viktor.velikov Публикувано Юни 20, 2016 Публикувано Юни 20, 2016 Здравейте! Наскоро закупих чисто нов Gibson 2016 Les Paul T. Проблемът е следният: Искам да получа хубав фийдбек (или поне някакъв) , съответно усилвам Gain-а или Volumе-то. Но се получава много гадна микрофония. Другата ми китара (Framus Diablo) беше точно така, но след като извадих адаптерите и ги парафинирах се получи точно ефектът, който аз искам. Възможно ли е въпреки, че за gibson-а пише, че са парафинирани адаптерите, те да не са или пък да е направено некачествено?!?! Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 20, 2016 Отговорено Юни 20, 2016 Ми виж ги,обикновено са парафинирани,а лека ли е китарата? Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 20, 2016 Отговорено Юни 20, 2016 От сайта: >>Burst Bucker Pro Pickups Еми, какво друго очакваш от този адаптер, това е паф-вариация с доста силна микрофония. Цитирай
viktor.velikov Отговорено Юни 21, 2016 Автор Отговорено Юни 21, 2016 В отговор на Hillbilly : Да, лека е Китарата. А епифонеца ми е с gibson500t на бридж-а, и прави страхотен фийдбек, а до колкото знам той е по-силен от тези адаптери. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 Аз имах по едно време от тия с камерите,много лека,но не си спомням да е микрофонирала,ама и не ползвам много драйв,та си помислих да не е от конструкцията-като пуснеш полуакустична китара с дист ще се скъса да пищи,е тая не е точно такава. Обери високите малко-помага. Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 Тези адаптери на са направени за толкова много гейн. Ако искаш фийдбек, свири с по малко гейн и усили ампа повече 3 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 (Редактирано) относно конструкция на гибсон: от края 1970ти до 2013 всеки ЛП има дупки вътре. Редактирано Юни 21, 2016 от Jim-ph Цитирай
shtur4o Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 ^ По принцип да, но на някои са дупки ( Swiss Cheese ) , други са с камери ( chambered ). След 2006/2007 са с камери. От това е основната разлика в звука и теглото. Цитирай
ultramega Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 Неговата е с "modern weight relief" т.е. нещо по средата .Моята е със същите адаптери, но не съм имал подобен проблем. 1 Цитирай
Heartman Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 И моята е с бърстбъкъри и наистина не са за много гейн, послушай съвета на kolio_k Цитирай
bratmito Отговорено Юни 21, 2016 Отговорено Юни 21, 2016 Понякога микрофонията се получава не заради непарафинирани адаптери, а кофти допир между капачката на даптера и самия адаптер. Имаш два варианта: 1. Махаш капачките (променя звука) 2. Слагаш демпфер между капачката и адаптера. Може също да се ползва силикон върхи хартиено тиксо(за да може да се маха ако се наложи) Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 22, 2016 Отговорено Юни 22, 2016 Burstbucker адаптери нямат капачки, доколко знам Цитирай
bratmito Отговорено Юни 22, 2016 Отговорено Юни 22, 2016 Аз съм с Busrtbuckers I и II и имат капачки. Pro също са с капачки. С бърстбъкърите не съм имал микрофония, но преди това бях с 490 и 498, 490-ката микрофонираше макар и да беше парафинирана. Оказа се точно от капачката проблема. Най-простия тест е да се махне капачката и да се пробва с "гол" адаптер, ако няма микрофония, то проблема е в капачката. Чета из интеренет, че хората слагат и дунапрен под адаптерите в кухините на китара. При мен имаше нулев ефект това. Цитирай
Dirk Отговорено Юни 23, 2016 Отговорено Юни 23, 2016 Тези адаптери (BB Pro) не би трябвало да са парафинирани. Цитирай
Recommended Posts