SlipFly Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Да и аз имам подобна и всичко е ок.Сигорен ли си че проблема идва от софта?Да не е нещо преебана картата? Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 28, 2005 Отговорено Септември 28, 2005 Ами щом работи под Линукс, значи няма проблем. Сега се сетих, че има и един джъмпер, за който не съм сигурен, че е сложен където трябва. По памет се сещам, че е сложен на 2-ри и 3-ти пин от една тройка пинове. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Септември 28, 2005 Отговорено Септември 28, 2005 Руските драйвери, споменати по-горе: KX Project За разлика от всички потребители, които са доволни от тях, аз пък се оплаквам от ужасни проблеми, безпричинни сривове в системата и редовна загуба на всякаква функционалност на саундкартата, което се оправя само с преинстал. Ужас. Казват че намаляли латенцията. Аз лично не мога да кажа, защото не издържах и ги премахнах от системата си. Все пак повечето юзъри са доволни. Пробвай ги и ти. И все пак: Кво не ми е наред? :wall: Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 28, 2005 Отговорено Септември 28, 2005 И все пак. Къде му е мястото на споменатият от мен джъмпер??? Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 28, 2005 Отговорено Септември 28, 2005 Ако визираш JP1, нормалното му положение е 2-3. Само че той не играе никаква роля в твоята случка, доколкото успях да разбера служи за определяне на spdif-а: PIN Function: 1 SPDIFOUT1 (AC-3 SPDIF, depends if there is software support) 2 Output 3 SPDIFOUT3 (Rear channel) т.е. цифровият изход е или на SPDIFOUT1 или SPDIFOUT3, каквото и да имат в предвид. Никак не ми стана ясно. При мен картата си работеше безгрижно под всякакви windows-и и linux-и. Сега като се замисля само под Plan 9 не съм я подкарвал досега. Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Това означава, че при мен положението на джъмпера няма никакво значение, защото моята карта няма SPDIF. Открих и още нещо интересно. Под Уиндоус, след като включих в картата слушалки открих, че всъщност има звук, но той е съвсем слаб. Усилил съм абсолютно всичко, за което се сетих. Дори в оригиналния driver pack на Саундбластер има миксер. Оттам също съм увеличил всичко, ама нейсе. Е, все още не съм пробвал с драйвърите, които колегата постна, но днес ще пробвам, макар че съм скептично настроен. Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Да не би под Windows картата да има някакви конфликти с други устройства или драйвери? Сигурен съм, че това вече си го проверил, ма все пак... Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Като проверих в Device manager всичко си е О.К. Тая карта направо мв изумява. На всичкото отгоре съм с оригинален Windows XP. Цитирай
fracture Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Щом всичко в Device manager-а е OK и щом има слаб звук в слушалките - провери на кой куплунг си свързал тия слушалки. Има и друга вероятност - на картата има монтиран един куплунг - не се сещам сега означението, но към него, може да се добави да кажем "хардуерно" устройство с две ключета - от тия дето само се натискат - едното за усилване, другото за намаляване на звука. Та, ако слушалките са си на правилното място, може тоя куплунг да е проблема, щом под Линукс си бачка картата, то под Windows, може драйверите да сгъбват нещата относно този куплунг, в смисъл - под едната операционна система, куплунга да не се взима под внимание, но под другата - да. Но трябва да се види проблема на место, така от описания какво става и какво не - пипаме нещата на сляпо. Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Слушалките са си свързани точно където трябва. Тая карта има 5 куплунга. Чак пък толкова не съм изтрещял все още, та да не знам къде да си включа слушалките. Цитирай
fracture Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 (Редактирано) Е! Никой не ти е казвал че си изтрещял или да ти е правилни и най-малки намеци за подобно нещо. Просто искаме да помогнем и както казах - пипаме на сляпо - от де да знаем как стоят нещата, а пък по въпроса за грешни куплунзи на свързване е имало проблеми, но това че човек може да се обърка, не означава че трябва да се смята за изтрещял, професионално с компютри се занимавам повече от 6 години, но се е случвало да пообъркам някой и друг куплунг. Аре че стана яко офтопик, пожелавам ти да си разрешиш проблема със звуковата карта :hello: Редактирано Септември 29, 2005 от fracture Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Трябва да знаеш, че съм пробвал всички куплунги един по един, за всеки случай. Ама не просвири по-силно. Явно проблемът ще да е другаде. Цитирай
yamahadrums Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Подкарах я. С руските драйвъри. Благодаря на всички, които се отзоваха. Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Подкарах я. С руските драйвъри. Благодаря на всички, които се отзоваха. KX Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 21, 2005 Отговорено Декември 21, 2005 Да ви питам : - Със Steinberg ASIO латенсията на картата (Creative Soundblaster Live! 24 bit) беше 5 мс . - Сложих ASIO4ALL - Стана 1 мс. Възможно ли е ??? Цитирай
Recommended Posts