Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Привет,

Един тест на няколко преампа, който направихме с Dilian Nedev. Идеята беше да изберем кой преамп подхожда най-добре на гласа ми, но в последствие решихме да го споделим с вас. Искам само да подчертая, че около мен нямаше по-добър певец от мен самия. По този повод пеенето е компромисно- не сме правили тейкове- повечето изпявания са както са дошли. Демек не особено верни. :) Колегата Dilian Nedev още страда най-вероятно. Мелодийката е наша и е прясно измислена.

Така или иначе теста не е на пеенето ми, а на преампите. 

Има два сета записи- един с ефекти, другият са сухите тракове. 

Чейна е Neumann U89i - Preamp - UA Apollo. 

На "мокрия" запис сложихме само компресор и дилей. Няма EQ и deesser умишлено.

"Мокри" семпли:

N-audio API 312

N-Audio Eva

N-audio Redd47

SSL Alpha channel

UA 710 Twin-finity

Трудно е да се сравнява, предвид че нивата и изпяванията са различни. Ще направим и един тест на акустична китара, но не ни остана време.

Моят личен фаворит е API-то, но и другите ми допадат доста. Споделете и вашето мнение. :)

Поздрави!

Редактирано от musicman
оптимизация
Отговорено

Можеш ли да вкараш и сухите тракове в поста, не само като линкове към облака?

Парчето е много приятно, както вече отбелязах и на първо слушане преди няколко дена :) :) :)

Отговорено

Нещо не се получава с долните линкове. Нямам идея защо.

Сухи тракове:

N-audio API 312

N-Audio Eva

N-audio Redd47

SSL Alpha channel

UA 710 Twin-finity

Отговорено

Сега на свежо слушанье, и от мен глас за АПИ-то следвано близко от 710-ката :)

Отговорено

Страхотен shoot-out. Поздравления.

Аз съм пристрастен и затова не считайте моето мнение за меродавно. Имах честта за дълго време да си "поиграя" с API-то на Ники и за мен то е фаворит от "сухите" тейкове.

НО, специално за този глас, тази песен, и може би най-важното, така смесени глас и пиано - UA-то звучи най убедително, с присъствие и характер. Не знам доколко е смесен солидстейт-а с лампата, но ми харесва. Просто обичам да има характер във всеки инструмент, включително и в гласа.

BTW готино парче, бих се радвал да го чуя в завършен вид.

BTW 2 - Хубаво е да имаш на разположение няколко преамп-а и няколко микрофона, ей така за разкош. Нали!?!

Just my 2cents