lidero Публикувано Февруари 24, 2005 Публикувано Февруари 24, 2005 Интересува ме има ли някакви спецялни не6та за почистване на потенциометри, за6тото със спирт много скоро пак започват да правят мизерии. чух за някаква смес от газ и ма6инно масло, ама незнам дали 6те стане. Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 с памук без спирт !!! И после задължително с масло. Капва се по резистивната повърхност. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Начи един номер, който ми каза Налбантов - работи много добре: 50 на 50 смес спирт и тънко машинно масло - става една бяла смес, но трябва добре да се омеши, щото тва е малко като оцет и олио - не се смесват добре - тва се шприцова в отвора на потенциометъра със спринцовка и потенциометърът се развърта няколко пъти. Тва е. Изпробвано - ефективно е. Цитирай
patzo Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 Става и с фълшив зиполин за запалки С оригинален не става щото не съдържа нафта Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 26, 2005 Отговорено Февруари 26, 2005 абе има си спрейчета по магазините Цитирай
boogerman Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 "контактни" им викат защо трябва да се мъчите с разни спиртове, масла, бензини, керосини и тн... Плюс т'ва си имат и едно много удобно приспособление за впръскване Цитирай
wolfgang Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 някога ползвах смеска от газ и фино машинно масло, но от години (откакто се появиха на бг пазара) ползвам само контакт клийнър спрей от филипс. като свърши може да си взема и друга мярка. безсмислено е да бъркам магически отвари след като на пазара има вече триста хиляди продукта с какви ли не пинизи и функционалност :-)) Цитирай
AXE Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Бе и аз тва щях да казвам, ма викам да не ме заплюят 1 Цитирай
yotzzo Отговорено Март 31, 2005 Отговорено Март 31, 2005 При "полеви"условия става и само със спирт.Иначе спрейчетата са си добри. Цитирай
Star4i4o Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Ако човек има търпение и инструменти: отваряш потенциометъра, на контактната пластина (средният извод) се пробива малка 0,5 мм дупчица.От молив 6В се изработва конусче, което се поставя в горната дупчица,другият край (основата на конуса) се плъзга по съпротивителния сектор на потенциометъра.Смазва се с технически вазелин.Сглобяваш обратно.Решението е дълговечно. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Става и с фълшив зиполин за запалки Фълшът е пълен... По темата: когато потенциометрите на китарата започнат сериозно да припукват, тогава се сменят с нови. Редактирано Февруари 1, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 И аз съм с контактен спрей работи идеално.Едно време си играех да стържа графит от моливи,ама помагаше временно. Ето го спрейчето 5,6 лева е: Филипс Цитирай
BREAKDOWN Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 И аз ще споделя моя "спецялен" метод за почистване на потенциометри, фейдъри и т.н. Практикувам го от има-няма 15-16 години и работи безотказно! И така: Стъпка 1: Демонтирате старите потенциометри; Стъпка 2: Започвате да ги пълните със каквато и да е взривоопасна смес която ви попадне: масло-машинно, оръжейно, със спирт, без спирт, WD40, Contox... няма никакво значение какво ще предпочетете, защото крайния резултат винаги е един и същ! А той е: Стъпка 3: Изхвърляте потенциометрите от стъпка 2 в кофата и на тяхно място поставяте нови новенички Цитирай
Recommended Posts