ares98 Публикувано Август 31, 2014 Публикувано Август 31, 2014 Здравейте, имам нужда от distortion педал, и този е от по евтините които видях. Функцията за feedback не ми е толкова необходима, интересно ми е реже ли достатъчно за метъл Цитирай
JacksonSoloist Отговорено Август 31, 2014 Отговорено Август 31, 2014 За тези пари не очаквай нищо особено, а и как ще го ползваш, с усилвател, през компота? За метъл и особено, ако искаш здрав и плътен звук всичко има значение. Има усилватели по 400, 500 кинта с 12'ки говорители примерно Селешчъни. Поне една 12-ка си треа. На твое място вместо педали, бих се замислил и за процесор, примерно ZOOM G3 или G5. Активни адаптери също, примерно EMG 81-85. С каква китара си ???? Въпросителни много. Дай повече подробности и какъв метъл искаш да свириш ??? Цитирай
ares98 Отговорено Август 31, 2014 Автор Отговорено Август 31, 2014 (Редактирано) Schecter omen extreme 6 , Fender frontman оригинално 15 ватов но му е сменен говорителя на 38 Дет,траш,фолк,пауър,блек метъл и неокласика И имам бюджет до 60 лв,това е проблема Редактирано Август 31, 2014 от ares98 Цитирай
sbondokov Отговорено Август 31, 2014 Отговорено Август 31, 2014 С Fenfer frontman 15 G и педалче няма да стане, повярвай ми, опитах. С този усилвател и процесор има известен шанс, ето едно предложение почти в твоя бюджет: http://bad_link/zoom-509-protsesor-za-kitara-i41836949 Цитирай
НиколайGK Отговорено Септември 1, 2014 Отговорено Септември 1, 2014 (Редактирано) Чат-пат в базара и olx излизат разни Boss-ове (най-вече DS-1) за тия пари, по-добре, отколкото Беринджър Редактирано Септември 1, 2014 от НиколайGK Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 1, 2014 Отговорено Септември 1, 2014 @OP Какво да реже? От тона ли? Идеално реже! Преди 2-3 г. бях купувал едно ефектче на Бери, повече шум генерираше, отколкото полезен сигнал... sbondokov, този Zoom 509 е само за ефекти и няма стъргалки. Цитирай
megaliubo Отговорено Септември 2, 2014 Отговорено Септември 2, 2014 Боклучета в твоя бюджет: Нов Behringer UM300 - нискокачествено копие на Boss Metal Zone, звучи почти едно към едно и има същите контроли. Ефекта е с ужасен тоноизкормващ, звукоизнасилващ байпас и си е боклук за вкъщи най-много. Нов Digitech RP55 през Динакорд от Томан без оскъпяване (начии 64лв) - има кабинетни симулации да ти пооправят гадния звук на говорителя и има 2-3 хай геин ампа вътре. Принтирай си упътването, щи тряя Малко са му калпави пластмасовите бутони ама става. Според мен е за предочитане пред бръмчащите девет-волтови кутишки. Тоя Digitech е по-добър от старите zoom 505, 707 и тн. По-новите Zoom g1, 2, 3 и тн. както и другите Digitech RP70, 90, 155, 255 и тн. са екстра, но искат малко повечко парички. Оглеждай се на старо. На старо изкача и предишната серия Digitech RP50, 100, 150, 250 те са малко по-гадни, но по-добри от zoom 505/707 Digitech Hardwire SC-2 и TL-2 са добри кутишки по 100лв на старо, но на твоето кубенце ще звучат ужасно. Земи си процесор верно и ползвай кабинетни симулации. Процесори, които според мен звучат гадно за метъл и тн са: behringer, korg, nux, mooer, секви други безизвестни марки. Тука може да не съм прав, защото това си е моето ухо, пък аз не харесвам процесорите на босс и лайнсикс също. Аз съм за зуум и диджитек Ако няма да се ползва само вкъщи и ще се треска здраво си земи нещо с метални бутони. Digitech имат междудругото и евтинки (на старо) дисторшън кутишки с вграден допълнителен изход с кабинетна симулация, ама не се сещам за модели баш сега - потърси си. Boss DS-1, няма да ти свърши работа - той звучи добре само пред лампа. Успех! 2 Цитирай
ares98 Отговорено Септември 6, 2014 Автор Отговорено Септември 6, 2014 Ако ще си взимам дигитек, си мисля за метъл мастера Цитирай
dissident Отговорено Септември 13, 2014 Отговорено Септември 13, 2014 Метъл мастера е ок, също и DF-7, даже може би втория защото има емулация и на метъл мастера вътре. Един от триковете който може да пробваш да настроиш усилвателя на крънч (AC30 модел) с леко изкривяване като за блус, и отгоре да му шляпнеш метъл зоун дистер с геин на половината. По този начин миксираш два изкривени звука и става яко треш метъл. В никакъв случай не си хаби парите на Бери. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 15, 2014 Отговорено Септември 15, 2014 DF-7 е цифрова пръдня. 1 Цитирай
Recommended Posts