Overdrive Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 само да питам понеже преди все ме контрираха че медното е по-добро, алуминиевото не става - кое му е по-доброто, след като се окислява с времето и то много - става черно направо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
voldemorus Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 Тук говорим за екраниране не за естетически вид. Не мисля че окисляването на медта повлиява екраниращите и своиства, които несъмнено превъзхождат тези на алуминиевото фолио. А патината за която говориш се образува много бавно при стайни условия (ниска влажност без резки температурни промени). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 Алуминият бързо се окислява и затова не може да се ползва като екраниращ материал - в момента, в който махнеш коричката отгоре с нещо остро, той се окислява... Приложим е легендарния съветски метод с капката машинно масло, обаче не е приложим за фолио... Не става толкова въпрос май за естетика и качество на екрана, колкото до възможност да се изпълни чисто технически Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 ами не знам - китарата ми е екранирана с обикновено алуминиево фолио от 2-3 години, в момента е отворена и не виждам окислено... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 Той хваща тънка коричка, която не се забелязва много, зщаото е с подобен на чистия алуминий цвят... Всъщност ние рядко виждаме чист, защото той се окислява толкова бързо, че 'чистият' алуминий, всъщност е окислен... Иначе едно време домакинското фолио беше по-дебело (докъм ,5мм отпираше (валяше се едно такова известно време в къщи)) - то би свършило работа за екраниране, обаче тия новите дето са >,1 просто абсурд... Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
B.B.King Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 Може да провериш във строителните фирми за изолации,покриви и т.н.Има едно покритие за покрив-шиндли или по популярно в България-бардолин на една добра фирма-Tegola canadese. имат представителство в София и дистрибутори също /Германов БГ/.Те предлагат един модел от серията Престиж с 99,7% покритие на чиста мед.Мисля че се продават на листове в кашончета .Ако стане -похвали се задължително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 15, 2008 Share Отговорено Януари 15, 2008 (Редактирано) Пиши на ЛС някакви координати на въпросната фирма ако, имаш такива. За останалите - възродих темата, понеже си търся медно фолио, не с цел за пореден път да обясняваме защо медното фолио е ПО. Медта хваща патина, след което процеса на окисление спира. Медта има по-малко електрическо съпротивление. Алуминиевото фолио, за домакински цели, е доста тънко. Алуминиевото фолио става, но е по-неудобно за работа. Ако зора е да е трудно, ще екранирам китарата с лесно огъващи се, калайдисани двустранни печатни платки, и ще получа най-добър екран. НЯКОЙ ИСКА ЛИ ДА КУПУМ ЗАЕДНО МЕДНО ФОЛИО???? Редактирано Януари 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2008 Share Отговорено Януари 16, 2008 Аз бих си взел, но нямам грам идея какви пари са. Ако е скъпо не е рентабилна инвестиция, защото реално не ми е притрябвало супер-дупер много. Но отдавна имам мерак да екранирам нещо с мед и... Можеш ли да дадеш някакви приблизителни цени? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Януари 17, 2008 Share Отговорено Януари 17, 2008 Все още мога да намеря медно фолио на лента с ширина 82 мм.,дебело мисля 0,18 мм.Цена за 1 линеен метър-7 лева.Поне толкова беше преди месец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 Ами казвайте - ако искате, да взимаме... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 (Редактирано) И ази искам ама самозалепващо се... който не чете е така Редактирано Януари 19, 2008 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Януари 20, 2008 Share Отговорено Януари 20, 2008 (Редактирано) Ти нали си направи китарата бе?Я кажи как го направи самозепващо фолиото! Редактирано Януари 20, 2008 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Януари 21, 2008 Share Отговорено Януари 21, 2008 С едно много здраво двойно тиксо което намерих. Жалко че китарата която направих вече не е при мене. Сега най-вероятно пак ще търся обаче самозалепващо се за един Скуайър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2008 Share Отговорено Януари 21, 2008 Добре, кажете кой колко метра иска. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Януари 21, 2008 Share Отговорено Януари 21, 2008 За самозалепващосе ли говориме? 2метра е перфектно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts