Jump to content
Българският форум за музиканти

MXR - Studio Compressor


musicman

Recommended Posts

MXR представи нов компресор. Някак си са побрали студиен компресор в кутийката на педалче.Или поне така твърдят от MXR. Аз съм любопитен да пробвам и се надявам да го направя на идното Musikmesse. Както е видно от картинката, ефектът наистина разполага с контроли като на студиен компресор. Знаете, че повечето компресори са с фиксирано Ratio и цялата "магия" е вкарана е един - два потенциометъра, така че нямаш контрол върху всички елементи на компресора.
mxr-web-1.jpg
Както знаем, всеки компресор има поне пет компонента - контрол върху атаката и отпускането (attack и release), отношението на компресирания сигнал спрямо входния (Ratio) и регулация на входното и изходното ниво. MXR Studio Compressor ги включва всичките в допълнение с LED индикатор, показващ кога и с колко намалява нивото. Технологията Constant Headroom Technology™ позволява по-голям хедруум, като запазва чистотата и прозрачността на сигнала, с каквато е необходима динамика. Висчко това е поместено в малка кутийка с размерите на митичния MXR Phase 90.


Прочети още.

Link to comment
Share on other sites

Контролът маркиран като "Input" е threshold. И аз се чудя каква ще е разликата с М87. М87 е много хубав компресор педал, който работи еднакво добре с бас и китара, както всеки добре конструиран компресор. Цената му обаче е малко височка.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.