DaftFunk Публикувано Септември 23, 2015 Публикувано Септември 23, 2015 Здравейте, искам да попитам за мнения. Някой ползвал ли е това лампово комбо и какви впечатления има? В общи линии струва ли си парите. Търся добро практис комбо за домашни условия. Основното ми изискване е да е чисто лампово, а не хибрид и да може да става за рок / блус стилистика Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 23, 2015 Отговорено Септември 23, 2015 Superchamp е хибриден усилвател, дигитален преамп и лампово крайно стъпало, така, че от тази гледна точка не те устройва. Иначе аз много ги харесвам и според мен са едни от най добрите практис ампове 1 Цитирай
panhead Отговорено Септември 23, 2015 Отговорено Септември 23, 2015 (Редактирано) Fender Blues Junior 1X12 - 15 вата, фендерски чист тон, топъл драйв (много - по добър от този на Hot Rod Deluxe, например). Габаритите му са малко по - големи от тези на практис амп, но не е голям, а определено става и за сцена. По - малък лампов амп -Laney VC 15 - малки габарити, но страхотен звук. Vox AC4..., изборът не е малък. Редактирано Септември 23, 2015 от panhead Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 23, 2015 Автор Отговорено Септември 23, 2015 Мерси за отзивите. Аз просто искам да съчетая телекастъра си максимално добре с чист лампов звук. И наистина blues junior 1х12 май е добрата идея за комбиниране. Мислил съм и за ориндж и за вокс, но ми се струва, че там отивам над бюджета. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 23, 2015 Отговорено Септември 23, 2015 Еми то на Hot Rod Deluxe драйва е транзисторен, нормално е да е гаден. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 23, 2015 Отговорено Септември 23, 2015 Аз съм имал такъв,ама само една от драйв симулациите ми харесваше,сега съм с (колкото и да е псувана марката) Бугера винтидж 5- с това съм свирил и в кръчмА,е микрофонче си трябва,но ще ти отвеят главата 5 вата лампа в стая, има си вграден атенюатор и можеш да го свалиш на половин или един ват,малко чезнат високите в случея,но се компенсира с тон конрола,или от ефектче,каквото се ползва,има си ревърб..за домашно е добро,са не знам моето е с крайна лампа JJ. 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 Мерси за отзивите. Аз просто искам да съчетая телекастъра си максимално добре с чист лампов звук. И наистина blues junior 1х12 май е добрата идея за комбиниране. Мислил съм и за ориндж и за вокс, но ми се струва, че там отивам над бюджета. SCXD има много (много) достоверен чист канал. Както Hillbilly казва, забележките са към драйв симулациите, две от които са прлични, но при директно сравнение с приличен лампов амп, си личи, че нещо им липсва. 2 Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 24, 2015 Автор Отговорено Септември 24, 2015 Принципно предпочитам двуканално кубе с лампов драйв и фуутсуйч. Но ще се задоволя и с много прилично едноканално и ще го комбинирам с качествени стомпбоксове. Гледам, че и orange tiny terror и Вокс АЦ 15 са едноканални и имат някакви буустове. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 Ма ти мазе ли имаш.или си в къща?Както писах всичко като 5 вата лампа като го буустнеш за да звучи как трябва ще стане като във вица- Некъв комшия ми рита по вратата в 3ч през ноща-толко се стреснах,че изпуснах бормашината. Бе вземи си малко Фендерче,то и бугерката е копирана от тях. Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 24, 2015 Автор Отговорено Септември 24, 2015 Архитектът от съседния вход се оплаква дори от 15 ватовото ми транзисторче усилено на половина мощност. Ммисля, че ми трябва лампа която да работи и на 15 и на 8 вата. Инак ще имам проблеми.... Цитирай
panhead Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 (Редактирано) Всъщност бюджета би следвало да е решаващ! По сходни теми е писано. Ограниченията на жилището налагат ползването на атенюатор, в случай, че амп-а е по-мощен. Малките усилватели с вграден такъв са отличен отговор, зависи единствено от портфейла. В тази връзка може да се започне от посочената по-горе Bugera V5, Blackheart - Little Giant Combo, VOX и др. В Бургас съм пробвал Baevox - прави го собственика на местния музикален магазин. 1X10'', 10 вата, като размери е достатъчно компактен. В OLX се продават за около 200 кинта. Пробвал съм го. Много чист звук! Няма драйв. (Хм, все още се замислям за един такъв). Hughes & Kettner предлагат TubeMeister TM18 18W - страхотен! С атенюатора можеш да започнеш от 1 ват до пълните му 18. Съседа няма и да те чуе. Саунда, дизайна и гейна са убийствени, типично за тях. Ревербератор, възможност за bias, red box изход и т.н. На старо обаче достига ок. 700-800 кинта. http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/hughes-kettner-tubemeister-tm18-18w-tube-guitar-combo-amp П.С. Варианта за Fender Blues Junior1Х12'' или сходен, но добър лампов усилвател, плюс външен атенюатор, не е за избягване. Стига, това което търсиш да искаш да се ползва и за сцена, не само за вкъщи. Така ще се получи 2Х1. Good luck! П.П.С.: Baby Thomas, моля за малко повече инфо относно гейн-а на Hot Rod Deluxe. Редактирано Септември 24, 2015 от panhead Цитирай
Heartman Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 +1 за H&K 18 watt.Даже и аз съм се насочил към него само че глава. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 24, 2015 Отговорено Септември 24, 2015 Абе ,то за в къщи и Лейни про-тюб 30 имам,ма гадината е английска от 80 и некоя година и го пазя,4 преамп лампи и 2 крайни,ама е измислен да можеш да свалиш преампа и отделно крайното- може да свири тихичко,а като го цепнеш..викат му по чуждите форуми poorman Marshall,бие с кика на Маршалите,не знам защо е спрян от производство,то гадното е ,че му грее много (Входящия траф!) ,ма аз като вциганен Българин му набих вентилаторче за комп отзаде с кабела за тока и охлажда чудесно.. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 25, 2015 Отговорено Септември 25, 2015 Между 7 и 15 вата разликата в нивата е едвам чуваема, не го бройте за някакъв плюс това. Освен ако по някаква причина не ви харесва триодния режим на крайното (за мен е по-гаден). И с един-два вата пак е силно за апартамент (но пък слабо за репетиция). За Fender HRD - май само Drive More режима беше с транзисторни гадости, има там една секцийка между двата триода на втората лампа... Ривърб и ФХ лууп вход/изходите също са транзисторни. Има и други бъгове ампа. Частите и изработката са супер евтинджос чайна майна. Но клийна звучи супер, по някаква необяснима причина... 2 Цитирай
panhead Отговорено Септември 25, 2015 Отговорено Септември 25, 2015 Мдаа, offtopic е от темата, но благодаря за инфото. HRDeluxe е твърде силен дори и на 0.8, но чистия канал си е хубав. Предвид силата му с кривоч е още по-трудно, особено в къщи. С атенюатор определено е по-лесно да се ползва драйва, но горното дава обяснение и защо има нещо в него, което винаги ми е липсвало. Затова и отправих въпроса към Baby Thomas. Въпреки това си харесвам и HRD. Благодаря! Цитирай
Recommended Posts