Jump to content
Българският форум за музиканти

фендер


emilcvetkov_

Recommended Posts

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Най-добре е да се пробва на място, съвсем конкретни екземпляри (и то поне няколко пъти) и така да се вземе решение.

 

Иначе няма лошо и да си почешем езиците, но това надали ще ти помогне - всичко е твърде субективно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Absoлютно съм съгласен с ники123бг.

Трябва всичко да се порбва намясто. За жалост няма магазини тук които да ти позволят да пробваш 5-6 Фендера или муз. инструменти изобщо от един вид или тип. А разлика има от инструмент до инструмент, дори и от една и съща партида. Така че проба-грешка му е принципа тук кефи-не кефи.

7 пъти мери, един път режи, дето са казвали старите хора.

 

Разликата в цените БИ трябвало да е от качеството на материалите, а не от това колко от далече сме я доставяли и колко туземци са превземали товарните ни кораби на абордаж и как сме опазили стоката ти.

 

В други държави (малко по назапд и доста на север) само като те видят да се поколебаеш така и сами ти поредлагат още подобни артикули, така да се каже.

А тук знам от опит, че ти казват:

"Барнеш ли тремоло ръчката, ше требва да купиш китарата!" ;)

 

Аз лично съм пробвал няколко Скуайъра тук по магазини разни и всичките са не намръщвали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мисля, че говорим за нещата в България, а не за тези в Америка... Прав ли съм?

 

Едва ли са много хората в нашата мила родина, които си изкарват прехраната с китарата...

е да, точно затова няма и много хора с оригинални фендери ;)

 

а иначе за пръстите съм съгласен, но ела да посвириш на един прашасал скуаер, дето е някъде из вкъщи и да видиш, че е трудно да се свири на скапана китара - кофти позиции, кофти адаптер и динамика... абе кво ли не е кофти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то на Г3 със Малмстийн затова Ингви подаде на роудито оригиналният фендер и той му подаде скуаъра да го строши само...едва ли би строшил страт от 69-та пък ако ще и да е Ингви Малмстийн...нищо че има 50 страта сигурно по 5-10 000$ единия пак троши скуайъра :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина зависи. аз съм чувал мексикански страт който звучи убийствено. същевременно има един американскив динакорд който е пълна пръчка. а дали е американски не мога да кажа, но тъй пише. но наистина са малко хората с оригинални фендери в бг. иначе съм свирил и на купен от норвегия ами пак си беше кофти. явно е въпрос на късмет да намериш нещо истинско. веднъж имах възможност да дрънна на джеф бек модел купен от щатите е това е друга работа вече. наистина яка китара. въпреки че принципно не обичам тази практи да си вземеш китар на някой щото си му фен. но тази китарка я биваше много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич, не се заяжам, ама магазина си има телефон - обаждаш се и питаш. май само това знаеш да повтаряш тук - има стратове за по 1000, има и за по 5000, баси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е така братле. в днешната индстрия гледаш да попаднеш на бройка. има фендери за 1000, които звучат убийствено и са просто страхотни. в същото време има летви за по 4000 лв, които имаш чувството че са издялани с брадва

за всички марки важи

вземете Ибанез от 90-те и един чисто нов и сравнете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че сегашните по евтини американски серии на Фендер не са особено добри.Предполагам че това е някаква фирмена политика,защото не вярвам,че Фендер са забравили да правят китари през годините.Иначе скъпите им модели са добри,но пък цените им са солени и тук идва въпроса дали качеството си заслужава цената.Иначе няколко пъти съм свирилна мексикански стратове и никога не са ме кефили.За мен(лично)те са по близо до Скуаиър отколкото до Фендер,Но пък ицената им е доста ниска

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам, имал съмчестта да свира на оригинален Страт на Фендер от 69 и беше просто убииствен(след това гледах старата кремона с известна доза презрение),но и след това ми дадоха до подрънча на един правен в Мексико(същото като с кремоната).Не знам аз съм голям фен на Фендерите,но това че почти всяка фирма производител на китари имитира, което ми бърка в здравето.Голяма работа че имаш китара ,която прилича на Страт-обаче никога няма да може да се измитира звука на фендера.Същото мога да кажа и за евтините серии на Фендер.Е верно голяма гъзария е да казваш че имаш китара Фендер ама като хич не се доближаваш малко до оригиналния и звук ,а звучиш като евтини копия-какъв е смисъла.Фирмата саммо си вреди на репутацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.