Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара до 150лв.


FanOfGuitars

Recommended Posts

Здравейте, 

Може ли да се намери за тези пари нещо добро. Търся електрическа или акустична китара. Най-важните качества са да е удобна, с тесен гриф и да прави горе-долу добър звук. Вероятно ще е нещо употребявано. Начинаещ съм.

Поздрави!

Редактирано от FanOfGuitars
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж във продавалника някой ел.китара със марка Squire.Добре е да се пробва преди да се купи.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха български тип аукцион: "китара до 700лв", "китара до 500лв". "до 150!". 150 едно! 150 две! Кой по-малко?

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези тук какво мислите, малко по-скъпички, но ако си струва бих размислил. Гледам приложените клипове към тези по 300-400лв. и като че ли звучат доста добре.http://kitara.bg/kitari/elektricheski-kitari.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей приятелю,

 

има предостатъчно теми като твоята, но ти разбира се, не цениш труда на модераторите и съфорумците и не ти се занимава да четеш, затова директно създаваш поредната излишна тема. Това, което ще ти кажат повечето колеги е:

1. Посъбери повечко пари

2. Вземи си китара 2-ра ръка от базара (поне шансът да те излъжат е снижен до минимум)

3. Задължително пробвай китарата и иди с някой който разбира - ако познаваш някой, който разбира, то темата ти е тотално излишна. Имам в предвид направо питай него...

4. Китара според това, което смяташ да свириш на нея (не по цвят или дай да ударим далаверката китара + кубе за 250 лв. ЙЕЙ).

 

Ако все пак си се спрял на стратокастер (поне от линка, който си дал) има доста хубави китари под средния клас в диапазона 200-600 лв. Ако се интересуваш мога да ти предложа нещо подходящо, което ще звучи доста по-добре от "Storm", "Aria" и другите китайски глупости.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана дума за китайски Китари какви са недостатъците на ibanez ART 500,600,ARZ 700,800,че ми е интересно.Всички са махагонки с фиксиран бридж,кленов топ,ЕМГ 81/60.Май гроздето е кисело.

Редактирано от Ламби
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана дума за китайски Китари какви са недостатъците на ibanez ART 500,600,ARZ 700,800,че ми е интересно.Всички са махагонки с фиксиран бридж,кленов топ,ЕМГ 81/60.Май гроздето е кисело.

за Ibanez не мога да кажа, но имам един Epiphone правен в Китай и си е супер китарката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/f_359/Guitar_Packs.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/f_359/Guitar_Packs.html

http://www.musicworld.bg/bg/c_359/Guitar_Packs.html

Представител им е магазин Динакорд.Стартер сетовете са малко компромисен вариант.Но все пак е някакво начало.Иначе максимата е: Ако искаш повече трябва да дадеш повече.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата горе ти е изброил няколко добри варианта за начало. От тези, които виждам, притежавам Yamaha EG112 - наистина добър вариант за начинаещ. Може да погледнеш и старт сетовете на Epiphone. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FanOfGuitars, не мога да разбера сега китарата на нас ли трябва да ни хареса или на теб? Защото ако е на нас, всеки харесва различна. Ако е на теб - няма за какво да ни питаш нас,  взимай и готово. 

 

Ако мислиш, че можеш да инвестираш пари в китара от 300 лв. - лъжеш се. 

 

Взимай каквото те кефи на външен вид, защото щом си начинаещ най-важното е като видиш китарата да ти е досвири. Всичко останало са празни приказки. За 300 лв. няма да си вземеш хубава китара, от която всички да ахнат и да се съгласят, че е супер. Особено по-напредналите.

 

Така, че ако си решил сериозно да правиш нещо - отивай и взимай. Хубаво е някой, който разбира от китари да дойде с теб за да я избере да не е фалшива. 

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали поради лошата икономическа ситуация, или поради пословичната пестеливост на българина, но у нас сякаш е утвърден принципът, че трябва да се почне с някакво евтино оборудване и впоследствие да се върви към по-сериозна апаратура, ако човекът покаже талант, желание и упоритост да се развива. Това, според мен, е абсолютно погрешен подход, защото само може да убие желанието на начинаещия - евтините китарки и апаратура винаги звучат евтино, липсва най-важното - вдъхновението от качествения саунд. Това бързо води до разочарование и отказване. Затова още отначало трябва да се скочи на сериозен комплект, за да може начинаещият още веднага да усети какво е реален саунд и съответно да развива китарните си умения, упражнявайки се с качествена китара и апаратура. Какво конкретно бип предложил на автора на темата, а и на всички начинаещи? Сериозна китарна апаратура означава минимум лампова глава плюс кабинет.

 

Ето две чудесни варианта за китарна глава са ENGL Rockmaster и ENGL Metalmaster. Aко начинаещият иска да усвоява свиренето на по-тежки неща, идеална за целта глава е ENGL Ironball. Въпросните глави са с мощност 20 W, което е предостатъчно за домашни упражнения, съответно звучат чудесно на ниски, bedroom-нива, както се казва. Идеалният, в нашия случай, кабинет към някоя от тези глави е ENGL 1X12 Pro (с говорител Celestion Vintage 30).

 

 

Някой колега може да допълни, че един от вариантите е и качествено, лампово кубе, с което ще се съглася, но все пак най-добрият вариант е глава+кабинет, за да няма компромиси със звука. Нека сега сметнем дотук каква сума ни е необходомия - главите са на цена в диапазона 1600-1700 лв, кабинетът е 700-800 лв, така че отиваме към сума от 2500 само за глава+кабинет. За китара ще отидат минимум 1500 лв. - тук вариантите са много, така че не бих се наел да давам конкретни идеи, но примерно някой качествен модел от марките Ibanez и ESP би бил чудесен избор. По този начин отиваме към стартова сума от минимум 4 бона. Това е положението - дори само като хоби, китарджийството е супер скъпо удоволствие и това е първото важно правило, което всеки начинаещ трябва да разбере.

 

В заключение само да уточня, че конкретните идеи, които давам, са за начинаещи, ориентирани към по-твърдите стилове, но нещата са аналогични и за другите стилове ( китара -> лампова глава -> кабинет).

 

 

Поздрави и трупайте парички, уважаеми начинаещи китаристи, със суми от по 200/300 кинта никак няма да стане работата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.