Jump to content
Българският форум за музиканти

Не нивелирана китара


Kanatan

Recommended Posts

Здравейте, онзи ден си купих китара Harley Benton Explorer,но се оказа, че не е нивелирана. Може да се свири, ако я придържам с дясната ръка, но след около един час свирене ме заболява рамото. Може ли някак да се нивелира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти геодезист да направи тахиметрична снимка на китарата и после да я нивелира.Не е толкоз лесно,колкото си мислиш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шегата настрана, има нужда да се променят позициите на държачите на колана. Постни снимка на гърба на китарата зада видя къде са и евентуално да се опитам да ти дам съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не схващам,как свириш с дясната ръка и я придържаш едновременно.Лявата ти ръка къде е в джоба ли.Като я плаща не видя ли,че не е ....Ако грифа бяга нагоре може да му закачиш нещо тежко или да отрежеш част тялото докато ти пасне

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

   Нивелирането се прави най-добре с водна терзия. В 1м прозрачен маркуч се сипва вода.

   Държейки двата му края забелязваме, че дори да движим ръцете си нагоре-надолу двете повърхности на водата в него винаги остават "водоравни".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост не мога да кача снимка, защото нямам достъп до компютър и съм от телефона, но държачите са разположени там, където са на стандартен експлорер 76 - отзад по средата, отпред над грифа, но не точно на средата. Предполагам грифа е направен от по-тежко дърво и за това пада(тялото е от липа, крифа от клен, фретборда от палисандър). @Ламби, като свиря и китарата ми е нагърба я натискам малко надолу, защото грифа пада към земята. Иначе с лявата ръка си свиря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това по принцип си е "проблем" с експлорърите, аз моя за това и го продадох, а си беше идеална китара. Чудно ми е, как ти е убягнал този факт като си я избирал. Както ти казаха по-горе, може и да стане ако се премести закопчалката за колана, но все пак зависи и от китарата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Водният нивел е най-доброто измислено за оптимално нивелиране. Инак основен проблем на китарите с по-авангардните форми е че са твърде неудобни за свирене ;-) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.