 

100 w си е много мощен ако ще е за стая в панелка, но намален 1,5/10 се понася. Не му използвам драйва, а със външен дист. педал.

1,5/10 ....при положение, че един амп му излиза душата най-често на около 60 %.....

Отговорено

От всички усилватели, на които някога съм свирил (а те не са малко) този е най-гадния. Има само един плюс и той е, че е мощен и става за репетиционна. Клийн каналът става без да е хубав, но всякакъв драйв от това нещо звучи като гнездо с оси.

Виртуално всеки друг усилвател в този клас звучи по-добре от въпросният фендер, та дори и някои нискобюджетни 15 ватови практис ампове.