StoyanStoyanov Отговорено Юли 21, 2016 Автор Отговорено Юли 21, 2016 (Редактирано) А грифа когато натисна на 1во и 12то прагче едновременно на 6та струна,на 7мо прагче има съвсем забележимо разтояние,мисля че проблема не е от грифа Редактирано Юли 21, 2016 от StoyanStoyanov
Hillbilly Отговорено Юли 21, 2016 Отговорено Юли 21, 2016 Абе някой се майтапи или е Редко тъп,освен неграмотното писане..
therealbadmadafaka Отговорено Юли 21, 2016 Отговорено Юли 21, 2016 (Редактирано) Представи си един простор, който е така опънат, че като му простреш 2 ризи, де седи леко извит от тежестта им. Ти му закачаш два дъмбела по 20 кила и казваш, че няма да го пипаш, щото ти харесва извивката, която се получава при двете ризи. Простора ти е грифа/тръсрода, двете ризи за деветките струни, двата дъмбела са 11-ките струни. Ако ситуацията не се е поизяснила от обяснението ми, просто прежали разхода да отидеш до най-близкия лютиер, или човек, занимаващ се с настройки и сетъп на китари, колкото и далеч да ти е той. Редактирано Юли 21, 2016 от therealbadmadafaka 1
StoyanStoyanov Отговорено Юли 21, 2016 Автор Отговорено Юли 21, 2016 Смалих екшъна-1ва до 1,6мм. и 6та до 2,0мм. забелязва се бръждене на 1-2-3 прагче на 2 и 3 струна на другите е добре. Като цяло с по-леко свирене на ритъм ръката не се чува браждене или е много минимално,по принцип действам по силно с ритъм ръката,но най-добре както каза колегата китарата да се настрои от човек който разбира.
Baby Thomas Отговорено Юли 21, 2016 Отговорено Юли 21, 2016 Прочети упътванията, изгледай 2-3-5-10 клипа - цялата информация е налична и е обяснено добре какво и как се прави. Не е рокет сайънс, милиони хора по света си настройват сами инструментите. Даже според мен е задължително да можеш сам! Има случаи когато се носи инструмента на лютиер и той го прави по негово усмотрение, но на теб така може да не ти е комфортно. Не че е зле, просто различен от максимално удобния за теб сетъп.
StoyanStoyanov Отговорено Юли 21, 2016 Автор Отговорено Юли 21, 2016 Единствено грифа не съм настройвал,другите неща са ми ясни
Hillbilly Отговорено Юли 21, 2016 Отговорено Юли 21, 2016 На мен пък не ми е ясно как може да сложиш два пъти по тежки струни и да ти бръжди на първите позиции,което значи,че грифа е изметнат назад,което няма как да стане по елементарна физика,или под 1-2-3 прагче разбираш най- високите..
Stoyan88 Отговорено Юли 21, 2016 Отговорено Юли 21, 2016 Когато свиря по леко с ритъм ръката е добре,но по принцип свиря по силно.Свикнал съм на акустичната,иска се нагаждане към ел.китарата.Благодаря ви за съветите. 1
Ламби Отговорено Юли 21, 2016 Отговорено Юли 21, 2016 Така описан проблемът е,някой си прави ташак. 1
Recommended Posts