Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение относно Yamaha AES 720


urgent

Recommended Posts

Здравейте най-после дойде време за втора китара и съм се спрял отново на форма тип Лес пол и определено държа на махагон като дърво, та по конкретно се интересувам дали някой има някакви наблюдения относно тази китара? Тези дни ще отида да я чуя на живо, но все пак ако някой има някакво предварително мнение ще съм благодарен :-) ето я и китарата:

 

http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/guitars-basses/el-guitars/hollow_body_series/aes720_black_gray_metallic/?mode=model#tab=product_lineup&page=3&list=within&mode=paging

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз първо я гледах в musicworld:

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_17026/YAMAHA_GUITARS_AES720.html

 

В ревюто там пише махагон, но сега след като каза сравних текста с този в официялния сайт и най-вериятно или са изтрили част от него или това в техния сайт е някаква модификация понеже се оказва, че и адаптерите са различни. В официалния сайт пише, че са Yamaha а в мюзика Dimarzio custom

Редактирано от urgent
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега забелязях, че при отваряне на страницата на Ямаха в едно малко каренце в ляво има няколко модела AES 720, в същност единия от 3-те е въпросната махагонова китара, но няма снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега наскоро четох нещо в интернет относно това нато според това което прочетох то е нещо като вид махагон или по скоро дърво с мнogo близки спецификации като бива използвано при някой хай-енд китари за да ги направи не чaк толкова скъпи, дано съм бил полезен. ... според това аз лично си правя извода че това нато не е махагон, лека вечер, поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарите AES 720 които имат в Динакорд са произведени около или преди 2010-та. И според спецификациите на много места са махагонови. А иначе адаптерите наистина са на ДиМарзио.

Освен това модела е спрян от производство.

Преди време пробвах въпросната китара и изработката и звука са съвсем приемливи.

Предвид, че е среден клас китара произведена в Корея е възможно материала вложен в нея да е нато, а не махагон.

От друга страна модела AES 620 e с натурален гръб и поне на китарите, които съм виждал тялото и грифа са махагон, а не нато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за вниманието! Пробвах китарата в магазина, но нещо не ме грабна, иначе не е лоша има състейн и е доста е тежка, което със сигурност потвърждава, че е solid body.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.