Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Тия дни в Демона се появи комбо версията на Cubase LE4 за Мак и РС. Сложих я снощи в нас на Мак-а, днес тук в офиса на РС-то също. Бачка си без хардуерни или софтуерни донгъли/кракове и т.н., а има немалко възможности, които мисля, че са достатъчни за любителско-домашна работа. Ето ТУК се виждат възможностите на тази версия, както и на по-големите й събратя. Аз лично не виждам нещо силно ограничително... :D

Отговорено

Освен номера вст инструменти , който е най-ограничен ... Иначе наистина работи , активацията е перманентна и точна .

Отговорено

Разгледах я :music336:

Аз лично не мога да аранжирам парче само с 8 трака.

Само ритъм секцията ми е толкова, но пък може да се намери вариант с постоянно експортване в аудио.

Малко неудобно при належаща промяна в последствие, но пак е вариант :)

Отговорено

Здрасти

Аз снощи инсталирах Cubase 4LE.Няма проблеми-наистина работи.Нямах време много да се заигравам, но наистина се държи стабилно.Сега минусите:не работят следните програми:Hypersonic2,The Grand2,Halion3.То те не работят и с оригиналната версия де...Cubase SX3 също не работи.Лошото е, че Cubase 4LE не ми отвори проектите направени с Cubase SX3, което ми е странно, би трябвало да ги отвори но...пише: This project is created with Cubase SX3 and cannot be opened with Cubase 4LE.

Отговорено

Е защо 8 трака? Има една камара аудио и МИДИ тракове...

Hypersonic 2, The Grand 2, Halion 3 определено работят с SX3. С LE4 не съм ги тествал, но каква е логиката да не работят?

Това за старите проекти е кофти. :thx:

Отговорено

Ами не работят, защото те използват друг dongle, който се прецаква като се инсталира 4-ката.Не знам обаче как стоят нещата с оригинални Cubase4 и Hypersonic 2.Оригинален Cubase 4 с кракнат Hypersonic не работи...

Отговорено

Схванах! Абе за хора като мен, дето ползват само VSTi дръмс и аудио тракове - става. ;)

Само дето след Лоджик ми се вижда ужасно тромав и дървен. Просто имах мерак да пробвам какъв да е Кюбейс на МакОС, ама и нея версия си е куца нещо...

Отговорено
Е защо 8 трака? Има една камара аудио и МИДИ тракове...

Midi тракове има, но в тази версия не можеш да им назначиш виртуални инструменти.

Просто са си миди тракове.

Виртуалните инструменти се отварят на отделни тракове и са ограничени до 8

Отговорено

Преди малко дръпнах Cubase 4 Portable.Не съм го ръчкал много-много, но не се крашна след стартирането му.В обясненията пише, че не е много стабилен, но все пак работел.Ако довечера имам малко време ще го пробвам по-обстойно и ще кажа мнение.Хубавото при него е, че не инсталира dongle.Има го вграден и това няма да прецака останалите софтове.Разбира се, пише че не работи с Hypersonic, The Grand, Halion.Rewire версиите бачкали...

Отговорено

Тъпо! Мислех, че и на МИДИ траковете можеш да слагаш VSTi... Остава вариантът с виртуални кабели да закачаш, ако ти трябват повече от осем... ;)

Портабъла си работи. Има наистина леки прояви на "крашкавост", но все пак върви. ;)

Отговорено

Имам у дома тази програма и записвам с нея,но нямам никакво опътване засега

към нея.Не откривам къде е опцията за мастеринг и микс.

Ако някой от вас е смесвал с нея,нека сподели ?

Отговорено
Не разбрах - искаш да цъкнеш едно две копчета и да получиш микс и мастер ?

Ами просто записвам с програмата у дома и искам да я използам

на 100%. Не ми е ясно само къде са опцийте за смесване и мастер.

Искамда ги ползвам до колкото позволява програмата.