Jump to content
Българският форум за музиканти

Забавна простотия


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

10-те най прецакани хора:

 

http://www.goguide.bg/koi-kakvo-zashto/815-10tE-NAIPRETsAKANI-HORA-NA-SVEtA

 

 

Пийт Бест бил първият барабанист на The Beatles, взет в бандата през август 1960 и заменен с Ринго Стар две години по-късно, точно преди да излязат първите им сингли за EMI и да станат суперзвезди. Бест се запознава с бъдещите рок икони покрай заведението на майка си The Casbah Coffee Club в Ливърпуул, където те още под името the Quarrymen правят първите си концерти. Когато бандата си урежда по-сериозен ангажимент в Хамбург, рязко имат нужда от постоянен барабанист и Пол Макартни убеждава Пийт Бест да замине с тях, примамвайки го с обещанието, че ще изкарват космическата за стандартите им тогава сума от 15 паунда на вечер. Бест, за разлика от останалите бийтъли, бил взел успешно матурите си и можел да продължи да учи в колеж, но решил, че бандата е по-добър кариерен ход. Докато били в Германия, обаче между него и останалите се натрупало известно напрежение по няколко основни за рокенрола параграфа. Първо, Бест така и не успял да намери мястото си в компанията и предпочитал да прекарва времето си извън сцената сам, което го превърнало в аутсайдер за всички смешки на останалите. Освен това, когато бандата открила, че сценичните им костюми не могат да издържат цяла нощ скачане, кълчене и потене, решила да ги замени с дънки и кожени якета, единственият, който отказал да се облича така, бил Бест. Не му помогнал и фактът, че всички в бандата си направили моп-топ прически, а неговата коса била страшно къдрава и отказвала да застане по този начин. Пийт Бест също така отказвал да взима наркотици, което го поставяло в различно състояние на съзнанието спрямо другите, особено Джон Ленън, който винаги излизал на сцената след 4–5 хапчета Preludin. Според близките приятели на битълсите по това време обаче най-сериозната причини за изритването на Пийт Бест била друга: той бил най-популярният сред мацките член на бандата, докато Ленън и Макартни получавали аплодисменти при излизането си на сцената, той бил посрещан с женски крясъци, а след всяко шоу опашката за автографи при него била най-дълга.

 
В крайна сметка, когато The Beatles подписали с голяма музикална компания и влезли в Abbey Road, за да запишат бъдещите си суперхитове, станало ясно, че ще се наложи да викнат студиен барабанист, защото Пийт Бест, макар да имал енергия и техника, бил с доста ограничен ритмичен диапазон и не можел да настигне групата в следващото им музикално ниво. Без да се замислят и за секунда, Ленън и компания помолили мениджъра си да уволни Бест и взели Ринго Стар на негово място в бандата. Пийт Бест правил опити да продължи музикалната си кариера със серия неуспешни проекти, преди да се пенсионира от рокенрола и да започне работа в местното бюро по труда. След 20 години на държавна работа той сформира The Pete Best Band през 1988 и даже започва да обикаля по турнета. Въпреки че в продължение на години The Beatles са заети да си измислят истории по негов адрес и като цяло са скарани докрай, през 1995 бандата издава първите си записи в албума Anthology 1, в които той участва, и от роялтизи би трябвало да е получил между 1 и 4 милиона паунда. Естествено това е нищо в сравнение с парите, славата и като цяло моментите, споходили останалите през 60-те в разгара на битъл манията.
 
П.С. Човекът посвирил малко с The Beatles и после хванал няколко милиона паунда.... прецакана работа :>
Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да обясниш това на жената! 

 

10247278_10152658083360718_8100390230277

 

Не е за простотията баш, а и има хубава статия към снимката: http://www2.gibson.com/News-Lifestyle/Features/en-us/10-Guitar-Heroes-Name-their-Own-Guitar-Heroes.aspx

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално не свири само с Гибсъни брадатио, ама

2. Eddie Van Halen

In his first major interview as a professional musician in 1978, Eddie Van Halen told Guitar Player magazine about his influences: "My main influence was Eric Clapton," said Eddie. "I realize I don’t sound like him, but I know every solo he’s ever played, note-for-note, still to this day. My favorites were the Cream live versions of ‘Spoonful’ [Wheels of Fire, RSO] and ‘I’m So Glad’ [Goodbye, RSO]. I liked Jimi Hendrix, too."

Това какъв  майтап е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hillbilly

Този майтап е шоубизнес :)

Скоро гледах интервю в което Еди казва как не слушал много музика и не бил извадил нито един чужд риф в живота си,а на твърдениено ,че бил слушал и повлиян от Джими на младини той отговаря "not really" .Абе с 2 думи...мамата си трака :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммммм, Убавина! 


Най-голямото удовлетворение ще е да откриеш Де се скрил Ground Loop-a, дето убръмчава цялата система !


 


xVebWbG.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.