Stone Free Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 ^ тва е само в Нуендо. Поне при мене ВСТ инструментите не се чуват, ако мониторинг бутнонът на съответния миди трак не е натиснат. В Кюбейс, обаче си бачка и без да си го натиснал, тука само има смисъл от него когато имаш няколко ВСТ инструмента и искаш да ги чуваш всичките, тогава избираш мониторинга, иначе ще се чува само инструмента от активния трак Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Тей като си анализирам...само при просвирване на МИДИ трак с въпросните дръм плъгини нямам проблеми. То Аддиктив дръмс имат едни лайбрърита с доста сложни ритъмчета и брейкове, но тогава не засича изобщо. Да не би проблема да е по някакъв начин свързан с МИДИ клавиатурата ми? Ползвам M-Audio Evolution MK-641C закачена през USB порта. Щя има ли някаква разлика в перформанса ако ползвам МИДИ кабел и я конект-на към МИДИ входа на Аудиофил 2496 платката? Цитирай
AfterAll Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 hooray: може би драйверите на м-аудиото,струва ми се че все още не са толкова стабилни откъм миди, мисля че не само при тази карта. а и този еволюшън....на мен ми оставаха звучащи тонове, има нещо в тази комбинация Цитирай
7thString Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Я да помисля отзад напред... Тва, че ти се натоварва след известно време на 100% значи че някъде прогресивно не му стига буфер. Пробвай без времеви ефекти- pitch, delay, reverb. Най-важното, пробвай да качиш латенцията на ASIO. Цитирай
synchu Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Времевите ефекти, въпреки че се казват така калкулациите им не са особено тежки и не изискват, кой знае какво буфериране (едно linear phase EQ например изисква значително повече). Най-важното което спомена 7thString обаче за дигането на ASIO buffer-a е абсолютно валидно (оттук ше ти се дигне и латенцията обаче) Второ пробвай да изключваш ефектите по тракове един по един, ако имаш такива ефекти сложени на траковете. Трето 1 ГБ РАМ при тези библиотеки точно не е чак толкова много. Четвърто какъв ти е семпъл рейта на проекта? 16(24)/44.1 - най-вече ме интересува втората част - 44.1 ли е или не. Защото ако не е, за да ти зареди библиотеките на 48 или 96 се прави ресемплиране, което освен че е времеемко изисква и повече памет (и диск стрийминг, ако съответната не достига). Пробвай да сетнеш проекта на 44.1. Цитирай
7thString Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 ^ Някои от тези ефекти са проектирани по кофти начин - винаги остава една наслагваща се опашка- примерно имаш ехо, което заглъхва и би трябвало след даден интервал текущия пакет да спира да се обработва от процесора, но понякога остават такива, които се наслагват в/у новите и така докато натоварят машината Цитирай
synchu Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 ^Това зависи и от ефекта, но до още по-голяма степен от хоста, щото той раздава "сигнала" по ефектите образно казано. Опашките от ефектите са нормални и би трябвало да се чуват по принцип, освен ако не искаш да е така - поне в Самплитюд, като хост е конфигурируемо Иначе, например ако пееш в зала ехото не реже точно като завършиш фразата, иначе ще седи интересно Този пример е даден за други потенциални читатели на темата, не за теб - разбрах те какво имаш предвид. Цитирай
canev Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 И не забравяй отгоре в таймлинията да маркираш от къде до къде ще експортваш ! Здравей братле! И аз имам подобен проблем, значи записах китарата с ефект /около 2мин.запис/,обаче когато прослушам записа на Уиндоус Медия Плеъра се оказва,че тои трае само няколко секунди само.Сигурно това е от тази тайм линия или..../как да маркирам от къде до къде ще експортвам/извинияваи за тъпия въпрос ,но се учим/. Ще ти бъда благодарен! Цитирай
antonium Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Ctrl A ( маркираш всичко ), после P и така двата маркера застават в двата края на маркираното и после file >export там уточняваш формАта и колко канала да е най-често е stereo interleaved и си готов Цитирай
