lyu_records Публикувано Ноември 1, 2014 Публикувано Ноември 1, 2014 True Bypass Looper Изключително ползезно нещо само дето повечето са предназначени да седят в "pedalboard" а това на мен не ми харесва. За сценичните музиканти изключително важно нещо е да са мобилни, без 1 000 000 кабели и 1 000 000 камиона на сцената заемащи така малкото пространство. Сега за идеята: Една кутя седяща на сцената със 6 копчета и 1 кабел излизащ от нея, което би следвало да е "footsuch" а самия "Looper" 19" рак намиращ се при всичките ефекти подредени в преносим шкаф удобен и обезопасен, за мъкнене. Как ви звучи? Цитирай
DILETANT Отговорено Ноември 1, 2014 Отговорено Ноември 1, 2014 Нещо такова ли? http://www.rocktron.com/patchmate-loop-8.html Само че е с MIDI управление. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 1, 2014 Отговорено Ноември 1, 2014 Без предложение, как превключва, може да ни звучи по много съвсем различни начини. Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 1, 2014 Автор Отговорено Ноември 1, 2014 Да точно така но без мидито не съм му фен. Изпълнението на задачката го виждам по следния начин: От "footsuch-а" до "Looper-а" връзка със стандартен UTP кабел RJ45 RJ45 има 8 жила 2 от които ще са (+) и маса посредством другите 6 жила копчетата на "footsuch-а" рутват масата към релета в "Looper-а", а (+) ще е за лампичките във "footsuch-а" Ако ме разбирате какво имам предвид Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 2, 2014 Отговорено Ноември 2, 2014 (Редактирано) Споделяш ненужни детайли, които са по скоро обект на самото проектиране, което не намирам за твърде интересно. Въпросът ми е, какво точно трябва да превключва и как (схема, блок схема, примерно приложение). Така зададена темата ти е нещо като: "Искам да си направя ракета, която отгоре е червена, а отдолу е оребрена". Ама каква ракета, тенис ракета ли, космическа ракета ли, не става ясно. Техническите детайли са на едно ниво по-ниско от функционалната спецификация. Без ясна функционална спецификация, техническите детайли са напълно излишни. Ппримерно, ако не харесваш миди, значи и самия фактически превключващ лупер, трябва да е твое производство, и съответно педалиерата ще може да се ползва само с него. Освен това, кабелът може да е двужилен (земя, захранване и модулиращ сериен цифров сигнал, по жицата на захранването). Дори за двупосочна комуникация, пак може да се измисли само с два проводника. Да не говорим, че възможно решение и и някакъв Wireless модул. Редактирано Ноември 2, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 2, 2014 Автор Отговорено Ноември 2, 2014 Още няколко идеи от страна на функционалност. 1. Устройството ще разполага с 5 канала а "footsuch-а" ще е със 6 копчета като 6-тото копче е байпас на устройството с опция "mute" и "tuner". 2. На всеки един канал на устройството ще има 5 копчета, които ще оказват с кой бутон от "footsuch-а" да се активират, демек с натискането на 1-ви бутон от "footsuch-а" може да включите едновременно 1-ви и 5-ти канал 3. Възнамерявам да има и опция за контрол на усилватели Някакви предложения за други екстри, не визирам техническата част а какво би ви било от (+) в подобно устро?йство Цитирай
synchu Отговорено Ноември 2, 2014 Отговорено Ноември 2, 2014 Да отбележа все пак, че footswitch е устройството, не footsuch... 5 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 2, 2014 Отговорено Ноември 2, 2014 (Редактирано) Темата е твърде обширна, за да може да се обобщи така лесно. Може да се направи какво ли не, в зависимост от различни неща. Направи си първо задание и блок схема(какво и как може да се програмира, матрица на превключване, бюджет, други спецификации), пък после може и да обсъдим възможности. Редактирано Ноември 2, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 2, 2014 Автор Отговорено Ноември 2, 2014 Евтиме пиша за функционалност, а не как да се направи има разлика благодаря на Сънчо за footswitch - недоспиване Какво друго от изреденото от мен до тук би било (+), няма лесно да го обобщаваме, като гледам пак ще е трудно! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 3, 2014 Отговорено Ноември 3, 2014 МИДИ може да мразиш, но е 5 пъти-по-функционално, защото можеш да превключваш и други дивайси така. Инак рискуваш да подновиш Lord Of The Dance заниманията, чието избягване май е всъщност идеята на тези луупъри. Разгледай фабричните модели, за да взаимстваш функционалност/дизайн/друго. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 3, 2014 Автор Отговорено Ноември 3, 2014 Ще се ползва PIC контролер и според мен ще е максимално функционално, не намирам смисъл за ползването на MIDI стандарт в случая. Цитирай
Recommended Posts