synchu Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 ^ но знаеш, каква е разликата нали? Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Най-добре е да се пробва на място, съвсем конкретни екземпляри (и то поне няколко пъти) и така да се вземе решение. Иначе няма лошо и да си почешем езиците, но това надали ще ти помогне - всичко е твърде субективно. Цитирай
PinTip Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Absoлютно съм съгласен с ники123бг. Трябва всичко да се порбва намясто. За жалост няма магазини тук които да ти позволят да пробваш 5-6 Фендера или муз. инструменти изобщо от един вид или тип. А разлика има от инструмент до инструмент, дори и от една и съща партида. Така че проба-грешка му е принципа тук кефи-не кефи. 7 пъти мери, един път режи, дето са казвали старите хора. Разликата в цените БИ трябвало да е от качеството на материалите, а не от това колко от далече сме я доставяли и колко туземци са превземали товарните ни кораби на абордаж и как сме опазили стоката ти. В други държави (малко по назапд и доста на север) само като те видят да се поколебаеш така и сами ти поредлагат още подобни артикули, така да се каже. А тук знам от опит, че ти казват: "Барнеш ли тремоло ръчката, ше требва да купиш китарата!" Аз лично съм пробвал няколко Скуайъра тук по магазини разни и всичките са не намръщвали. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Аз си мисля, че говорим за нещата в България, а не за тези в Америка... Прав ли съм? Едва ли са много хората в нашата мила родина, които си изкарват прехраната с китарата... е да, точно затова няма и много хора с оригинални фендери а иначе за пръстите съм съгласен, но ела да посвириш на един прашасал скуаер, дето е някъде из вкъщи и да видиш, че е трудно да се свири на скапана китара - кофти позиции, кофти адаптер и динамика... абе кво ли не е кофти Цитирай
Telerig Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Е то на Г3 със Малмстийн затова Ингви подаде на роудито оригиналният фендер и той му подаде скуаъра да го строши само...едва ли би строшил страт от 69-та пък ако ще и да е Ингви Малмстийн...нищо че има 50 страта сигурно по 5-10 000$ единия пак троши скуайъра Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 те скуаерите най-добре за това стават Цитирай
Telerig Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Да - китара за завършек на концерт Цитирай
t-rex Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 наистина зависи. аз съм чувал мексикански страт който звучи убийствено. същевременно има един американскив динакорд който е пълна пръчка. а дали е американски не мога да кажа, но тъй пише. но наистина са малко хората с оригинални фендери в бг. иначе съм свирил и на купен от норвегия ами пак си беше кофти. явно е въпрос на късмет да намериш нещо истинско. веднъж имах възможност да дрънна на джеф бек модел купен от щатите е това е друга работа вече. наистина яка китара. въпреки че принципно не обичам тази практи да си вземеш китар на някой щото си му фен. но тази китарка я биваше много. Цитирай
emilcvetkov_ Отговорено Декември 7, 2006 Автор Отговорено Декември 7, 2006 И колко струва един стратокастер в България,и по-специално xxxx,като официален вносител. Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 пич, не се заяжам, ама магазина си има телефон - обаждаш се и питаш. май само това знаеш да повтаряш тук - има стратове за по 1000, има и за по 5000, баси! Цитирай
docc Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Технологиите,дори да направят от л**но - конфитюр,това ще си е конфитюр от л**но. Цитирай
emilcvetkov_ Отговорено Декември 8, 2006 Автор Отговорено Декември 8, 2006 А аз горкият си мислех,че при добрите китари няма разлика от инструмент до инструмент. Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 не е така братле. в днешната индстрия гледаш да попаднеш на бройка. има фендери за 1000, които звучат убийствено и са просто страхотни. в същото време има летви за по 4000 лв, които имаш чувството че са издялани с брадва за всички марки важи вземете Ибанез от 90-те и един чисто нов и сравнете Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Аз мисля,че сегашните по евтини американски серии на Фендер не са особено добри.Предполагам че това е някаква фирмена политика,защото не вярвам,че Фендер са забравили да правят китари през годините.Иначе скъпите им модели са добри,но пък цените им са солени и тук идва въпроса дали качеството си заслужава цената.Иначе няколко пъти съм свирилна мексикански стратове и никога не са ме кефили.За мен(лично)те са по близо до Скуаиър отколкото до Фендер,Но пък ицената им е доста ниска Цитирай
Raxus Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Незнам, имал съмчестта да свира на оригинален Страт на Фендер от 69 и беше просто убииствен(след това гледах старата кремона с известна доза презрение),но и след това ми дадоха до подрънча на един правен в Мексико(същото като с кремоната).Не знам аз съм голям фен на Фендерите,но това че почти всяка фирма производител на китари имитира, което ми бърка в здравето.Голяма работа че имаш китара ,която прилича на Страт-обаче никога няма да може да се измитира звука на фендера.Същото мога да кажа и за евтините серии на Фендер.Е верно голяма гъзария е да казваш че имаш китара Фендер ама като хич не се доближаваш малко до оригиналния и звук ,а звучиш като евтини копия-какъв е смисъла.Фирмата саммо си вреди на репутацията. Цитирай
Recommended Posts