Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарен процесор+усилвател


Valeri12580

Recommended Posts

Винаги съм се чудил как някой си купува нещо ново с идея да му сменя каквото и да е там в случая лампи.Нали ако не ми хареса как звучи изобщо няма да го платя.Новия чарк ако нещо се сговни ще го поеме гаранцията изобщо няма значение марката.Разбира се има и други усилватели за други пари,надеждни,вечни могат да се ползват с процесор отпред.Дано да съм полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Как да не смениш консуматив, нищо че е нов.Ако не знаеш лампите са такъв.Като си вземеш нова китара пак сменяш струните с такива които ти харесват.Не свириш с тези с които идва.Същото е и с лампите.Аз бях взел чисто нов H&K и веднага смених лампите, щото китайските не ме кефят.В Бугерата също са китайски.Който иска да си свири с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ,което знам е,че като измеря лампите и са тамън няма значение къде са произведени и какво пише на тях.По твоята логика е по добре да е без лампи в магазина.Направо слагаш каквито си си наумил,после другите докато стане.После микс в крайното стъпало и така става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Изграждането на слух за добър тон си иска време. За съжаление тук нямаме много средства за опити. Наистина най- важното е да се свири. Дори и да си мислиш че си постигнал задоволяващия тон, било с процесор, транзисторни и лампови ампове, най- често се оказва след време че не е така. Свирете, въртете, сучете и нещата ще си дойдат на мястото, не винаги най- скъпото е най- добро или най- подходящо за вас!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas толкова добре го е казал, че само мога да обобщя:

1.процесор : зае...и го . ако въобще искаш звук

2.ефекти: само 10 процента от звука

3.усилвател : 90 процента от звука. /  тук се инвестира /

И когато си купиш хубав усилвател пак няма да ти се иска да го оставиш в общата репетиционна където репетират още 2 банди щото винаги ще  те гложди мисълта, че някой ти яде лампата докато ти си гледаш мача.

Къръг е всъщност спирала...

Някой да ме обори ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едни и същи неща се обсъждат вече 12 години.

Препоръчвам да се прочете мнението на Евтим от предната страница и по възможност да се вникне в него.

 

Процесори има три вида!

1. Супер гадни - вари, печи приличен звук няма да изкараш. ( най-ефтините и мънечки са обикновено такива)

2. Прилични процесори, могат да свършат прилична работа, обикновено по-голямите флор процесори с повечко възможности.

Примери мога да дам много, аз ползвам такива най-вече за експериментиране, някой път ще пробвам дали няма да включа някой по сериозно.

3. Рак процесори, без дистери. например Джи мейджър, Интелифекс, Реплифекс, маршал Джей еф икс - ползвам такива, супер са.

 

Приличен флор процесор, може да си вземе всеки, например домашните китаристи, които искат да пробват нещо по-така и да имат много ефекти.

Разни хора, които свирят по професионално, виждал съм по ресторанти, че си вършат работа с такива, не всички са метъл лампови маниаци.

Но дори и известен метъл китарист като Драго Драганов, си изкара цялата кариера с най-старият флор проц на Дигитек и все още кара с него.

Кой каквото го влече и кефи, с това да свири.

В заключение мога да кажа, че тази година гледах и слушах китарист с 4 канален Дизел, който звучеше като с процесор за 200 лв. Според моите разбирания за звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама и Брайън Мей да гледаш с трите вързани ВОКС-а пак ще звучи пискливо,ако си под неподходящ ъгъл на централото озвучаване..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа всички проблеми идват от това, че се имитират чужди парчета и с оборудване за дребни пари не може да се докара звука на оригинала. Нормално нищо чудно, това оборудване е на цена която не може да си позволят доста голям процент от съфорумците! И се започва с въпросите повтаряни сто пъти как да звукна като КУМИРА си? С много много свирене и пари за оборудване! Но по лесно е да свириш собствена музика със свой звук и тогава няма да стои този проблем пари за яко оборудване, демек можеш да свириш с по евтини неща, е не прекалено евтини!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато слушам авторските и джемовете, не съм чул лош звук като ефекти на солата, даже много яко звучат.Не е лошо тези новаци да отидат в тези раздели и да послушат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този тип "приличните" ги знам. Един познат свири с приличен процесор на Vox, "Valvetronix ToneLabSE"  с една 12AX7 лампа, но цената му съвсем не е 500 лв. И съм склонен да се съглася, че от това ниво нагоре вече нещата стават прилични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да звукнеш,като идола си няма как да стане с процесор.Поне на мен не ми се получава.Нещата,които са нужни:1 китара среден клас и нагоре,2 Усилвател какъвто можеш да си позволиш с 2/12.Останалото са опити мъж да забременее,Откриване на топлата вода и каквото се сетиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Споко не са This Burning Day, гледах им един клип, звучат модерно и не по-български.

 

Имам предвид един с Diezel VH4. Но да не се впускам в конкретика, за да няма дразги.

За мен и според мен, има доста наши китаристи, които се утрепват с някакви лампови ампове да

изкарат тип Рандалски звук, да кажем ала Даймбег, като така или иначе Даймбег с транзисторният си звук ги трепа от всякъде и от раз. То си е до възможности.

Този амп Diezel VH4 - сега преслушвам клипчета от тубата, ползват го предимно за резачки.

Яко зучи, но  ритъм китарите записвани с него не са ми баш по вкуса, солата на Ола Енглунд по-биват.

Може да е въпрос на настройки и кой, какво хареса. След като го чух, как звучи в контекст на група, после има и само запис на ампа, не съм особено впечатлен. Отделно, като го чух в клуб, в ръцете на бг китарист, беше някаква резечка, аранжимента на бандата леле майко, и впечатлението ми, че китариста с този прескъп амп звучеше все едно е включил нещо за 200 лв. Това си е мойто мнение. Той може да си се кефи, да се радва на звук за 5 бона или колкото там е дал.

 

Хилбили спомена Браян Мей, който преди няколко дни направи фантастичен концерт с Куин за първи път в София.

Аз съм свирил на Ред Спешъл. Трудна китарка е - свирил съм на добро копие (както си и е оригинала - сетнек, махагон, трисоник пикъпи и тн), не на оригинал. Но си мисля, че и на оригинала няма да се свири лесно. Освен ако не си Браян.

Още нещо, гледал съм Браян Мей да джеми с някой шредър. Шредъра може да го отсвири, когато са един срещу друг, разни бързашки техники и хиляди ноти за секунда. Обаче като си отидат по групите, нещата се променят коренно.

Солата на Мей звучат убийствена в контекст на групата и музиката му и песните са върха, а шредъра увисва - някакви безкрайно дълги и досадни сола и общо взето слабички песни, дето няма да си ги пуснеш повече от веднъж-дваж....

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.