slavitoto Публикувано Януари 18, 2016 Публикувано Януари 18, 2016 Здравейте колеги, Двоумя се дали има смисъл да си купя студийни монитори за ползване в домашни условия. Като бюджета ми е 200-250 лв. M-audio Studiophile-av-42 M-audio studiophile-av40 Numark-nwave360 Mackie-cr3 А в най-добрия случай: Alesis-elevate-5 Numark-nwave580 Esi-audio-unik-04 В момента използвам стерео уредба Panasonic sa-ak18 Мислите ли че ми е нужен този ъпгейт и ще има ли съществена разлика в звука? какви са недостатаците на уредбата защото ми се струва добър звука? И ако може мнение за студийните монитори които съм избрал и ако имате предложения за различни от изброените ще се радвам да споделите. Цел на озвучението: миксиране на хаус музика и черно. Благодаря предварително. Цитирай
TONY Отговорено Януари 18, 2016 Отговорено Януари 18, 2016 Neusonik ne 05 -studio nearfield monitors Цитирай
разбойник Отговорено Януари 18, 2016 Отговорено Януари 18, 2016 TONY, препоръчваш ги защото вече няколко месеца не можеш да продадеш един чифт в базара на форума или има и друга причина? Не ми отговаряй, въпросът е реторичен. slavitoto, нямам наблюдения над моделите, които си изредил, но този ценови клас е твърде нисък и се съмнявам, че ще можеш да получиш някакво приемливо качество, но пък всеки започва отнякъде. С оглед на стиловете, които те интересуват е добре честотната лента на възпроизвеждане да е достатъчно добра в ниските честоти, за да получаваш информация какво се случва в този регистър. Както може би си чувал мониторите сами по себе си не гарантират вярно и линейно възпроизвеждане на музиката. Ще трябва да третираш по подходящ начин и помещението - поне доколкото имаш възможност, ако трябва на етапи, но това е пътя. Ето една тема, която може да ти даде някакви идеи за размисъл:http://forum.muzikant.org/topic/167646-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ Има и други теми с подобно съдържание, потърси - вероятно няма да дадат директен отговор на въпроса ти, но ще ти помогнат да имаш по-компетентно собствено мнение. 3 Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 18, 2016 Отговорено Януари 18, 2016 Ако не можеш да събереш поне едно 600-700 лева и ако нямаш добро помещение като акустика, по-добре вземи едни добри слушалки. Ако добавиш още някой лев, тези например са златни: http://www.musicworld.bg/en/c_2034/i_48902/Audio_Technica_mics_headphones_ATH_M50X.html За монитори си заслужава човек да дава пари, когато понатрупа малко опит и се ориентира в ситуацията. Ако все пак си се решил твърдо, аз по-долу от тези не бих слязъл, особено за изброените стилове музика: http://www.musicworld.bg/en/c_1068/i_27698/BEHRINGER_B1031A_Pair.html 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 19, 2016 Отговорено Януари 19, 2016 С монитори е добре да имаш и що-годе прилично помещение. Аз съм с квадратна стая и голи стени и затова си карам на слушалки. Цитирай
LP1 Отговорено Януари 21, 2016 Отговорено Януари 21, 2016 Колега, Макито и М Аудио са боклуци, имам Макита 8" чисто нови , махам ги , аз не ти ги препоръчвам, освен ако не записваш рап или нещо такова. Бих ти препоръчал Дженелек нооо цената е ужасна, погледни за Ямаха за парите си не са лоши...около 300 лв е броя. Ооо и задължително да бъдат активни ! Цитирай
chlen Отговорено Януари 25, 2016 Отговорено Януари 25, 2016 За тези пари май няма нищо читаво на пазара. Пробвай да вдигнеш бюджета поне за JBL LSR305, за цената си са страхотни... Цитирай
LP1 Отговорено Февруари 17, 2016 Отговорено Февруари 17, 2016 Сега виждам , че RCF имат много добри цени , обаче някой работил ли е с тях, имате ли впечатления. За PA марката е добра , но не знам как са им мониторите. Цитирай
Recommended Posts