racerx Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Още един глас за Jackson! Мойта е DXMG - Брутален звук, стига това да търсиш. Супер удобна ми е и за пилачки, но това е субективно. За 2-та милиметра, ами на китарата от подписа на 12-то прагче със сигурност не са повече, да не говорим, че лесно се коригира, поне на китарите с флойд. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 На стария ми Ibanez разстоянието между струните и 12-то прагче ("екшъна") беше 1,3 милиметра и ми се струваше много. PS: Нямаше никакво бъждене. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 (Редактирано) Много са забавни постове от типа "Мойта китара е ХХХ от 500 лв. от технополис, и е мноу яка, звучи супер здраво, направо няма кусури, струните са на 1мм от 24-то прагче, абе трепач е"..... Недейте да забравяте, че много ниските струни не са на всяка цена невероятна добродетел. Може да се свири малко по-бързо, но за сметка на това, бендовете стават една идея по-трудни, и струните се изплъзват малко по-лесно. Да не говорим, че при много нисък екшън, не може да се свири по-динамично без да звънят струните, каквото и да си говорим. Ако не беше така, акустичните китари щяха да се правят със струни на 1.5мм от 12-то прагче, и нямаше да има проблеми, а при тях разстоянието там е 5мм, при положение, че напрежението на металните струни за акустична китара е доста по-голямо от това, на никеловите струни за електрическа, което означава, че бронзовите струни за акустична по принцип звънят по-малко. И имайте предвид, че прагчетата са височки, и има значение дали говорите за 2 мм от прагчетата, или 2мм от фингърборда, както и споменавайте с какви позиции сте. Едно е 2мм със JUMBO прагчета, друго е 2мм с по-ниски прагчета. Редактирано Май 9, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts