mid Отговорено Декември 10, 2006 Отговорено Декември 10, 2006 (Редактирано) MDMACORP:А има ли книги на български за кюбейс ?Аз вчера обиколих доста книжарници и не намерих. :stop: ееее къде ти.... Редактирано Декември 10, 2006 от mid Цитирай
mid Отговорено Декември 10, 2006 Отговорено Декември 10, 2006 ЗА КНИГАТА НЕ СЪМ Я СРЕШАЛ В НЕТА. ИМА Я В КНИЖАРНИЦИТЕ НА 25 лева! абе къде ти... :stop: не се бъзикай книга за CUBASE SX3 в бг и на английски няма(ако си я поръчаш има: 90$ с доставката)..камоли на български Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Имам проблем с Кубейса. Значи, първо аз не съм много навътре с тази програма, защото тя е доста сериозна. Но проблемът ми е следния: Записвам някакъв глас с китарата(независимо, дали с микрофон, или китарата е директно свързана с компа) и после като се опитам да правя двугласие, да запиша и втория, не става. Винаги има някакво закъсняване на втория глас. Свиря го едно към едно правилно и без да избързвам или закъснявам. Каквото и да се опитвам да свиря, винаги има някакъв дилей. Един приятел ми каза, че самия кубейс така си го прави, защото имало някакво разминаване и ми трябва някакъв драйвър да инсталирам за това. Но не разбрах какъв точно. Та се надявам някой от вас да помогне. Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Ами най-напред кажи с каква карта си, с каква операционна система, както и с коя версия на кюбейс. Така, както го описваш, най-вероятно е проблем с латенцията на картата. Ако е това - решенията са две: 1. Картата ти поддържа необходимата латенция, но няма необходимите драйвери Решение: Инсталираш Asio4All или KX, след което отиваш в Device Setup на кюбейса и оттам на VST Multitracking задаваш новия драйвер. 2. Картата ти не поддържа достатъчно ниска латенция. Решение: Купуваш си нова карта. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 (Редактирано) Ами малко ламерско, но незнам каква точно ми е картата, Ако има начин, кажи ми да проверя, а иначе Кубейса ми е 1.0.6, а Уиндоуса ми е XP там с Service pack 2 мисля, че той покрива нещата само за картата незнам. Редактирано Декември 15, 2006 от Janick_Gers Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Ей, само да кажа, направих го това с този драйвър. И вече няма никакъв дилей, обаче като записвам звука адски много пращи. Дори звука на метронома пращи. Някой знае ли как да го оправя Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 A, успях да се справя и с този проблем, благодаря, че все пак ми дадохте началния тласък, но ще напиша как махнах пращенето, защото може някой друг също да е имал този проблем. Та вече дилея го няма, но има едно пращене, което махнах - Devices->Devices setup, после отворих самия Аsio драйвър от там Buffer size го дигнах малко и това оправя звука, дигнете го на минимум, така че да се оправи звука, но не много защото пробах и ми се рестартира компа. Цитирай
Reckless Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 От настройките на латенцията на асио драйвъра ти се рестартира комп.-а ? Много странно ! Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Да рестартира се, предполагам съм дигнал нещо доста и звуковата карта не може да го поддържа и за това се е получило така. А иначе сега имам още един проблем Като искам да експортна нещо в друг формат и има записани повече от 1 китара ми иска да сложа някви десни и леви локатори, къде са и как да ги сложа? Цитирай
guitman Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 Трябва ти памет! Вдигни още буфера, не може да ползваш повече от един vst плъгин и да искаш резултат без да заделиш памет. Ако латенсията се увеличи прекалено много, ти трябва и процесор, това е. Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 Интересува ме някой вързвал ли е в Кюбейс (през ИНСЪРТ-ите) външен хардуерен ефект ? Конкретно ме интересува ако това може да стане през S/PDIF IN/OUT на аудиокартата/сърфейса. Питам защото искам да ползвам хардуерни ефекти. Тия дни най-накрая навързах и синхронизирах коректно цялата периферия която имам, а с нея и софтуера за звукозапис. Така че, вече е готова за ползване през INSERT-ите. Но ме интересува ако това може да се рутира през дигиталните S/PDIF входове/изходи и ако някой вече работи по този начин и има опит? Всяка информация ще ми е полезна и благодаря предварително!! Цитирай
LOE Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 Не съм правил руутинг конкретно през дигитален изход, но не виждам причина да не може, стига асио да има директен достъп до спдиф-а, а тия неща си зависят строго от интерфейса който ползваш Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 (Редактирано) А как си ги ползвал? На мен ми е интересно следното - искам да ползвам инсъртите за външен хардуерен ефект. Но по-важното за мен е - не в реално време. Т.е. - искам да запиша един трак без ефекти - и после да си избера ефект от външен хардуерен модул и да сложа ефект. Сега като си мисля - може би ще се наложи да се изкара DRY сигнала през някой AUX, и после да се върне и запише само WET сигнала на отделен трак. Някакво по-добро предложение и решение има ли ? А иначе интерфейса е TASCAM FW-1884 - ако това ще помогне с нещо ... Редактирано Декември 20, 2006 от visiondann Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 (Редактирано) Ползвах по едно време един цифров ревърб (V-Verb Pro 24/96) по този начин. Той е с AES/EBU интерфейс, който поддържа и pro и consumer ниво на сигнала - т.е. или AES/EBU или SPDIF. Звуковата ми карта също поддържа и двата формата, така че връзването не беше никакъв проблем. Значи процедурата е следната: 1. Вързваш външното устройство, така че SPDIF out на картата да е към неговият SPDIF in и съответно SPDIF out на устройството към SPDIF in на картата. 2. В Cubase избираш "Devices/VST Connections" (или по-просто - F4) 3. Дефинираш в External FX нов външен ефект (примерно ще го кръстим "V-Verb Pro") 4. Назначаваш му съответните SPDIF In L/R и SPDIF Out L/R за return/send. Нещо такова: 5. Ползваш си го както ползваш VST ефекти - т.е. можеш да го слагаш или като Insert или като Send. Една важна подробност - ако щракнеш с десният бутон върху ефекта който си дефинирал (Devices/VST Connections/External FX) се появява контекстно меню, което съдържа "Check User Delay" - тази опция ти дава възможност да накараш Cubase сам да изчисли каква трябва да бъде компенсацията заради забавянето във външният ефект. Редактирано Декември 20, 2006 от niki123bg Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 Еееее, Ники!! Мерси много пич!! Това решава всичко за мен. Веднага ще опитам! А ако си във Варна - се обади и да почерпя! Още веднъж - мноооооооого благодаря!! Цитирай
Recommended Posts