Kanatan Публикувано Юли 26, 2015 Публикувано Юли 26, 2015 Здравейте, онзи ден си купих китара Harley Benton Explorer,но се оказа, че не е нивелирана. Може да се свири, ако я придържам с дясната ръка, но след около един час свирене ме заболява рамото. Може ли някак да се нивелира? Цитирай
ZLE Отговорено Юли 26, 2015 Отговорено Юли 26, 2015 Трябва ти геодезист да направи тахиметрична снимка на китарата и после да я нивелира.Не е толкоз лесно,колкото си мислиш... 2 Цитирай
Kanatan Отговорено Юли 26, 2015 Автор Отговорено Юли 26, 2015 Някакъв алтернативен варянт предполагам няма Цитирай
edgecrusher Отговорено Юли 26, 2015 Отговорено Юли 26, 2015 Шегата настрана, има нужда да се променят позициите на държачите на колана. Постни снимка на гърба на китарата зада видя къде са и евентуално да се опитам да ти дам съвет. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Юли 26, 2015 Отговорено Юли 26, 2015 Нещо не схващам,как свириш с дясната ръка и я придържаш едновременно.Лявата ти ръка къде е в джоба ли.Като я плаща не видя ли,че не е ....Ако грифа бяга нагоре може да му закачиш нещо тежко или да отрежеш част тялото докато ти пасне Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 27, 2015 Отговорено Юли 27, 2015 Нивелирането се прави най-добре с водна терзия. В 1м прозрачен маркуч се сипва вода. Държейки двата му края забелязваме, че дори да движим ръцете си нагоре-надолу двете повърхности на водата в него винаги остават "водоравни". 1 Цитирай
Kanatan Отговорено Юли 27, 2015 Автор Отговорено Юли 27, 2015 За жалост не мога да кача снимка, защото нямам достъп до компютър и съм от телефона, но държачите са разположени там, където са на стандартен експлорер 76 - отзад по средата, отпред над грифа, но не точно на средата. Предполагам грифа е направен от по-тежко дърво и за това пада(тялото е от липа, крифа от клен, фретборда от палисандър). @Ламби, като свиря и китарата ми е нагърба я натискам малко надолу, защото грифа пада към земята. Иначе с лявата ръка си свиря. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 27, 2015 Отговорено Юли 27, 2015 Има идиотски методи, има и разни фабрични. Цитирай
jkolarov Отговорено Юли 27, 2015 Отговорено Юли 27, 2015 Това по принцип си е "проблем" с експлорърите, аз моя за това и го продадох, а си беше идеална китара. Чудно ми е, как ти е убягнал този факт като си я избирал. Както ти казаха по-горе, може и да стане ако се премести закопчалката за колана, но все пак зависи и от китарата. Цитирай
DaftFunk Отговорено Август 5, 2015 Отговорено Август 5, 2015 Водният нивел е най-доброто измислено за оптимално нивелиране. Инак основен проблем на китарите с по-авангардните форми е че са твърде неудобни за свирене ;-) Цитирай
Recommended Posts