Jump to content
Българският форум за музиканти

Digitech RP моделите


Recommended Posts

Колеги какво ви е мнението за евтините процесори на digitech rp 50 rp 100 като цяло rp моделите,гледам че са евтини?

 

За около 100 лв. струват,незнам кое е по изгодно само камионче ли да се купи или целия процесор,немога да разбера защо цената на камиончетата на digitech са на цената като процесорите от rp моделите,нали звука на камиончето го има добавен и в процесора,защо тогава е толкова скъпо камиончето,имате ли правилен отговор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаме.Няма нищо общо от звука на камионче и процесорната му имитация.Съдя от тези на бос.На диджитек само съм пробвал процесор, но по голям нещо rp500 беше, но за мен процесорния звук си е синтезатор.За някои е ОК.Уж са все платки с елементи по тях, ама камиона е различно нещо.Ако имаш възможност ги сравни в някой магазин или приятел и ще разбереш,защо е така.

Та мнението ми е че са евтини и не стават освен за вкъщи и за репетиции и да си харесаш някой ефект от тях, който в последствие да си купиш отделно.

Единствените процесори които стават са на tc electronic,kemper и axe fx

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи по добре да се купи камионче за тези пари,а за 100 лв. коя марка камиончета са прилични,става дума за дист,гледам на behringer има по евтени,при тях звука става ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става. Това са копия на ефекти на Boss, Ibanez/Maxon... изработени с възможно най-евтини части и затворени в пластмасови кутии. Ако искаш нещо, което върши работа за по-малко пари, оглеждай се в базара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм Digitech RP-50. Ехо и хорус ефетите са окей. Дисторжъните са отвратителни. Zoom 505II беше в пъти по-добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

UAZ 3303 89' година

4х4, регистриран с платени данъци за 1200лв

Винетка няма!

 

Препоръчвам!

 

P.S. Ако не те удолетворява, има достатъчно магазини в София, където може да пробваш. Ако не си от София има достатъчно ревюта и клипове, поръчвай онлайн, стреляй на сляпо и препродавай ако не ти допадне. :)

 

m9x4sh.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И като имаш камионче какво ще го правиш? Ще ходиш с него на репетиции?

 

Усилвателят е част от веригата, създаваща китарния тон! Не е хай-фай усилвател, имащ за цел просто да усили "прозрачно" някаква вече оформена музика. Той участва в създаването на самия китарен тон. Китарата не е гайда или цигулка, където трябва само да усилиш звука до някакви по-силни необходими нива. Надявам се става ясно какво имам предвид.

 

Камиончетата са симулация на ампове. Примерно ако имаш 2-3 с различен цвят да можеш с тяхна помощ да си направиш някакви различни китарни тона. Ако приемеш този по-компромисен вариант примерно... Ама тия камиончета пак трябва в някакъв усилвател да се включат. Усилвателят има и говорител - специален китарен, имащ също огромно участие във формирането на китарния тон. Ако имаш китара с кабел - имаш 30-40% от цялата система! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако ти трябва камионче за репетиции и за вкъщи (един вид да има преносимост на тона за различни ситуации) ,то един Digitech Metal Master би свършил работа.Даже във продавалника видях един за 70лв.Ефекта е метъл дисторшън със стабилен саунд и два изхода(за усилвател и със симулиран изход за миксер).Относно процесорите им - имал съм процесор Digitech GNX1 и не успях да изкарам добър тон от него.Ако ти трябва процесор - на Boss ME моделите (ME-25 , ME-50 и т.н.) са що годе добри.

Най-добрият вариант е подходящ (стилово и като мощност) китарен усилвател (тип кубе или глава) със добър говорител/и.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ROCKTRON-METAL PLANET , ПРЕАДИ ДОСТА ВРЕМЕ БЯХ СИ ВЗЕЛ ЕДНО ТАКОВА ОТ ЛЮБОПИТСТВО , НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ , ЗВУЧЕШЕ МИ ДОСТА НАТУРАЛНО СПРЯМО BOSS и MXR

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.