aarab Публикувано Септември 17, 2014 Share Публикувано Септември 17, 2014 Здравейте, има ли начин да избегнем включването и изключването на активни монитори (Behringer B2030A), като по някакъв начин го правим от софта, а не от копчетата? Ако има, някой би ли споделил тази тайна, защото ми писна да се просягам и да цъкам постоянно. Налага се да ги изключвам, защото записвам в същата стая, в която слушам. Също така понякога слушам на слушалки. Та ми трябва помощ Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Септември 17, 2014 Share Отговорено Септември 17, 2014 Начини да мютваш мониторите има десетки - със сигурност трябва да можеш да го правиш от DAW-а и от софта на аудио картата. Ма пак си е щракация и цъкация, пак писва. Аз откакто накачих 3 саундкарти и 2 чифта монитори + слушалки съм изпаднал в дълбока нужда на това: http://www.mackie.com/products/bigknob/ или някой по-тънък вариант, например: http://smproaudio.com/index.php/en/products/monitor-controllers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Септември 17, 2014 Share Отговорено Септември 17, 2014 (Редактирано) не става ли ако мютнеш output бусовете? иначе монитор контролер е по-добрия вариант, аз се родих откакто взехме Редактирано Септември 17, 2014 от dontwarrior Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 17, 2014 Share Отговорено Септември 17, 2014 Аз в момента имам ей такова за целта: Седи точно до мишката и си намалявам с него когато записвам. За да го направиш от софта, трябва да го направиш от конзолата на звуковата карта. Там можеш да правиш каквото си щеш с входовете и изходите. При всички положения ще имаш няколко цъкания. Трябва да видиш как се разделя сигнала към слушалки / монитори и да го разцъкаш.Behringer също имат две евтини решения на хардуерен мют, който според мен е най-удачен.MINIMON XENYX CONTROL1USB Разбира се можеш да свършиш работа и с някой малък миксер. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Септември 17, 2014 Автор Share Отговорено Септември 17, 2014 Пълен стрес. идеята е да се чува в слушалките, но май и картата трябва да сменя, че Таскамчето няма такива екстри.... Благодаря на всички. Без контролер няма да стане явно Ако все пак някой го е правил в Reaper - ще съм задължен, ако сподели! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 17, 2014 Share Отговорено Септември 17, 2014 Практически за да стане това, което искаш, трябва слушалките и изходите за основните монитори да са на различни изходи. Обикновено изхода за слушалки не е видим в DAW, който ползваш. На повечето карти изхода на слушалки е "лепнат" към някой от другите изходи и към кой се "лепва" се указва в конзолата на звуковата ти карта. За да стане това през DAW е малко сложно, и няма да стане с натискане на един бутон. За разлика от конзолата. За да го направиш през DAW, трябва да закачиш слушчлков усилвател към някой от изходите ( различен от изхода за монитори ) и там да включиш слушалките. След това трябва да пренасочиш изхода, към този изход, което в нито един DAW не става с под 3 клика + съответния избор. Каква е твоята карта? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Септември 18, 2014 Автор Share Отговорено Септември 18, 2014 Tascam US 122MKII засега Обмислям един Presonus... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Септември 18, 2014 Share Отговорено Септември 18, 2014 Ако ти се занимава има и DIY проекти, които не са никак сложни, все пак става дума за 4-5 жака, един пот и един суич: https://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/134753-diy-monitor-control-box.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 18, 2014 Share Отговорено Септември 18, 2014 Ама той иска през софтуера Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Септември 19, 2014 Автор Share Отговорено Септември 19, 2014 Дам, от софта искам.Ясно е, че с монитор-контролер ще стане хардуерно, но дали може от Reaper -а да се случи нещо подобно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Септември 19, 2014 Share Отговорено Септември 19, 2014 Не познавам Рипър, но не може ли да се прави субмикс , който да се мютва? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 19, 2014 Share Отговорено Септември 19, 2014 Въпросът е да можеш да управляваш поотделно два различни изхода на аудио интерфейса. С твоя не може, аз имам същия. Просто Line Out & Phones Out са "вързани заедно", както каза Рафо. Съседният модел US-144MKII може би позволява това, тъй като има линейни и цифрови изходи. Но то зависи и от драйверите дали позволяват да ги управляваш поотделно. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Септември 19, 2014 Автор Share Отговорено Септември 19, 2014 Ясно. Засега ще търсим контролер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Септември 20, 2014 Share Отговорено Септември 20, 2014 На 144 line и phones не са вързани - имат си отделни потенциометри 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts