Jump to content
Българският форум за музиканти

чеин


malkiat

Recommended Posts

Здравеите знаини и незнаини маняци! Имам следния проблем.Опитвам да свиря с 4 камиончета:Маршал Гув2,Ибанез Дв7 уа,ДОД 308 овърдраив и Роктрон Цунами хорус.Има ли начин в БГ да им купя или направя нещо като педалборд,т.е. да им осигуря централно захранване?????Има технически параметри които не разбирам.Колко мини волта трябва да е адаптера - 300,500,1000????? И какви връзки между педалите??? Споделете,помогнете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха - МИНИволота :) .

Ами например аз мога да ти направя захранване за педалчетата, стабилизирано, добре обезшумено.

Предполагам 9 Волта захранване искаш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в раздел Хардуер съм описал перфектния вариант.

потърси с търсачката (няма как - тафтология).

 

поздрави

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре си направи, а ако не можеш помоли някой да ти направи срещу логично заплащане. Евтим вече ти предложи. Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти, пич,

 

аз също ползвам само "камиончета" и имах сходен с твоя проблем, но от NEXUS ми помогнаха. Пичовете там са супер яки агенти и ми направиха убийствено захранване за 13 ефекта като има както за 9V, така и за 18V. Има изходи и с обърнат поляритет. Като сравнявахме показателите, това нещо по нищо не отстъпва на Power Supply на Voodoo Labs (вж. примерно в musiciansfriend). Съветвам те да не си купуваш боклуци от 9лв с 1000ma и да навръзваш на него стои неща. Направи си нещо истинско, за да не съжаляваш че си си прецакал ефекта или да не се чустваш ужасно тъпо, на лайв, когато тока в клубчето не стига, за да ти захрани всички неща. Сайтът на NEXUS е nexus-bg.com. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда много добре направено, ето това ТУК

 

А колко струва?

Редактирано от DILETANT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блааа, много голямо, бе! Нема сми. Повечето ефекти имат консумация 10-20 мА, което е пренебрежимо малко спрямо 500-1000 мА траф. Колкото и да е ялов. Слагаш един стабилизатор, филтрираш и 10 лева си готов! :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блааа, много голямо, бе! Нема сми. Повечето ефекти имат консумация 10-20 мА, което е пренебрежимо малко спрямо 500-1000 мА траф. Колкото и да е ялов. Слагаш един стабилизатор, филтрираш и 10 лева си готов! :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Абе, пичага,

 

това е направено по поръчка и затова е толкова "голямо". Едно не разбирам, защо в БГ винаги се опитваме да открием топлата вода и всички сме убийствени спецове. Нито един музикант, който държи на себе си не би си позволил да рискува с някакви самоделки, защото нещата отдавна са измислени. Поинтересувай се за Voodoo Labs и разгледай показателите му. Ако мислиш, че с китайски адаптер си решаваш проблема, можеш да си купиш на старо китара Пълдин, вместо да си взимаш Гибсън. Ако изрежеш тялото и го боядисаш с боя от 2.50лв може и да заприлича на Лес Пол, а вместо амп можеш да се вържеш към касетофон за кола!!! Не се правя на разбирач, просто споделям впечатленията си от скромния си опит и така си мисля, че трябва да бъде. Писнало ми е от вещи лица по смешните музикални магазини в БГ, които упорито не желаят (а и не могат) да дават актуална информация. Проблемът не е само в парите. Човек, ако иска нещо ще намери начин да го направи, независимо по какъв начин. Всичко е от значение! Според мен за да има развитие в музикалната сфера, трябва да има приемственост, а не антагонизъм срд БГ музикантите. Деленето на групички и вземането насериозно само ни дърпат назад. Хората НАВЪН четат специализирана литература като луди и обменят опит като за пример имат най-големите(колкото и да са недостижими). Само така може да има развитие. Стига с тия глупости, че сме бедни и затова трябва да измисляме нещата на ново. Ако нямаш пари за китара, вземи заем от банка и си купи убийствен инструмент, а не се задоволявай с китара Фактор, защото друга в магазина няма. Повечето групи сме на ниво под нулата в сравнение с ученическите банди в Унгария и Сърбия. Това трябва да ни притеснява и нaхъсва, а не да ни озлобява. Всеки компромис ни връща назад. Имаме толкова хляб да ядем, че сигурно ще минат 5 поколения докато се промени поне малко начинът на мислене в БГ музиката. Надявам се в бъдеще да има все повече концерти на големи хиени, за да си сверяваме малко по-често пясъчните часовници... Но колкото и да палят лампата, повечето сме свикнали да спим и на светло.

