VOSTOK Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 Благодаря на всички, които писаха в темата. Откак я пуснах, не съм имал време да включа китарата, но днес си купих компресор, заедно с останалите съвети ще чекна нещата и ще споделя докъде съм стигнал в най-скоро време, надявам се. Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 честито за компресорчето, но само да вметна че компресора няма да ти направи по добър чистия канал, а може пък и да греша Цитирай
musicman Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 ^ Не грешиш. Чистата китара си е чиста китара Като сложиш ефекти - вече не е чиста китара Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Да, с ефекти вече не е чиста, а добре звучаща чиста китара. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) за мен винаги най-добрият звук на чиста китара се е получавал с веригата музикант-китара-кубе. без никакви ефекти. ако нещо не звучи както трябва пробвай с различни китари и кубета. ако с никоя китара и кубе не звучи както трябва пробвай лека атлетика или шахмат например поздрави Петър едит: когато нещо сложно не се получава - опрости го. ако имаш кубе с вграден процесор с много ефекти и китара с 12 пикъпа и не-знам-си-какво-обратно-заключване-на-тройния-захват-на-четворното-тремоло просто изнамери от приятел някой стар Гибсън или Фендер и го пробвай с най-простия модел винтидж амп - Фендер, Мюзикмен, Роланд или нещо от сорта. не, че казвам нещо ново, но проблема е, че винаги (аз включително) се опитваме да намерим многофункционални, евтини, и перфектни неща. няма такова животно. а колкото повече ефекти навързваш, толкова повече ще бягаш от добрия чист звук. според мен 2ри едит: сега ако трябва да съм по-конкретен, аз с Епифон Лес Пол и кубе Рандал като твойто (така и не му запомних модела) съм изкарвал сравнително добър чист звук на китара. доста е важна и дебелината на струните и корекциите на кубето. 3ти едит: пак държа да отбележа - колкото повече камиончета - толкова по-гаден звук Редактирано Декември 1, 2006 от kitaratapesho Цитирай
VOSTOK Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Китарата Пешо, сигурно си прав, но хората и вкусовете са различни... Важен е крайния резултат... За жалост не мога да пробвам с много различни китари и кубета, щото имам само моите, които никак не са неограничен брой Дилетант - ти поне ме разбираш Редактирано Декември 1, 2006 от VOSTOK Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Дилетант - ти поне ме разбираш Разбирам те напълно. :hello: Я се изфукай, на определеното за целта място, какъв компресор си придобил! Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 3ти едит: пак държа да отбележа - колкото повече камиончета - толкова по-гаден звук Според мен доста зависи и от това какви са камиончетата,как ги нареждаш и как ги използваш,а също и какво ти е определението за гаден звук Цитирай
Recommended Posts