GMUNKZ Отговорено Март 16, 2013 Share Отговорено Март 16, 2013 Намерих си ! Една тройка стана . Искам само да попитам по-новите кюбеъси (5 и 6) , които ги пишат като 64х86 са 64 битови програми , или са си просто 32 битови , които стават за 64 ос-та ? Има ли 64 бита ? И ако са 32 битови , не могат ли да използват повече от 3-4 гб рам , че да знам дали да ъпгрейтвам ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Март 16, 2013 Share Отговорено Март 16, 2013 Версии 5, 6 и 7 имат както 32 битови версии така и 64. Нелегално се намира обаче само версия 5, 32 бита. 32 битова версия не може да ползва повече от 3.5 - 4 GB RAM. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Март 16, 2013 Share Отговорено Март 16, 2013 Хм , мерси за отговора ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Март 21, 2013 Share Отговорено Март 21, 2013 Бих искал да ви попитам, някой продукт на KORG може ли да се подкара в Cubase? Интересуват ме аранжорите, PA600 специално.. ще го детектне ли Cubase 5 (или Pro Tools) като, ъъ не знам - като миди клавиатура да записвам през него и да използвам неговите банки звуци? Този въпрос ми е много важен и дори в KORG форумите никой не отговаря ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 Ами управлявай си корга от кубейса, и му записвай аудиоизходите на вход на звуковата карта....а ако търсиш софтуерна симулация на ПА 600 - не съм търсил, но по-вероятното е да няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anomandrus Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 Не ми е направило впчатление, затова предполагам е оправен. Аз си купих Cubase 7 и за момента съм доста доволен. 64 Bit версията работи бързо а откакто сложих SSD направо лети. Миксера е адски удобен, особено ако имаш втори дисплей. Няма нужда като в 5 например да екстендваш програмата на 2 десктопа и т.н. f3 и фулскрийн моуд и си супер. Имам го от 5 дни и още нямам сериозни наблюдения върху бъговете (каквито със сигурност има) , но за момента съм доста доволен от вложението. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 (Редактирано) Колега мерси за отговора. Не разбрах много добре. Аудио интерфейса ми е М-Audio Profire 2626.. хипотетично свързвам KORG-а през USB към компютъра предполагам? От там нататък Cubase го разпознава като миди контролер ли? Интересува ме хем да мога да управлявам софтуерните VST-та, но по-важното мога ли звуците от самия KORG (инструментите), както и стиловете му евентуално да ги записвам на отделни AUDIO тракове / писти? Сигурен съм, че Workstation-ите го правят това, но дали и при аранжорите е така.. и за да бъда максимално ясно, интересува ме ей това: мога ли да го правя с KORG-а .. това ми е много важно, защото се чудя между тия два инструмента, но повече искма да взема KORG. моля за отговор) Редактирано Март 22, 2013 от machoka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 KORG имат реализирани софтуерно на VST като част от Legacy Collection: M1, Wavestation, MonoPoly, Polysix, MS-20... Всичките работят с всеки стандартен VST хост. За да ползваш като МИДИ контролер клавира си, свързваш го или директно с МИДИ кабел към аудиоинтерфейса, ако той има такъв вход и изход, или през MIDI-to-USB интефейс, например този: http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html Звукът от изхода на синтезатора пък записваш на аудиотракове, като свържеш аудиоизходите му към аудиовходовете на картата си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 (Редактирано) Звукът от изхода на синтезатора пък записваш на аудиотракове, като свържеш аудиоизходите към аудиовходовете на картата си. Да, точно това ми е важно да мога да правя. А иначе M-Audio ProFire 2626 си има и midi свързаност. Но както споменах по-важно е самият звук от корг-а (неговите си звуци и стилове) да записвам на аудио тракове в DAW-a и ако правилно разбирам това е възможно. Благодаря Редактирано Март 22, 2013 от machoka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Март 29, 2013 Share Отговорено Март 29, 2013 Имам следната драма: Win7 64-bit, Phonic HelixBoard 24 64-bit драйвери - USB, Cubase 5.1.1 32-bit (няма да обяснявам защо е 32-битов, че е незаконно ). Отвреме-навреме се губи сигнала в Cubase, контролния панел на драйверите на Фоника не засича дропаути, пробвах с различни настройки за големина на буфера - без резултат. Същата комбинация, но на друг компютър с 32-битов Win7, върви безпроблемно - правил съм няколко часови 16-канални записи. Възможно ли е проблемът (вероятно софтуерен), да идва от разминаването 32/64-бита или съм изпуснал да тествам нещо друго някъде по веригата... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Reckless Отговорено Март 31, 2013 Share Отговорено Март 31, 2013 Купих Cubase 7 и съм много доволен. За тези, които питаха по-горе, при самата инсталация те пита коя версия искаш 32 битовата, или 64. Веднага след инсталацията и регистрацията, ми даде ъпгрейд до 7.0.3 За една седмица вече, не ми е показал никакъв проблем, но имам да инсталирам още vst-та. Изненадан съм, колко реално звучат акустичните инструменти в Halion SE. Имам предвид струнни и духови инструменти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grivata Отговорено Март 31, 2013 Share Отговорено Март 31, 2013 Проблема ми е че какво ли не правих и двете програми въобще не ми излизат в Cubase 5. Под Windows XP всичко е ОК, но на новия ми комп сложих 64-битовата версия на Windows 7 тъй-като 32-битовата вижда само до 4 GB RAM памет, а аз имам 8 GB, не че ми трябват повече от 4, но като имам 8 защо да не ги ползвам...да не би да трябва по-нова версия на Cubase, доколкото знам има 9-ка...слагах различни версии на 5-цата, както и различни версии на AD и Guitar Rig 5,не се появяват нито в Inserts, нито в Add instrument track, и .dll файловете копирах в папката VST plugins и какво ли не, в С- то имам Program Files и Program Files(x86)- и в едната инсталвах и в другата и нищо, иначе и трите програми отделно се отварят и вървят, но как да се появат в Cubase-а??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Март 31, 2013 Share Отговорено Март 31, 2013 Предполагам ползваш 32 битовата версия на Cubase. Тогава ти трябват 32 битовите версии на плъгините. Освен това, dll файловете трябва да са поставени в точната директория, в която Cubase държи VST2 плъгините. Прочети последното ми мнение в тази тема, писал съм относно подобен въпрос:http://forum.muzikant.org/topic/2077-guitar-rig/page-68 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Reckless Отговорено Април 8, 2013 Share Отговорено Април 8, 2013 Последната версия на Cubase е 7 и с ъпгрейд 7.0.3 Няма 8 и 9 засега. Със 64 битов Cubase ползвам и 32 битови vst инструменти и плъгини, чрез софтуер jbridge. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anomandrus Отговорено Април 9, 2013 Share Отговорено Април 9, 2013 За да ползваш пълната РАМ ти трябва 64 битовата версия. Както колегата горе каза това не означава, че не можеш да ползваш 32 битови VST. С jbridge можеш освен от 32 да конвертираш до 64 и обратното. И беше доста евтина програмка (8 долара ако не ме лъжат спомените). Тук искам да кажа, че откакто си купих Cubase-a не ми е забивал никога. Разликата в работата на програмата е фрапантна. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts