Jump to content
Българският форум за музиканти

Латенция и ASIO драйвери


Black Bird

Recommended Posts

Мерси много за отговора и съжалявам, че дадох толкова малко инфо...

 

Ами като начало кажи каква ти е аудиокартата, за да имаме повече информация. Макар, че вероятно случаят ти не е точно такъв, все пак сигурно си опитал ASIO4ALL драйверите....

 

Картата е Creative ES1371, ползвам я с ASIO4ALL v2.7, като настройките в момента са ми Buffer Size 256 samples, Latency Compensation In/Out по 16 samples, Hardware Buffer с offset 5ms.Намалил съм семплите малко от default-ските, обаче няма особен ефект.

 

Офтопик: Интересно ми е как правиш разликата между единствено и множествено число в случаите "някой въпроси" и "някой има ли". :) (майтапче)

 

Бири.След няколко имам собствена идея за граматика и някои неща се сливат,а други виждам по повечко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....merkata , при повечето звукови платки имаш хардуерен мониторинг , така че при запис наи вероятно чуваш него......за да чуваш вече обработения сигнал по време на запис трябва да мониторираш през софтуера , като изклиучиш хардуерния монитор заштото иначе ще чуваш два сигнала ....АСИО латенцията има отношение кам софтуерния мониторинг ...с АСИО4 Алл би трябвало да нямаш проблеми освен ако компа ти е по слаб и на процесора му идва в повече :thumbdown: ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато пусна някакъв мултитрак редактор (Adobe Auditon, Sony ACID, Reaper и т.н.) и после си включа ASIO FX Processor, едното от двете спира да работи.

Ясно, че е проблем на звуковата карта (SoundMax onboard), но въпросът ми е дали може да се направи нещо по въпроса?

 

И още нещо-защо нямам звук от MIDI-то в Reaper?

Изредих всички възможни комбинации между настройките за MIDI в програмата и все не иска да извади звук от MIDI, а от Audio траковете вади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По първия ти проблем - АСИО не може да се ползва от две различни места. Няма ли как да ползваш VSTi плъгина в Sony ACID или Reaper? BTW, Asio FX Processor има нова версия с ново имe - Virtual Mixing Console.

За второто не знам, не съм ги виждал тия софтчета, сори... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам да пусна някой ефект директно през REAPER (не съм сигурен дали може да хоства VST, но е 99% вероятно да може).

Всъщност на мен ми трябва паралелно с REAPER да мога да си пусна Revalver MK II - ако успея да подкарам само него, ще съм доволен.

 

Идеята е да си пусна бекинг трак да се върти като лууп и в същото време да свиря и записвам в същата мултитрак програма.

Сега ще видим тов ановото Virtual Mixing Console дали има възможност за плейване на бекинг трак и едновеременен запис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

изтеглих си guitar rig 1.2 е маи. искам да попитам като я пусна какво да правя . китарата ми е подвклю4ена в line in входа. китарата си я 4увам но когато пусна програмата никакъв ефект няма нищо не ба4ка ( китарата пак си я 4увам де ) какво трябжа да направя за да тръгне или трябва да закупя някъв хардуер ??? моля за помощ !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех една електрическа китара и искам да я пусна, обаче единствения жак, който имам е на микрофона на компютъра.

Инсталирах си Gutar FX, но има едно много лошо забавяне. Прочетох тук една подобна тема, но там решението беше да използвам друга програма.

Разбрах също, че имало и някакви готови настройки за Gutar FX. Някой може ли да ми даде линк към тях или да каже как да настроя програмата, за да го няма това забавяне.

 

Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mногократно е писано(съм писал) по въпроса за Guitar FX. А за забавянето ..виш коя версия си инсталирал, ако е 2.6 box я махай и сложи Guitar FX 3.4 там latency-то не се осеща, а ако все пак има малко може да се намали ръчно. Работата с пресет-ите е много лесна: теглиш си от саита на програмата (има много) или от някоя библиотека с насъбрани и си го донастройваш. НО ЗАТОВА СЪМ ПИСАЛ ВЕЧЕ. Ползвай търсачката на форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SomeoneElse ми помогна много като ми обясни най-подробно как да я настроя и ми прати пресети :hysterical:

Питай него (не знам дали разрешава да му давам пресетите насам натам)

Аз съм си с 2.6 версията и съм доволен няма почти латенсия.

:metalist:

Пиши на него той ще ти помогне :hysterical:

Поне на мен ми помогна :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което мога да ти дам като съвет , тъй като съм прекарал дни и нощи в опитване на разни програмки имитации на китарни процесори , е да ги махнеш горепосочените програмки и да си инсталираш едно Amplitube Live 1.3 . То поддържа АСИО , намаляваш си латенсията до колкото ти позволява компа и влючваш метлата . Гитар ФХ е архаична програма , която освен да ти скъса нервите друго няма да можеш да направиш с нея . А и като звучене са на светлинни години от Amplitube Live 1.3. Ако още не си го пробвал сега е момента :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амм.. вие убао, че ползвате Amplitube, ама това, че хубав звук неможе да излезе не е много вярно..(бих пуснал семпъл, но в момента store4 на дата отново не работи)с подходящия preset и ръчна настройка се получава наистина добър звук. Имам и един въпрос: Изтеглих си заветния, препоръчван от вас, колеги, Amplitube, но въпреки дългото ровене из форума не открих нужните ASIO Driver-и или по-точно работещ линк към тях.. Нека някой да пост-не, че да го видим и тоя прог :greenball: .

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сигурно все пак се извлича някакъв звук , няма начин но Тубето е доста по удобно за работа , има си запаметени настройки , като при повечето от тях си трябва и малко ръчна донастройка , но това не е чак болка за умиране .Единственото като недостатък на Амплитубе , мога да посоча , че във версията Лайф ноис гейта не е на особено добро ниво и при по метълските изпълнения ще ти вкарва шум , но ....както са казва за без пари толкоз :)

Пробвай и кажи .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Извинявам се за късния отговор най-напред: уж го оправих. Сложих си различни пресети и с по-обикновените си се чува нормално, но при някои по-сложни пак има леко забавяне.

Другото, което ме притеснява е, че от време на време се чува едно пращене, което понякога се оправя като бутна кабела, понякога - не. Дали това може да е от кабела, китарата(което си е старичка) или е от колоните на уредбата. Пак казвам, че не се чува винаги и започва даже като стоя мирно, без да мърдам нито кабел, нито нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си кабела (за евентуално прекъсната жица или студена спойка при жаковете), което е най-вероятния проблем, ако кабела е добре провери дали масата на китарата не е хлабаво запоена или не е започнала да се отлепя (ако е наистина стара и това е вариант предполагам ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.