jabs Публикувано Януари 16, 2016 Публикувано Януари 16, 2016 (Редактирано) Момчета, тука нали е за споделяне Та искам да споделя финалния миксиран вариант на Brothers In Arms. Може би утре или вдругиден ще го пипна тука таме като баланс още малко, на свежа глава... токущо Ванката даде едни насоки за солокитарата Но като цяло - това е. Защо го пускам? Първо, защото ме кефи наистина, получи се точно това което исках, и поне за момента представлява пика на всичките ми възможности (на китарист, доколкото съм такъв, на записвач, и на нещо като студиен инДжEнер ) Второ, което е по-важното, защото по микса даде сериозни насоки и беше страхотен коректив един много можещ и знаещ форумен член. Въпреки моженето си и въпреки факта че не се познаваме, търпеливо изслуша няколко версии и ми посочи кривиците. Това е истинския професионализъм и истинското можене, то се споделя без надуване или задни сметки ! Не му споменавам нарочно името, но той си знае ! Дано ви допадне и ако да, приятно слушане. https://soundcloud.com/darth_jabs/brothers-master-v2 ПиЕс: Понеже ме пита един приятел токущо в чата: всичко е свирено тук, пианото е от Будапеща, тарамбуките са SSL4 и LoopMash Редактирано Януари 16, 2016 от jabs 14 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 16, 2016 Отговорено Януари 16, 2016 (Редактирано) Найс :> Редактирано Януари 16, 2016 от G.Varbanov 1 Цитирай
musicman Отговорено Януари 17, 2016 Отговорено Януари 17, 2016 Супер е станало. Пианното мнго добре се вписва. Въобще аранжимента си го барнал много яко. 1 Цитирай
jabs Отговорено Януари 17, 2016 Автор Отговорено Януари 17, 2016 Рафо, Жоро, много снежни подуенски благодарности Цитирай
synchu Отговорено Януари 17, 2016 Отговорено Януари 17, 2016 Много добро е станало Евала както се казва и аранжимента отлично е излязъл. 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 17, 2016 Отговорено Януари 17, 2016 Несъмнено много добре, браво! Въпреки всичко, аз като устойчив фен на тази песен предпочитам бавния вариант на интрото както е в оригинала. Още един път поздравления за добрия звук и майсторското свирене! 1 Цитирай
valtondim Отговорено Януари 18, 2016 Отговорено Януари 18, 2016 Браво ! Слушах го с удоволствие . 1 Цитирай
jabs Отговорено Януари 18, 2016 Автор Отговорено Януари 18, 2016 Много ви благодаря момчета за добрите думи. sardaesox, в началото почнахме с вокал и както си е... но бързо разбрахме че не може да се изпее и изсвири адекватно Марк Нопфлър. Затова решихме да опитаме с различен аранжимент, а не да повтаряме нещо което е недостижимо Каквото това, сега като го слушам си чувам грешките, но се накефихме здраво Аз изкарах казармата с тая песен и ми беше голям мерак да я направя... 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 18, 2016 Отговорено Януари 18, 2016 Тоя файл както си го кръстил се обърках Brothers In Arms ли ще слушам или Master of Puppets... Чудесно е, чудесно! 1 Цитирай
jabs Отговорено Януари 18, 2016 Автор Отговорено Януари 18, 2016 Aaaaa.... може да пробваме един Brothers Of Puppets кавър. Или Master In Arms :) Цитирай
разбойник Отговорено Януари 18, 2016 Отговорено Януари 18, 2016 (Редактирано) Готин аранжимент! Поздравления за чудесното парче и чакам още със същото качество. Редактирано Януари 18, 2016 от разбойник 1 Цитирай
ilian78 Отговорено Януари 19, 2016 Отговорено Януари 19, 2016 Браво ! Много добро ! При това на песен, която е изключително трудна за качествена интерпретация. Най-много ми допадна съчетанието на акустичната китара и пианото - перфектен баланс. 1 Цитирай
ultramega Отговорено Януари 24, 2016 Отговорено Януари 24, 2016 Добра работа! Чувам някакъв плъгин имитиращ припукване от грамофонна плоча-звучи ми малко неестествено лично на мен.Изключително много ме изкефи идеята за ударните , която започва на 1:16 и придава леко R&B звучене (в модерния смисъл). Бих го продължил и нататък... 1 Цитирай
jabs Отговорено Януари 24, 2016 Автор Отговорено Януари 24, 2016 (Редактирано) ^ Искрено благодаря за добрия отзив ! Аз работя само в Cubase и напоследък съм зарибен сериозно от техния LoopMash. Идеята на приложението е страхотна: можеш да избираш произволни къси звукови файлове и да ги комбинираш в една библиотека. Оттам програмата ги селектира по няколко алгоритъма в ги миксира в някаква ритмична последователност. https://youtu.be/sdsS2ThLFw0 Ето как звучи част от подложката барабани + LoopMash + бас. Получават се интересни неща при наслагване на LoopMash с класически барабани. https://soundcloud.com/darth_jabs/brothers-drum-n-bass P.S.: няма някакъв особен плъгин, вероятно припукването е някакъв ефект при комбинацията на различните инструменти... къде го чуваш, имам предвид към коя минута? Редактирано Януари 24, 2016 от jabs 1 Цитирай
ultramega Отговорено Януари 24, 2016 Отговорено Януари 24, 2016 Ахаа извини ме.... сега като ги пусна отделно (drum n bas), го различих като част от семплите , които си лупнал. Просто в микса ми прозвуча като " винил поп саунд"(или както там е названието на този ефект) и точно заради равномерната цикличност ми прозвуча неестествено.Супер си е ! Цитирай
Recommended Posts