Jump to content
Българският форум за музиканти

"Моднати" китари в стил "Road Worn" :)


Recommended Posts

Има ли фенове на тази "модификация"? Ако да, моля покажете снимки на китарите си и разкажете как сте постигнали визията.

Разбира се, най-добрия начин е да се постигне този стил е по естествен път, но ако нямаш търпение 20-30 години да разнасяш китарата насам-натам, все пак има някакви алтернативни начини... :yes:

 

Ето за начало моята, в момента е в процес "the making of...", затова засега няма да разказвам дотук какво и как... Като я завърша, ще покажа крайния рез(у/и)лтат и ще разкажа как точно се получават мазоли по пръстите от китарата, без да докосваш струните... :blush:

 

035608179-big.jpg

Редактирано от therealbadmadafaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като идея го разбирам,   но като реализация  засега  ми изглежда крайно недодялано . Може би  подхода към износването трябва да е подчинен на някаква логика, а не просто да обереш ръбовете със  едрата шкурка,  а пък останалата част от лака да блести, като току що излязла от поточната линия .... но щом казваш , че това е само началото, ще изчакаме крайния резултат ;)
Fender_Custom_Shop_LTD_63_Telecaster_Hea

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, всъщност за моя "мод", "road worn" не е правилния термин... Китарата на снимките ще блести цялата точно като току-що излязла от завода (включително частта със свалена боя), просто ще изглежда с протрити ръбове, както на снимките. Идеята точно за моята не е да е издрана и очукана, но идеята на темата е да се покажат такива.

"Теле"-то изглежда много автентично износено - ако това не е получено по естествен път, а е резултат от търкане и дране - евала за труда. Ако пък е получено по естествен път - още по-голямо евала за труда. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Постнах снимката само като пример, телето не е мое (извинявам се ако съм подвел някой). Иначе китарата е състарена изкуствено , но  фабрично . Някакъв  custom heavy relic ....

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На мен не ми се чакаше и й ударих една шкурка.Кефеше ме много SRV страт-а и затова.Пък и ми беше любопитно да видя какво е дървото

(в момента е с едно прагче повече) Не е Фендер, а е Скуаер.

Има и малко следа от палене с бензин за запалки, в Хендрикс стил.

10253774_10203850443005498_4205065915300

http://forum.muzikant.org/topic/108035-eae-aea-nunoadhei-eceonoaaaii-eeoadhaoa-ne/?hl=%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&do=findComment&comment=681702

 

http://forum.muzikant.org/topic/39808-how-to-relic-a-guitar/?p=335065&hl=%F1%FA%F1%F2%E0%F0%FF%E2%E0%ED%E5&fromsearch=1&do=findComment&comment=335065

 

http://www.guitars.ru/03/info.php?z969

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много нелепо изглеждат тези китари с изпилените си дебели покрития. Полиуретановите и полиестерни покрития изобщо не стареят така. За да иузглежда що-годе реалистично,  трябва да се започне от тънко, нитроцелулозно покритие. Всичко останало е съсипване на инструмента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на темата беше да се постнат снимки и обяснения от хора, които сами са правили "мода", а не да се обсъждат вкусове, на кой какво му харесва и какво не му, кое е комплексарщина, кое е безсмислено, кое разваля инструмента и т.н.

Ако единственото възможно развитие на темата е свързано с обсъждане на изброените неща, по-добре да бъде изтрита, защото тези неща могат да се обсъждат до безкрайност и всеки да е прав за себе си... :secret:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако идеята на темата е само да си показвате изшкурените китари-добре. В горното мнение съм коментирал конкретен резултат и съм дал информация за постигане на нещо по-добро за да не се получават повече подобни грозотии. Ако според автора не е по темата, нека пусне съобщение на модератор, нямам абсолютно нищо против да се изтрие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм фен на roadworn концепцията, като бих предпочел да си купя лъскав чисто нов

Фендер СРВ, макар и да нямам против да взема и поочукан такъв втора ръка.

Но мога да разбера лесно някой ,който иска Фендера му да прилича точно, както е износен този на СРВ.

Бих се изкефил на един такъв телекастер, като от снимката на ultramega, естествено износен, с много бойни белези и рани.

 

Другото обаче ми седи, все едно някоя мацка да си сложи някакви подплънки и да се прави на бременна.

Свирете повечко на тез китари и ще си станат бойни и очукани, естествено с времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задай си въпроса, виждал ли си някога такава китара (LP или множеството и копия и производни), която да се е състарила естествено по този начин. Задай си също и въпроса защо е така и ако стигнеш до правилния отговор, следващият път няма да си съсипеш китарата. Съжалявам, но като казват англоговорящите: this looks ridiculous.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме кефи. Не ми изглежда естествено състарена. По-скоро претърпяла бояджийски инцидент. От експлоатация щетите са други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е казал поета, "Разни хора, разни идеали". Уважавам мнението на всички, но понеже някои мнения са изказани според мен в прекалено налагащ се и назидателен стил, ще кажа и моето.

@blr: Няма за какво да съжаляваш, ако смяташ, че съм съсипал моята китара. Въпросите, които смяташ, че трябва да си задавам съм сигурен, че са правилните за хората, които копират и подражават на някого и които дори и да смятат, че конкретната китара е пълна грозотия, съсипана, ridiculous и какво ли още не, с радост ще дадат куп пари за нея ако някой велик (според тях) свири на нея и каже, че това е най-яката китара на света например... За мен факта, че няма втора такава и е малко вероятно да има, е достатъчен за да знам, че съм постъпил правилно като съм я "съсипал".

Както казах, разни хора - разни идеали, или казано по друг начин, всеки има право да няма вкус (визирам себе си в случай, че някой от коментиращите се засегне лично)...  :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.