Grig Отговорено Февруари 17, 2016 Автор Отговорено Февруари 17, 2016 От Икономов 288лв още не съм го разцъквал по подробно. Цитирай
Grig Отговорено Април 27, 2017 Автор Отговорено Април 27, 2017 Продадох джамвокса. Оказа се прекалено ниска топка. Сега умувам BOSS GT-100 или Line 6 pod hd500x. Като чета форуми и гледам клипове в ютуб, повече клоня за BOSS. Имам време до септември. С интерес бих проследил и ваше мнение! Цитирай
Ламби Отговорено Април 27, 2017 Отговорено Април 27, 2017 Вече си похарчил пари за половин усилвател със следващата покупка ще станат за цял. 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 27, 2017 Отговорено Април 27, 2017 Не знам за JAMVOX-а а и се включвам на слабо време в темата, но едно време VOX ToneLab LЕ много ми допадаше. Цитирай
Grig Отговорено Април 27, 2017 Автор Отговорено Април 27, 2017 Вече си похарчил пари за половин усилвател със следващата покупка ще станат за цял. Имам усилвател, но цялата тая история с ефектите вече не ме кефи( няма лууп и заема много място) а с жена и деца ...затова търся нещо по компактно и с повече възможности. Цитирай
Ламби Отговорено Април 27, 2017 Отговорено Април 27, 2017 И от какъв усилвател искаш да се върнеш на проц.Обикновенно е обратното. Цитирай
Grig Отговорено Април 28, 2017 Автор Отговорено Април 28, 2017 Да поясня понеже виждам, че съм го написал подвеждащо. Не приключвам с усилвателя, но той с оборудването си остава за шумните сесии и репетиции. Трябва ми нещо за вкъщи компактно с възможности със софтуеар с което да мога да свиря и на усилвателя.Jack Thammarat има един клип от 2012г в което прави представяне на BOSS GT-100 Това което той прави аз искам да го правя в къщи в спалнята дори. Да пробвам идея, звуци на слушалки ако трябва. Възможност за алтерн. дом. студио и запис. Това е в общи линии стремежът ми. Усилвателят ми e MARSHALL DSL 15C - много добър звук. Цитирай
ThrasherDge Отговорено Април 28, 2017 Отговорено Април 28, 2017 (Редактирано) Компактно с възможности - Yamaha THR10 (има и X и C серии, в зависимост каква музика искаш да свириш). Най-добрият "домашен" усилвател, който съм пробвал (Аз си взех X серията). Има изход за слушалки и aux in - да си пуксаш backing tracks каквито искаш. Има usb вързка с компютър, където от интерфейс можеш да си настроиш ефектите и да си направиш присети. На самия усилател можеш да запазиш до 5 присета. През usb-то можеш да записваш директно на компютъра и го ползваш като recording interface. Моят дойде и с лицензиран Cubase интерфейс за записване и миксиране на музика. Усилвателят може да работи и на батерии, което също е плюс. ако ще го мъкнеш насам-натам.Поздрави! Редактирано Април 28, 2017 от ThrasherDge Цитирай
wiseppman Отговорено Април 30, 2017 Отговорено Април 30, 2017 Не знам за JAMVOX-а а и се включвам на слабо време в темата, но едно време VOX ToneLab LЕ много ми допадаше. ^ Аз в къщи си ползвам JamVox и бих казал, че върши работа, но му изключвам ефектите и през проц го ползвам за саундкарта и по-късно вечер със слушалки. Цитирай
Acei Отговорено Май 19, 2017 Отговорено Май 19, 2017 Люде, я вижте този юнак каква джаджа представя https://www.youtube.com/watch?v=UC4UaxG-1ZY Цитирай
wiseppman Отговорено Май 23, 2017 Отговорено Май 23, 2017 И от какъв усилвател искаш да се върнеш на проц.Обикновенно е обратното. Ламби, със всичкото ми уважение, бих искал да припомня, че има два метода на мислене- индуктивен и дедуктивен (от частното към общото и от общото към частното). Ако свириш в група, която изпълнява само свои песни, естествено е да търсиш някакъв свой звук, по който да смяташ, че ще си разпознаваем (осъзнах го, когато ми го каза Сашо Мариновски. И си е прав човека.) Когато групата свири кавъри (което смятам, че е по-трудно, от технична и от технологична гледна точка) тогава наистина ти трябва ДОБЪР процесор. И ето, че вече съм във темата. Понеже аз съм повече от втория вид и съм пробвал много джиджавки съм сигурен, че ZOOM си е добър избор, особено за one-man-show. Свирил съм с по два в паралел преди да си взема синтезатора и XLR изхода (G3, G5 имат и ground и loop) към PA не ми е създавал проблеми. Когато си купиш процесор, трябва да му отделиш необходимите любов, време и желание да седнеш и да извадиш от него това, което искаш. Забелязал съм, че повечето фирми дават готови презети, с които просто се фукат какво са направили, но никога тези 5-6, които наистина ти трябват. Затова- сядаш и въртиш копчетата (или натискаш, според случая) и в един момент (дай Боже) вече звука ти е като на.... И пак към Ламби- ти обичаш усилвателите, а аз процесорите. Това са две субективни мнения. Нито твоето, нито моето едва ли са меродавни. Музиката е толкова обширно понятие, че от 8 тона (по Шонберг 12) всъщност има милиарди комбинации... Извод: Свири това и с това, което те кефи! Цитирай
ultramega Отговорено Май 24, 2017 Отговорено Май 24, 2017 Хм ... не бих казал , че процесорите улесняват наподобяването на кавър звуците, по скоро улесняват музиканти - тип "кръчмария" Цитирай
Ламби Отговорено Май 24, 2017 Отговорено Май 24, 2017 Всъщност си прав за Зоом Г нещо си беше не помня.В тубата Уил Адлер му прави реклама с Китара за 720 000 йени.Няма такъв смях,коментарите отдолу цепят. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 24, 2017 Отговорено Май 24, 2017 Ха-ха-ха, пуснах да го видя това... веселба е! Същото звучи като Месата, даже по-добре! 1 Цитирай
wiseppman Отговорено Май 24, 2017 Отговорено Май 24, 2017 (Редактирано) Май зависи от музиканта На тоя явно му е платила конкуренцията Тук пък пише други работи, можете да видите в тубата Редактирано Май 24, 2017 от wiseppman Цитирай
Recommended Posts