 

Ако някой каже, че написанто от мен звучи твърде песимистично, ТАКА Е! Единственият начин да се променят нещата е да си скъсваме задника от свирене и да сме ЗАЕДНО. Иначе ще си кретаме вечно в аварийното платно и нокой няма да смее да пресече платното, за да не го сгази някоя триколка. В едно интервю със ЗАКК той го казва много точно - hard work and DEDICATION!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друже,много хора тук(в форума)свирят предимно за удоволствие,а не за да достигат световни върхове в музиката.Също голяма част са зависими от родителите си,които не вярвам да горят от желание да им дадат пари като за прилична кола(секъндхенд),за да си купят безкомпромисна китара.Други пък си имат по важни приоритети от хобито си.

 

А съвсем между другото,някои са наистина и бедни и при най добро желание не могат да си купят най-доброто и да с стремят към върха.Нека си пожелаем това последното възможно по скоро да започне да се променя

 

 

Сорри за оффа

 

По темата(за захранването) мисля че се каза достатъчно.Мога само да добавя,че изброените ефекти нямат голяма консумация.Така че ако се държи на фирмено изпълнение,може да се вземе един адаптор на Бос(съотношение цена-50лв-качество непрепоръчително,но върши чудесна работа) и един пач кабел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Друже,

аз също съм зависим от близките си, също живея почти ден за ден, също съм в лайната, също изплащам заем, но когато искаш - СТАВА! Не изказах предишното мнение, за да обиждам някого, а за да кажа ИСТИНАТА!!!!!!!!!

 

metalist:

 

P.S. А ако свиренето ти е хоби, не се изказвай като спец!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тъй като и аз имам идеята за занимавка със същото нещо сега съм се спрял на няколко възможни евтини/скъпи възможности.

 

Едната е както обясняват хората горе с филтриране и други неща, които не знам какво означават... :metalist: или някой друг да ти направи, което също е възможност.

 

Друга би била да си вземеш един траф (стабилизиран) и после да си купиш каблче "разклонител". The so called 'daisy chain'. Toва е варианта, който kitaratapesho препоръчва по-горе.

 

Друга възможност е, ако свириш на живо и ти трябва тунер, (не че свиря толкова, макар да ми се наложи последния път и трябваше да се настройвам между песните, че ни бяха сложили до месата и беше доста студено а китарката ми е с флойд <_< ) е да си вземеш Бос ТУ-2, който може да захрани още до 5 или 7 педалчета.

Подобна на горната е Boss NS-2. Като имаш доста камиончета и ако свириш с гейн/дист и то често и на живо (т.е. на високи нива), мисля че е едва ли не задължително. Той също може да захрани още до 7 педалчета.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно захранване с 2А траф, и 10-ина стабилизатора 7809 ще свърши идеална работа.

Аз съм правил захранвания за ефекти, ако има желаещи - да свиркат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно аналогово ефектче обикновено гълта не повече от 50 милиамера.

 

С 500 милиамера съвсем спокойно можеш да храниш няколко ефектчета (разбирай до 10)

Хубаво е от захранване да си запасен, защото може да ти се наложи с 1 захранване освен аналогови ефектчета да се захранват и процесори или цифрови ефектчета като тези на лайн6 или на дигитеч или най-разни други.

 

По принцип ефектите работят на 9 волта (има и изключения) като стандатно плюса е отвън (погледнато на жака) и минуса вътре - пак на жака.

 

 

Отностно така нареченият граунд лууп има фирми като voodoo lab дет правят едно захранване което в себе си представлява отделни няколко захранвания в една кутия. Това се прави с цел масите (разбирай минусите) да не са общи. Така се избягват някои проблеми с бръмченето.

 

 

Извинявам се ако повтарям някое мнение :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.