Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за покупка на усилвател


Claypool

Recommended Posts

Aз бих разгледал и тази опция:

http://www.thomann.de/gb/suhr_corso_recording_amp.htm

Главата, според мен, е доста по-гъвкаво решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От клипчетата в тубата и многобройните ревюта, които изчетох снощи, смятам, че Blackstar HT-5R Combo е моят усилвател. Просто го купувам, няма да търся повече.

 

 

Blackstar са хибридни машини с много солидстейт по пътя на сигнала,  12BH7  e доста нековекционална и нестандартна лампа.

 

За този бюджет - 5 ватов амп ми се вижда прекалено овърпрайс предвид горните артефакти.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще помогна с информация на хората спрели се на модела.

 

Аз имам лампово комбо Blackstar HT-5C.

Предполагам има по една лампа в преампа и крайното, не съм го разглобявал и не ме интересува.

На децибели се равнява нещо подобно на транзисторна мощност 40W, като чистия канал звучи по-слабо.

С акустични барабани в помещение 30квм се справя спокойно без да се усилва докрай.

При това HT-5R мисля е с 12-ка говорител, докато моя дори е с 10-ка, което го разбрах чак, като отворих кашона.

Предполагам пътя на сигнала не е pure valve, защото намалено до минимум НЕ реже нищо от гейна, нещо което не е характерно за ламповата апаратура.

Ако обичаш звучене с много ниски ще ти допадне, но имай предвид, че наистина са му в повече ниските и не могат да се заобиколят.Китарата ми е с EMG85-ца.

 

В смисъл това е информация, която нямаше къде да прочета преди да си го купя и правя услуга на някой, като мен.

Дали бих си го купил сега, като знам тези неща - определено ДА.Изработката е солидна, дисторшъна е изключително подходящ за метъл рифове, има си сенд-ретърн.Цената е завишена, но като знам колко усилватели съм си купил в ЧЕЗ, не съжалявам.

 

Успех.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, Slacoth, мнението ти затвърждава убеждението ми, че това е моят усилвател. :beer:

 

Въобще, едно голямо "благодаря" на всички съфорумци, които помогнаха през последните месеци - с ваша помощ имам перфектната за мен китара, чудесни струни, а сега предстои да се сдобия с усилвателя си.

 

Може би, въпреки иронията в горни коментари, някой би споделил какъв кабел би стоял най-добре между Gibson LP и Blackstar HT-5. :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа и аз няколко думи... как аз си избрах моя Blackstar HT1. То е като при избора на лека кола - питаш, четеш, пробваш. И да, всеки ми казваше да си взема Honda, а аз си купих KIA накрая :) О да, повече от доволен съм разбира се, пета година вече. Мен не ме интересува какво има под капака, а да се чувствам добре зад волана. Та така влязох в Guitar Center (там и от пиле мляко има и можеш да си пробваш на воля), грабнах едно LP (точно Studio мисля беше) и започнах наред с любезното съдействие не един новобранец там, който иначе беше страхотен китарист... И о, чудо, Blackstara заби всички други въшки у земята, дори Mesa Mini... за Orange-а пък изобщо да не коментирам, никакъв Terror не е това :) Сега, в ушите на други хора всички това може да са глупости, но това си е моето мнение. Това за малкуите усилватели, при големите батковци е съвсем друга бирата...

Сега, за кебел няма смисъл да питаш, за да си по-сигурен в качеството му, вземи един марков и гледай да е максимално къс спорен нуждите ти. Може би два, ако решиш да се оборудваш и с един овърдрайв (със сигурност ще искаш след време, аз съм с този на Зак).

Cheers!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За кабелите всъщност могат да се кажат няколко неща:
Има скъпи кабели, дето ги рекламират, че имали незнам си какви сплави и свръх великата екранировка, и всякакви други бози, които не правят кой знае каква разлика, че дори и на сцена.

За вкъщи тия работи не те вълнуват, няма да ги усетиш.

Обаче ти трябва кабел със здрави и хубави метални корпуси на жаковете, които да са презапоими. Доста по-евтини кабели са просто някаква капсулована пластмаса и когато се прекъсне на ъгълчето трябва да си купуваш нов жак за да режеш и да презапояваш. Някои хора просто си купуват нов кабел, не са скъпи, ама е грехота за фирата.

Има кабели, които са като жиците на старите телефони - навити на спирала. Те много по-малко се прекъсват от усукване спрямо правите кабели. Но няма вечен кабел. Поне за бесньоч кат мен :D

Замисли се обаче, че в един момент ще те хване вълната да си купуваш ефекти, да ги редиш по педалборд и тн...

Щом разполагаш със средства просто си купи това:
http://www.thomann.de/gb/planet_waves_pwgpkit50.htm

Това са 15м. кабел и 6 жака, които, забележи, не се запояват. Има едно малко инструментче за рязяне, щракваш му жака, затягаш и си готов. Можеш да си купиш и още допълнителни жакове по 3-4 евро май бяха бройката. И така можеш да си направиш два големи кабела и 3-4 малки за между ефектите, без грам запояване.

Режеш, снаждаш и се кефиш! :D

Мяркал съм ги и по Софийските магазини. Има и алтернативи на други марки, като: Lava, Bill Lawrence и още некви там - не помня :D

За мене това е малко така скъпичка "изгъзица", но за хора на път или просто непохватни с поялника си е жива далавера. Успех ;)

Редактирано от megaliubo
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако искаш хай-енд кабел за китара от качественен материал, изработка, дизайн и т н - погледни Lava Cables http://www.pedalzoo.ru/lava-cable

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За кабелите: смейте се, подигравайте се ако искате. И аз бях така докато не си купих ето този кабел. Тогава установих, че домашните самоделни кабели, които си правя от Schulz кабел и конектори и които излизат в пъти по-евтини от 20те лева които дадох за този PlanetWaves звучат чуваемо по-добре.

 

Вярно, че "купешкият" кабел е ниска серия и се води "евтин", но не вярвах че разликата в звука може да е толкова осезаема - отрязани високи, като че ли компресиран звук. . . когато върнах стария, правен от мен кабел нещата осезаемо се "отвориха" и всичко си беше наред.

 

Моят съвет е - ако можеш да запояваш, купи качествени компоненти и си направи сам. Ако не, избери някакъв "скъп купешки" със стабилни метални жакове и кабел, който вдъхва доверие, с дължина около 3-4 метра. Марка си избери сам.

 

После да ти се смее някой че си дал много пари за кабел - купува се веднъж и ако е хубав трябва да изкара дълги години.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи от дължина, разбира се. Колкото по-дълъг е - толково повече кабела ще отхапи звука ти. Физика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си запояваш редовно можеш да си направиш сам:
Proel HPC120TRSK + Neutrik NP2X
 
Или готов например тези:
CORDIAL CPI 3 PP
CORDIAL CSI 3 PR-Gold

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.