Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да си купа нова акустична китара но досега съм свирила само на метални струни. Дали ще ми е по-лесно на найлонови.

Ааа и може ли да ми предложите акустична китара. 

Отговорено

с КОНОПЕНИ струни ще ти е най-лесно , незнам на колко си години , но се научи да формолираш и подреждаш вьпросите добре иначе ставаш жертва на зевзеците

Отговорено

Струните са последна грижа като гледам...

1. Трябва да се каже какво ще се свири: класически произведения, фламенко, кънтри, блус или мръсни песни на четири акорда.

2. Определя се подходящия инструмент за желаните произведения.

3. Намираме струни които да пасват и на инструмента, и на изпълнителя.

Отговорено

Първо, може би е добре да се уточниш дали искаш акустична или класическа китара, понеже според мен има значение за струните. След което е добре да се ориентираш стилово какво искаш да свириш както каза по - горе колегата. Не може на обикновена кухарка да сложиш найлонови струни, защото са по меки.

• 4 weeks later...
Отговорено

по-лесно е midi :-) 

всички струни са за определен стил и звук и т н, ама не по градация "лесно-тежко"

Отговорено

Абе за какви стилове говорите, като момичето още я болят пръстите докато свири. С найлонови струни боли по-малко. Докато се научи на пръстовките на най-лесните акорди е все тая какви са струните и дали иска да свири метъл, реге или поп. 

Отговорено

... акустична или класическа китара...

И каква е разликата между двете? Това ми звучи като класическия въпрос: "Каква е разликата между крокодила?"

Отговорено

Всяка класическа е акустична но не всяка акустична е класическа :secret:

Разнообразието в акустичните китари е огромно но най разпространените са уестърн и класическа.

Най вероятно тези е имал предвид съфорумника Randal.

При класическата китара грифа е по широк, обикновено е равен, без радиус. Струните се връзват на струнника.

При уестърн китарата грифа е по тесен, в повечето случаи прагчетата са дъговидни. По близък е до грифа на електрическата китара. Струните завършват с бронзови втулки и се фиксират с клинове в струнника.

ПП Fats, знам че ги знаеш тия неща, за другите обяснявам. Много се бъркат тия "крокодили".

Отговорено

Да.. така е. С найлонови струни (разбирай, класическа китара - за разликите - чичко гугъл) се свири по-лесно, в смисъл, че по-малко болят пръстите. При уестърн китарите, които са с метални струни, по-малко болят пръстите с по-тънки струни (въпреки, че няма голям смисъл да се слагат по-тънки от 10-ки). Ако се свири, по-често, пръстите загрубяват и заякват, поради което спират да болят и започват да се уморяват по-бавно.

Каква акустична китара да вземеш - асортиментът е голям. Като качество и като цена. Зависи за какъв бюджет говорим.