Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera


DaftFunk

Recommended Posts

Темата сме я чоплили и преди.Не ми се пишат едни и същи работи.

http://forum.muzikant.org/topic/119012-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0-bugera/?do=findComment&comment=732913

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ОТ чопленето излиза,че бугера звучи гадно.Скоро с приятели ходихме на клуб.Звукът беше супер и коментарите бяха Маршал си е Маршал само дето след детайлен оглед се оказа,че едната глава е трирек със свалена табелка,а другата 6260.Маршал бяха само табелките на кабинетите.Нещата са субективни на някои им харесват Д2,други Урбън грей примерно.Винаги съм се чудил,защо в Икономов няма бугера за сравнения.Така или иначе продават,китайски и индонезийски китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че малко се пресолява манджата за мексиканските Фендъри. Чак да са гадни адаптрите им, до степен да трябва да се сменят...

 

Със сигурност част от хардуера (вкл. и адаптрите), както и дървесината, използвани при производството им, не са на нивото на американски стандарт или делукс и пр. модели, но както знаем, основната причина да се правят там китари, е заради по-евтините произвдоствени процеси, отколкото в САЩ или Япония (примерно, като мека на производството на китари).

 

И в крайна сметка тук не говорим за това, че Хесус ще получава заплата на половина, колкото би получавал Боб или Джон. Трябва да включим всевъзможни разходи, от фабрики, наеми, контрактори, подизпълнители, логистика, данъци, такси и пр.

Да не говорим, че и във фабриките в САЩ сигурно работят достатъчно латиноси. Даже има един клип за Страт от кашони (най-общо казано - cardboard), където една госпожица (или госпожа) едва-едва говореше английски.

 

Смятам, че съвсем спокойно може да се свири и записва от прота с мексикански Стратове. Сигурен съм, че и при тестове на сляпо, между повечко китари, (американски и мексикански) доста хора бих а се омотали в отговорите си.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам що обърнахме темата за китари ...

Та един съфорумец,който е в час ми беше пускал снимки от Естенада фабриката,брой парчетата и ламината за капак,това за Стратовете...,е не е задължително да не звучи, -

12188822_708361279266168_294341928_n.jpg

12202527_708361305932832_1704966555_n.jp

 

Иначе имам Мексико Теле,от 3 парчета (сънбърст е) и като звук и на усещане е чудесна китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка аз не прочетох убедителни аргументи против Бугера е ненадминатата им цена за лампов звук.Единствено някакви подмятания кой какво сменил ама не било много ясно какво точно и защо го е сменил. И не знам как и до фендерските адаптери стигнахме. 

Приключваме темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка излиза старата истина за стремежа на всеки производител себестойността на стоката(китарите)да се намалява до минимум,за по голяма печалба!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на нас потребителите,ни остава да се вместваме в паричките които можем да пРежалим(отделим)от изтънелия портофел.Тези които имат дебел портофел,те си правят по поръчка ,на английски май къстъм или ....не ми е намерен,сега е модно да се вкарват чуждици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е толкова пък някой да е надскочил нивото на масовите марки, че чак да му трябва къстъм нещо... При все, че имат хай енд модели, започващи от около 1500лв и минаващи 3-4 хил, за разните му къстъм шоп изпълнения.

 

По-скоро къстъм китари да си начешем крастата или ако искаш просто някаква интересна комбинация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Недей, моля те...

 

Препоръчвам долното видео, а по темата, специално точка 2 е много актуална:

 

https://youtu.be/9ECgsfBzO6w

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дискусията стана като- кое момиче е по -хубаво,русото или с черната коса !?!?!

Всъщност свири се с това което имаш, другото са мечти, а в тях няма ограничения, мечтаеш си на воля!

А и всеки си има предпочитания ! :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно е клипчето! Аз отговарям на повечето точки и през идните месеци ще гледам да покрия и останалите 2-3... :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мечти много..... пари малко. Аз свиря с това което мога да си позволя. И знам какво чуват хората "buying vintage stuff" хахахаха. Освен това знам какво чуват и хората с чийп стъф. Чувал съм си китарата и през двете ;)  Не че те отговарям на някои точки в клипчето .... но се старая да не бъда джърк. 

Im not a jerk.. Its just so f*n expensive ;-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.