Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Едно ново парче. Надявам се да не ви е много лигаво. Приемам помощ и съвети всякакви :)

Това не е микс, това е демо. По-скоро суров микс, няма никакви ефекти.

https://soundcloud.com/musicmanbg/morning-demo2

Басът ми го записа бате ви Жоро ( rudibass ) а другата седмица очаквам бате ви Марто да ми запише и пиано :)

Отговорено (Редактирано)

6 min не малко за инструментал.

Не си казал идеята каква е - да е инструментално или ще бъде песен.

Има потенциал за песен, но трябва да се преработи, нямам идея как,

трябва да има вокали и текст.

Ако остава инструментал. Ти си знаеш схемата, но за да разбереш, какво искам да ти подскажа -

Интро - А - Б - А- С - А - мод.интро - Кулминация - Финал ( надявам се правилно съм я схванал)

(трите А са вариации, Б и С - май са пак примерно две леко различни Б-та , но са различни от 3-те А)

Трябва да наблегнеш на части Б и С, за да избегнеш монотонноста и да задържиш интереса.

6 мин не са малко, китарите са добре разиграни, но според мен има нужда от още нещо.

Дали да разчупиш части Б и С, дали да има мелодичина линия на китара с лек овърдрайв

примерно от Б-А-С или флейта или каквото там решиш.

Жоро - много добра бас линия!

Редактирано от TONY
  • 1 month later...
Отговорено

Ето и финалната версия. В крайна сметка пианото е изкуствено ама Марто нямаше време. Все пак ако някой иска да удари едно пиано (срещу съответното възнаграждение), да не се притеснява и да ми пише :) Ако някой нещо друго му хрумне, ще се радвам на сътрудничество.

Сложих малко флейти, както предложи Тони и стана по-раздвижено.

Благодарности на:

Жоро (rudibass) - бас,

MisterJ (spot-music.eu) - смесване,

signaltouch.com - мастеринг

TONY - за идеята с флейтата

Отговорено

Много ми харесва! Предизвиква усещане у мен точно за свежа лятна сутрин. Радвам се като чуя  качествена българска музика!!!

Отговорено

Композицията кефи! :music:

Обаче част от красивото се губи заради някои недобри (за моите уши) звуци/инструменти. Най-вече чинелите. На 1:10 влиза нещо като райд или краш-райд, който звучи малко като евтин китаец или не знам и аз как да го опиша, но доста разваля общата картина. Има и още два краша из цялата композиция на първи времена, които са със същата текстура. На мен лично хич не ми харесват и са доста контрастни спрямо акустичната част (откъм качество).

Другото нещо е включването на пианото към края. Звучи ми странно, надали точно дефазирано, но не е ОК и пак контрастира. Може би е използван по-евтин плъгин и толкова си може, но за мен е проблемен момент.

Иначе много ми допада като аранжимент и е готино за слушане. :thumbs_up:

Отговорено

^^ Мога да кажа същото, за мен беше удоволствие да работим :)

Благодаря за професинализма, вниманието и целия вложен труд, който знам че не е малко.

Отговорено

Добре е станало. И се радвам, че с нещо съм помогнал.

Започваш добре година. Сега е момента да си поставиш цел,

колко още такива завършени песни, ще имаш до края на годината.