Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Има ли фенове на тази "модификация"? Ако да, моля покажете снимки на китарите си и разкажете как сте постигнали визията.

Разбира се, най-добрия начин е да се постигне този стил е по естествен път, но ако нямаш търпение 20-30 години да разнасяш китарата насам-натам, все пак има някакви алтернативни начини... :yes:

Ето за начало моята, в момента е в процес "the making of...", затова засега няма да разказвам дотук какво и как... Като я завърша, ще покажа крайния рез(у/и)лтат и ще разкажа как точно се получават мазоли по пръстите от китарата, без да докосваш струните... :blush:

035608179-big.jpg

Редактирано от therealbadmadafaka
Отговорено

Като идея го разбирам,   но като реализация  засега  ми изглежда крайно недодялано . Може би  подхода към износването трябва да е подчинен на някаква логика, а не просто да обереш ръбовете със  едрата шкурка,  а пък останалата част от лака да блести, като току що излязла от поточната линия .... но щом казваш , че това е само началото, ще изчакаме крайния резултат ;)
Fender_Custom_Shop_LTD_63_Telecaster_Hea

Отговорено

Да, всъщност за моя "мод", "road worn" не е правилния термин... Китарата на снимките ще блести цялата точно като току-що излязла от завода (включително частта със свалена боя), просто ще изглежда с протрити ръбове, както на снимките. Идеята точно за моята не е да е издрана и очукана, но идеята на темата е да се покажат такива.

"Теле"-то изглежда много автентично износено - ако това не е получено по естествен път, а е резултат от търкане и дране - евала за труда. Ако пък е получено по естествен път - още по-голямо евала за труда. :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Постнах снимката само като пример, телето не е мое (извинявам се ако съм подвел някой). Иначе китарата е състарена изкуствено , но  фабрично . Някакъв  custom heavy relic ....

Редактирано от ultramega
Отговорено (Редактирано)

На мен не ми се чакаше и й ударих една шкурка.Кефеше ме много SRV страт-а и затова.Пък и ми беше любопитно да видя какво е дървото

(в момента е с едно прагче повече) Не е Фендер, а е Скуаер.

Има и малко следа от палене с бензин за запалки, в Хендрикс стил.

10253774_10203850443005498_4205065915300

http://forum.muzikant.org/topic/108035-eae-aea-nunoadhei-eceonoaaaii-eeoadhaoa-ne/?hl=%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&do=findComment&comment=681702

http://forum.muzikant.org/topic/39808-how-to-relic-a-guitar/?p=335065&hl=%F1%FA%F1%F2%E0%F0%FF%E2%E0%ED%E5&fromsearch=1&do=findComment&comment=335065

http://www.guitars.ru/03/info.php?z969

Редактирано от Heartman
Отговорено

Много нелепо изглеждат тези китари с изпилените си дебели покрития. Полиуретановите и полиестерни покрития изобщо не стареят така. За да иузглежда що-годе реалистично,  трябва да се започне от тънко, нитроцелулозно покритие. Всичко останало е съсипване на инструмента.

Отговорено

Идеята на темата беше да се постнат снимки и обяснения от хора, които сами са правили "мода", а не да се обсъждат вкусове, на кой какво му харесва и какво не му, кое е комплексарщина, кое е безсмислено, кое разваля инструмента и т.н.

Ако единственото възможно развитие на темата е свързано с обсъждане на изброените неща, по-добре да бъде изтрита, защото тези неща могат да се обсъждат до безкрайност и всеки да е прав за себе си... :secret:

Отговорено

Ако идеята на темата е само да си показвате изшкурените китари-добре. В горното мнение съм коментирал конкретен резултат и съм дал информация за постигане на нещо по-добро за да не се получават повече подобни грозотии. Ако според автора не е по темата, нека пусне съобщение на модератор, нямам абсолютно нищо против да се изтрие.

Отговорено

Не съм фен на roadworn концепцията, като бих предпочел да си купя лъскав чисто нов

Фендер СРВ, макар и да нямам против да взема и поочукан такъв втора ръка.

Но мога да разбера лесно някой ,който иска Фендера му да прилича точно, както е износен този на СРВ.

Бих се изкефил на един такъв телекастер, като от снимката на ultramega, естествено износен, с много бойни белези и рани.

Другото обаче ми седи, все едно някоя мацка да си сложи някакви подплънки и да се прави на бременна.

Свирете повечко на тез китари и ще си станат бойни и очукани, естествено с времето.

Отговорено

Задай си въпроса, виждал ли си някога такава китара (LP или множеството и копия и производни), която да се е състарила естествено по този начин. Задай си също и въпроса защо е така и ако стигнеш до правилния отговор, следващият път няма да си съсипеш китарата. Съжалявам, но като казват англоговорящите: this looks ridiculous.

Отговорено

Не ме кефи. Не ми изглежда естествено състарена. По-скоро претърпяла бояджийски инцидент. От експлоатация щетите са други.

Отговорено

Както е казал поета, "Разни хора, разни идеали". Уважавам мнението на всички, но понеже някои мнения са изказани според мен в прекалено налагащ се и назидателен стил, ще кажа и моето.

@blr: Няма за какво да съжаляваш, ако смяташ, че съм съсипал моята китара. Въпросите, които смяташ, че трябва да си задавам съм сигурен, че са правилните за хората, които копират и подражават на някого и които дори и да смятат, че конкретната китара е пълна грозотия, съсипана, ridiculous и какво ли още не, с радост ще дадат куп пари за нея ако някой велик (според тях) свири на нея и каже, че това е най-яката китара на света например... За мен факта, че няма втора такава и е малко вероятно да има, е достатъчен за да знам, че съм постъпил правилно като съм я "съсипал".

Както казах, разни хора - разни идеали, или казано по друг начин, всеки има право да няма вкус (визирам себе си в случай, че някой от коментиращите се засегне лично)...  :cheers2: