Jump to content
Българският форум за музиканти

Забавна простотия


Recommended Posts

Ето новото ми форумно стихотворение..

 

Във форума за музиканти,

специалисти- интриганти,

комплексирани таланти,

ръсят мозъци и спам.

Явор тук е най-голям

Тъпо ли е , де да знам?!

Вместо в джема на свирня

Пробвам текст да съчиня...

Сигурно съм превъртял?!

До сега не съм страдал?!

Не е късно за кашмер...

Ма едва ли има цер?!

Кат разпалиш дърт боклук,

пуши като мокър бук!

Та във форума любим,

Яворчетата търпим!

Щото не е само той,

със акаунти безброй.

То и джема позамря,

търговийката живна!

В говорилнята със хъс,

чалгата – във кучи гъз.

После някой ми е крив,

че кат свиря съм фалшив!

И в света не сме известни!

Не на нас – на друг сме бесни!

Вместо да се хванем здраво,

с репетиции направо,

пък каквото се получи?!

Може някой да сполучи?!

 

:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И сега какво да кажем - у софето се изтресе половината скапано бГ,можеш да чуеш батка,брато,баце,браточка,братлее плюс доста мека реч в метрото,а на "копеле" си говорехме през 80-те в СФ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hillbilly, започвам да се чувствам лично засегнат от откровенията ти. Не съм прочел твой пост, в който да не заклеймиш цялто Българско "племе и семе" и особено хората от провинцията, които са дошли да живеят в София, за да я развалят, та да има защо и ти да си вечно кисел във форума.

 

Ето, и аз съм дошъл да живея в София чак от далечното скапано село Горна Оряховица, за да заемам твоето паркомясто с прашния си голф и като цяло да ти дишам въздуха. Мисля, че е крайно време хората с подобно на твоето мислене по тези въпроси да проумеят, че хората от провинцията не идват тук, за да пречат на теб, а подгонени от глад и поради желанието за по-добра реализация. Какво са ти виновни хората, че всичко в нашата държава се концентрира в София? Ако имаше бизнес, индустрия или примерно IT outsourcing извън софия те уверявам, че много, ама много от омразните ти селяни нямаше да живеят в София и да плащат всеки месец солидни суми за наем на някой пенсионер. Включително и аз. А ти иначе го раздаваш бунтар, но май тайно си мечтаеш за старите соц времена, когато имаше гражданство, та ние отрепките от село нямаше да можем да се "изтресем" и да ти развалим града.

 

Та така. Не те познавам лично, нито пък имам някакви комплекси от това, че като малък съм пасъл овце, но исках да ти кажа, че простотията ти отдавна вече не е забавна, та не е много за тая тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марински,аз съм Малински,този ти пост точно бие на комплексите от соц-времената..,за хората от провинцията,да ти кажа,приятелката ми (с която нямаме официално сключен брак) ,но сме като женени от 12 години е от Шейново (близо до Казанлък - централна България),злобата ми е към селяндурщината

,няма значение от къде си ,и софиянци от центъра има тъпи като г@зове..

Отделно пренаселването изнервя хората,а пък аз съм си озлобен,защото най-близкия ми човек почина по мъчителен начин едва ли не в ръцете ми.

Цялата страна е майтап..

от далечното скапано село Горна Оряховица
С някои твои съселяни си пишем за въздушни пушки,което също ми е хоби..

Вместо да се ядем взаимно,(което е целта на боклуците) може да попитаме кой ни докара до тук и да си търсим правата

,от тук идва и Българско "племе и семе",ама не ме цитираш правилно - израза е Йебем ти семе и племе..,който е на западните съседи,които стояха на мостовете под бомбите..

И аз пуша сръпски цигари с бандерол за 2 и нещо,защото ловешкия боклук,представител на световната банка направи родните цигари по 5 кинта и заплатите по 270 :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, аз пак казвам, не че имам комплекси за избиване. Нито се опитвам да скрия откъде съм, нито да се правя на големия Софиянец, просто ми е неприятно да бъда дискриминиран под общ знаменател, като например да намирам на колата си заплашителна бележка, в която се обръщат към мен на "селски" (номера ми започва с ВТ), защото съм паркирал на "нечие" място (за което никой не може да представи нотариален акт за собственост).

 

Цялата тази враждебност се натрупа и просто в един момент на мен започва да ми писва да ме групират с някакви хора, само защото не съм роден в пределите на Столичното околовръстно. Иначе за мене е ясно, че сме на това дередже поради факта, че липсва целенасочена политика в БГ да се противодейства на тази хиперурбанизацията ако щеш. Професията ми в нашата мила страна мога да практикувам само в София. Ако не беше така нямаше да съм тук - и аз не харесвам пренаселването - всички страдаме от него.

 

Та докато се делим на от София/от Село и по подобни други признаци трудно ще прокопсаме.

 

Поздрави,

Марински

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.