musicman Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Едно ново парче. Надявам се да не ви е много лигаво. Приемам помощ и съвети всякакви Това не е микс, това е демо. По-скоро суров микс, няма никакви ефекти. https://soundcloud.com/musicmanbg/morning-demo2 Басът ми го записа бате ви Жоро ( rudibass ) а другата седмица очаквам бате ви Марто да ми запише и пиано 3 Цитирай
TONY Отговорено Ноември 20, 2014 Отговорено Ноември 20, 2014 (Редактирано) 6 min не малко за инструментал. Не си казал идеята каква е - да е инструментално или ще бъде песен. Има потенциал за песен, но трябва да се преработи, нямам идея как, трябва да има вокали и текст. Ако остава инструментал. Ти си знаеш схемата, но за да разбереш, какво искам да ти подскажа - Интро - А - Б - А- С - А - мод.интро - Кулминация - Финал ( надявам се правилно съм я схванал) (трите А са вариации, Б и С - май са пак примерно две леко различни Б-та , но са различни от 3-те А) Трябва да наблегнеш на части Б и С, за да избегнеш монотонноста и да задържиш интереса. 6 мин не са малко, китарите са добре разиграни, но според мен има нужда от още нещо. Дали да разчупиш части Б и С, дали да има мелодичина линия на китара с лек овърдрайв примерно от Б-А-С или флейта или каквото там решиш. Жоро - много добра бас линия! Редактирано Ноември 20, 2014 от TONY 1 Цитирай
musicman Отговорено Ноември 20, 2014 Автор Отговорено Ноември 20, 2014 ^ надявам се да се случи с пианото. Иначе ще е инструментално, на теб ли да ти обяснявам как се търси вокал Цитирай
musicman Отговорено Януари 13, 2015 Автор Отговорено Януари 13, 2015 Ето и финалната версия. В крайна сметка пианото е изкуствено ама Марто нямаше време. Все пак ако някой иска да удари едно пиано (срещу съответното възнаграждение), да не се притеснява и да ми пише Ако някой нещо друго му хрумне, ще се радвам на сътрудничество. Сложих малко флейти, както предложи Тони и стана по-раздвижено. Благодарности на: Жоро (rudibass) - бас, MisterJ (spot-music.eu) - смесване, signaltouch.com - мастеринг TONY - за идеята с флейтата 6 Цитирай
monynikolov Отговорено Януари 14, 2015 Отговорено Януари 14, 2015 Много ми харесва! Предизвиква усещане у мен точно за свежа лятна сутрин. Радвам се като чуя качествена българска музика!!! 1 Цитирай
misterj Отговорено Януари 14, 2015 Отговорено Януари 14, 2015 За мен беше истинско удоволствие да го миксирам. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 14, 2015 Отговорено Януари 14, 2015 Композицията кефи! Обаче част от красивото се губи заради някои недобри (за моите уши) звуци/инструменти. Най-вече чинелите. На 1:10 влиза нещо като райд или краш-райд, който звучи малко като евтин китаец или не знам и аз как да го опиша, но доста разваля общата картина. Има и още два краша из цялата композиция на първи времена, които са със същата текстура. На мен лично хич не ми харесват и са доста контрастни спрямо акустичната част (откъм качество). Другото нещо е включването на пианото към края. Звучи ми странно, надали точно дефазирано, но не е ОК и пак контрастира. Може би е използван по-евтин плъгин и толкова си може, но за мен е проблемен момент. Иначе много ми допада като аранжимент и е готино за слушане. 1 Цитирай
musicman Отговорено Януари 14, 2015 Автор Отговорено Януари 14, 2015 ^^ Мога да кажа същото, за мен беше удоволствие да работим Благодаря за професинализма, вниманието и целия вложен труд, който знам че не е малко. 1 Цитирай
TONY Отговорено Януари 14, 2015 Отговорено Януари 14, 2015 Добре е станало. И се радвам, че с нещо съм помогнал. Започваш добре година. Сега е момента да си поставиш цел, колко още такива завършени песни, ще имаш до края на годината. 1 Цитирай
musicman Отговорено Януари 14, 2015 Автор Отговорено Януари 14, 2015 ^ Между 4 и 6. Но тази е към миналата година 1 Цитирай
Telerig Отговорено Януари 14, 2015 Отговорено Януари 14, 2015 Само така, продължавай да твориш и да вадиш неща на бял свят - заслужава си усилията - поздрави на всички участвали! 2 Цитирай
Recommended Posts