Jump to content
Българският форум за музиканти

Евтин микрофон


miro977

Recommended Posts

Какво мислите за тази комбинация http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_28149/BEHRINGER_PODCASTUDIO_USB.html ? Единственото което ме притеснява е микрофона. Но ако си взема по-скъп микрофон няма да имам пари за мискер, слушалки и звукова карта. Кой вариант е по-добър? Само микрофон, но що годе хубав или тази комбинация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За начинаещи, които не знаят какво искат и как да питат е идеална.

Ако искаш да свършиш някаква работа обаче, не е лошо да се образоваш малко.  Във форума има прекрасни теми в стил "от къде да започна" и "става ли без пари". Хвърли едно око, гарантирам че ще са ти много полезни.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами...не става тази комбинация...По-добре събирай пари и си купувай нещата едно по едно.Може да стане по-бавно,но пък ще е по-качествено.Като първо бих събирал за звукова карта и после за всичко останало...Не знам и тоя миксер за какво ти е въобще...А микрофонът е просто уникален...Не бих инвестирал в такъв "комплект"....Само ще си дадеш парите напразно...

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ами решил съм да запиша няколко рап песни, защото имам бийтове и текстове и ми трябва някой микрофон или някаква комбинация от микрофон и звукова карта или миксер, че да извади горе-долу добър звук. Смисъл да е по-ясен звука и да няма страничен шум. И се чудех за около 200лв. какво може да се направи, като изключим варианта да ходя в професионално студио. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен варианта да идеш в професионално студио е най-добрият и най-сигурният начин да получиш добър запис без шум и т.н. 

Не варвай на мен, а си купи този пакет, поблъскай си главата месец-два, после дай още 200-300лв. за друг микрофон, после отдели достатъчно време, за да разбереш, че сам няма да стане за 1 час и тогава ще осъзнаеш това, което ние ти спестяваме..... трябва да идеш в студио.... затова ги има и студиата и инженерите в тях...

Иначе всеки щеше да си купи въпросният пакет и да си записва на воля.....

И ние, и колегите по-горе, щяхме да умрем от глад :D

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да съм още по-ясен, ще дам един пример:

Имаш кола. Колата не върви и някакви лампички светят.... и ти питаш: Кажете как да си оправя колата. Ключ 12 ще ми свърши ли работа, но  моля Ви не ме карайте да ходя на сервиз.....

Ето така звучи това, което си написал.

Нищо лично, но вече незнам за кой път аз, и другите повтаряме едно и също нещо, единствено с цел да спестим на хората труд, усилия, пари и нерви....но същите тези хора, някакси винаги си мислят, че искаме да ги прекараме, и тук възниква въпроса: Защо изобщо ни питаш???

Колкото до пакета - просто го забрави и спести тези пари за студиото.

Поздрави и успех!

Весела Коледа на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то начинаещ и безпаричен човек като влезне в студио толко ще се спече,че ще трябва да записва седмица нещата,та затова предполагам искат сами да се оправят на спокойствие,както и аз,дето си записвам някакви глупости из джем раздела,без претенции за професионално качество и наслагвания,цък с мишока на запис и кво излезе..

Просто нямат пари хората,като гледам примера с колите всеки трети-четвърти човек се бори през уикендите да си човърка нещо по колата,а сигурно ше му е по-лесно да я метне на сервиз и да си пие биричка..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вярвам някой да му вземе повече от 300лв. да запише едни вокали върху инструментал.... поне ще запише нещо, което после няма да го е срам да пусне на приятели те си и няма да съжалява за инвестицията....

А за спека....то си е до човек и до опит....

Весели Празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За студиото ясно, но аз не искам някакво професионално записване със супер кристалното качество. Искам просто да няма много шум и вместо да дам 300лв. на студио да си ги вложа в нещо по-евтино, защото аз имам намерение и други песни да записвам и ако трябва всеки път по 300лв. да давам в студио то по-добре лека-полека да си ги влагам и да си купувам техника. За това питам като за начало какво да си взема?

Благодаря за бързите отговори.

Весели празници и от мен! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами за 300 лв вземи скарлет карта и търси см58 на старо. С малко късмет би могъл да сглобиш нещо въпреки че сумата е крайно недостатъчна дори и за начален студио микрофон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре звуковата карта е ясна вече. Микрофона само да попитам, не е ли по-добре да е кондензаторен? Смисъл нали в студията ползват такива, не са ли по-добри от динамичните?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За някои приложения кондензаторните са незаменими. Твоят случай не е такъв. 

Качествените кондензаторни микрофони, които си заслужават са 15...50 пъти по-скъпи от цялата ти система.

Когато станеш известен рападжия, може би(!) ще можеш да си позволиш качествен кондензаторен микрофон, качествен предусилвател за него, качествени слушалки и усилвател за тях и така нататък.

Сега слушай хората, които си губят времето с тебе, и престани да ги тормозиш. 

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ги тормозя? Че аз никого не карам на сила да ми отговаря...нали за това направих тема, да попитам каквото ме интересува, а пък който иска да отговаря. С какво съм досадил на някого?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една категория хора, които не търсят съвет какво да си купят. Те просто искат някой да им каже - абе супер е давай взимай това дето си го видял. Когато го вземат, целта е да  почнат да се хвалят колко тънко са минали и как са ударили джакпота и са най-на далавера от всичките и са си най-добре. Не казвам че случая е такъв - просто споделям лични впечатления от живота. Проблема е, че тая тема след точно две седмици ще я почне друг с друго заглавие...

  • Like 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.