Baby Thomas Публикувано Септември 16, 2015 Публикувано Септември 16, 2015 Драснах набърже няколко семпъла на посочените в заглавието говорители преди новия кабинет да отлети в репетиционната и реших да ги пусна за интересуващите се. Двата говорителя са записани при максимално еднакви условия: микрофони (Shure SM57), позиции (на 1 см. от плата и 1 см. навън от "пришката"), кабели (Proel нещо си нескъпо), преамп входове и настройки на аудио интерфейса (Focusrite Scarlett 18i8). Различни са единствено кабинетите - Vintage30 в 112 с отворен гръб, Creamback75 във Framus 212 със затворен гръб. Но разликата между тях е доста голяма и кабинетите са с бих казал пренебрежим процент влияние. Китара Carvin CT424М, струни Elixir 9-46, строй - стандартно E и DropD, кабел нескъп Proel, перо от ахат с джаз форма. Ампът е Mesa/Boogie F-30 с JJ лампи, крайните са двойка EL84. Записвал съм само драйв канала в стандартния режим и с консервативни гейн/EQ корекции: всичко в центъра +/- 1. За съжаление записвах в нас и затова ампът е намален до около 1.5 или 2, съответно не звучи както си може, но няма как просто... Софтуер - Auria LE, търкалящ се на iPad 4, последващ импорт в Logic Pro X. Коригирани са единствено нивата. За всяко парче има файлче с всеки говорител поотделно и след това двата заедно със 100% панорами (V30 в ляво). Ето някои файлове директно тук за лесно прослушване: Battery, Vintage30: http://babythomas.name/Audio/Vintage30-Creamback75/Battery-Vintage30.mp3 Battery, Creamback75: http://babythomas.name/Audio/Vintage30-Creamback75/Battery-Creamback75.mp3 Toxicity, Vintage30: http://babythomas.name/Audio/Vintage30-Creamback75/Toxicity-Vintage30.mp3 Toxicity, Creamback75: http://babythomas.name/Audio/Vintage30-Creamback75/Toxicity-Creamback75.mp3 Ето ЛИНК към 22МВ .7z файл, в който има и стерео вариантите за тези и още 3 песни (Symphony Of Destruction, No More Tears, Wake Up), общо 15 файла. 7 Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 (Редактирано) В конкретните ситуации, Creamback ка ми звучи по приятно (разбира се въпрос на вкус) Благодаря за демото! Редактирано Септември 17, 2015 от kolio_k Цитирай
G.Varbanov Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 Интересно ми е как ще звучат в микс Creamback-a наистина звучи по-приятно за мен извън микса, но си мисля, че V30-ката ще реже по-стабилно през микса с тея среди. 1 Цитирай
jabs Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 И на мен Creamback-a по ми допада, но друг е въпроса кой как ще пробие в микса (както Жоро отбеляза). Както знаем едното няма много общо с второто 1 Цитирай
Heartman Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 Сам creamback-a звучи по-добре, но и Vintage 30 не е лош. Сещам се за един,два теста в тубата Цитирай
Akerfeldt Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 Аз смятам, че китарата трябва да пробива и звукът на V30 ме кефи повече. Даже съм учуден, че във фукнята си го нарекъл скуупнат. Хич не звучи така от това демо. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 18, 2015 Автор Отговорено Септември 18, 2015 Моите уши не са калибрирани, така че какво ми се чува и дали е вярно не е ясно. V30 си е добър, плюс това зависи и в какъв амп се включва, както и кой какво харесва. Темата няма цел да изкара някой от говорителите по-добър или лош, просто да се чуят двата заедно за който му е интересно. Цитирай
viktor.velikov Отговорено Ноември 11, 2015 Отговорено Ноември 11, 2015 Благодаря за прекрасното сравнение! Рядко се срещат такива добри теми! Похвала за труда и отделеното време! На мен лично ми беше доста интересно да чуя така ясно разликите между двата говорителя. Понеже свиря с V30 и съм се чудил дали Creamback75 не е по-добър (за моите уши и разбирания), сега вече съм доволен че свиря с V30 Цитирай
Recommended Posts