Jump to content
Българският форум за музиканти

Проект Telecaster


Recommended Posts

   Здравейте.

   Боби от MMG ме зариби с гриф и някои хардуерни части. Други си изписах от САЩ и ето всичко в "наливно" състояние. С любезното съдействие на колегата Евтим Джерекаров, който има много опит ще фрезоваме двете тела (Африканско Кото - бял махагон). Искам съвет от вас по какво да се различават телата. Не само по цвят, разбира се.

   Започваме в Събота, Неделя.

DSC01013_zps17e9f90c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Основното в/у което трябва да помислите, е за различните комбинации адаптери, както и типа бридж.

Също, бих си направил експеримент,  да оставя едното тяло обработено само с масла.

Имам пет телета :) и са ми голяма слабост, различните дървесини, покрития, pickup комбинации, грифове и други дребни подробности, ги прави строго индивидуални и коренно различни , една от друга.

Ще следя с интерес, ако решиш че мога да бъда полезен с нещо, съм насреща.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защо едното не го направите по telecaster thinline серията - но ще ви трябва и някое допълнително дръвце за топа. Инъче аз лично така бих направил защото съвсем различно ще стане със камерите в тялото. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих пуснал мухата едната китарка да е Esquire ( само с бридж адаптер ). Наскоро Коцето ( BassTraffic) ми направи такава. Китарките само с един адаптер на бриджа са особено чаровни. Определено се усеща липсата на магнитното поле на нек адаптера. Разбира се, давам само идейка ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Може да пробвате curved telecaster:
pt1524a.jpg
Аз  се занимавам с един страт и го направих подобно , но съвсем леко загатнато и само с пила и шкурка :) Само дето втора година нямам време да завърша този проект:) 

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А може да фрезовате "джоба" за "петата" на грифа под ъгъл, да "сетнете" нека, да сложите един том бридж, и вместо стоп тейл да сложите ферули, за да минават струните през цялото тяло. Можете да направите контроли като на SG, и ако слагате двойни адаптери, сложете и пуш-пул потове, за да делите на сингли. Много е удобно ако тялото има arm bevel. Лично аз бих използвал филър ако дървото е поресто и след това бих завършил с масла. P90 rail адаптери бих сложил с взъможност за делене.

Редактирано от 81.slash
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно, затова казах, че давам идея само. Все на някой нещо няма да му хареса.

 

ПП: Нали другата ще звънка...

Коя друга?Има и телета с 3 адаптера тип страт,а за лийд при фендерите и не само предния адаптер е чуден,с комбинирани двата аз и на гибсъните дрънча,много цветно-продран звук става :) ,тук е мого добре,че всякакви варианти могат да правят- купон :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Всичко това е ясно. :)

Travelcaster2 ще прави две телета. Затова предложих едното да е Ескуайър. Прочети му първия пост. ;)

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

   Идеите са чудесни, благодаря. Очаквам и нови. Имам чифт string trees с различни по дължина втулки. Има спорове за и против тях. Мисля, че щом добрите струнни инструменти имат ъгъл на струните към главата те не са случайни. Но къде да ги ситуирам? Някъде около ключа на 5-та струна. Някои се притесняват, че скриват логото, но аз не. "Боя кола не кара".

   Ферули също имам. Предизвикателство е прецизното им монтиране.

   Сега отивам при едни рекламаджии, които имат машина за лазерно рязане. Давам чертежа, който е едно към едно, момчето трие всичко от векторния PDF и оставя контурите на посочените от мен отвори. Така ще имаме шаблон и отворите ще са центрирани по оста.

   Мисля едното тяло да е "мо та мо" Теле, защото Телекастера е първата успешна ел. китара. Блонди (цветовете са се променяли не случайно, а по модата на автомобилните цветове през годините). 

   А другото тяло за всевъзможни експерименти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не слагай пикгард на нито един от двата или ако слагаш не го изкопавайте грубо а го направете да е красив и без пикгард(вътрешни отвори за окабеляване).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Относно водача на струните аз го позиционирах по класическия 50тарски модел теле - до ключа на 3та струна. Но аз исках инструмент без никакви надписи и съответно проблема със скриване на надписи не е стоял. Не мисля, че позиционирането е чак толкова важно за ъгъла на струните. Важното е да го има. ( ъгъла ;) )

 

Ето я главата на моята:

 

033705939.jpg?r=0

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.