fernandes Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 (Редактирано) Аз също забелязах подобен момент и при мен. Компютърът ми е Пентиум 4 на 3Гх с 2Гб рам. Днес пробвах да записвам един трак с софт синт в Кюбейс и при мен се появиха въпросните пуканки А на таск мениджъра натоварването на процесора и рам-та е минимално. На какво може да се дължи това? Редактирано Май 9, 2007 от fernandes Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Нямам ни един ефект, няма други пътечки. Самият сет, който съм избрал, е най-лекият и без никакви ефекти (ривърб, компресия и дори EQ). В Таск Мениджъра натоварването е 0%, използваната РАМ е около 300МВ, което е нищо за цялото ХР в комплект с Кюбейса, че и плъгина със семплите (конкретно за Аддиктив дръмс говоря, той е с малко семпли). Проекта ми винаги го слагам 16-бит, 48 кХц, защото семплите на повечето семпъл-бейзд плъгини са записвани именно на така (а освен това Аудиджи 1, което имах преди това, винаги прави ресамплинг до 48К, та така съм свикнал). Латенцията ми е обидно голяма за такъв клас машина и звуков интерфейс - 256 семпъла, което в "контрол панела" на Кюбейс (VST Audiobay) дава 6.5 мс входна и 12.3 мс изходна латенция. В Експерт сеттингс съм изключил Lower Latency и имам отметка на Adjust For Record Latency. На мен ми се струва, че не е от машината или настройките, а по-скоро нещо като описаното от AfterAll и 7thString - остатъчни сигнали или нещо подобно. Обаче пък нямам грам ефекти нито в самия плъгин, нито в Кюбейс, нито никъде! П.П. Ще опитам на 96 кХц (тогава при същите 256 семпъла за буфер латенцията пада двойно), но то и при тази е едваааам доловимо забавянето и не е дразнещо. Също така ще взема да издиря един кабел МИДИ-то-МИДИ, та да видя дали ще има разлика ако прескоча ЮСБ шитните... Цитирай
Telerig Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Значи до колкото разбирам само с МИДИ като работиш има пуканки - ако няма миди тракове и ползваш само аудио тракове със всякакви плъгини и ефекти няма пуканки така ли? И второ пуканките се появяват само при един миди трак или при няколко? Трето ако е само един и пука - зависи ли от какви ВСТ инструменти ползваш за него или с всички така се държи? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 С аудио не съм опитвал, аз го ползвам само за свирене на живо с МИДИ кейборд, като зареждам VSTi за пиано/Хаммонд/Дръмс. Проблема ми е само с плъгините DFH Superior & Addictive Drums. Сега правих един тест - пускам VST хоста, зареждам АД със стартъп кит-а и пускам да плейва стартъп демото. Алед това още един път така, още един път и докато се прецака. Разбира се какафонията е страшна, но не това е смисъла... Cubase SX 3 издържа 5 броя АД, като на 6-тия почна да пращи и пука. Ableton Live 6.0.7 издържа 6 броя АД, но като пуснах 7-мия (който явно го претовари) блокира целия софт, освен това ми се прецака драйвера и трябваше рестарт на ХР-то. Sonar 6 PE издържа също 6 броя АД, а на 7-мия се активира някаква защита на аудио енджина и ако се опитвах да го пусна пак - отново си спираше (куул фийчър). И в трите случая натоварването ДАЛЕЧ превишава това при лайв свирене, когато имам един трак, с един АД плъгин, с по-малко броя МИДИ събития, както и по-лек сет без ник'ви ЕК, компресор и ревърб. Странна работа... [offtopic] След като не успях да намеря работеща версия на Pro-Tools, Logic върви само на Mac, Samplitude 9 изобщо не ми допадна, Ableton Live е друга птица (а не може да ми ползва и СПДИФ), Sonar 6 ми е ужасен като интерфейс и е бъгав (един път работи нормално, друг път изобщо грам звук няма), любимият ми софтуера в тази категория си остава Cubase SX. Дано в бъдеще да имам възможността да си закупя легален такъв, защото просто е много як и хората заслужават! [/offtopic] Цитирай
Telerig Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Проблема ми е само с плъгините DFH Superior & Addictive Drums. Ами тогава по пътя на логиката стигам до извода за бъгава версия...пробвай с друго копие на програмата или потърси за проба легална версия. Цитирай
Telerig Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Ctrl A ( маркираш всичко ), после P и така двата маркера застават в двата края на маркиранотои после file >export там уточняваш формАта и колко канала да е най-често е stereo interleaved и си готов Другият вариант да маркираш тази част която искаш да експортнеш с контрол + ляв бутон на мишката за левият маркер и контрол+ десен бутон за десният - кюбейс смята това което е между двата макера и не е мютнато. Цитирай
Recommended Posts