travelcaster2 Публикувано Юли 24, 2014 Share Публикувано Юли 24, 2014 Здравейте. Боби от MMG ме зариби с гриф и някои хардуерни части. Други си изписах от САЩ и ето всичко в "наливно" състояние. С любезното съдействие на колегата Евтим Джерекаров, който има много опит ще фрезоваме двете тела (Африканско Кото - бял махагон). Искам съвет от вас по какво да се различават телата. Не само по цвят, разбира се. Започваме в Събота, Неделя. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 (Редактирано) Основното в/у което трябва да помислите, е за различните комбинации адаптери, както и типа бридж. Също, бих си направил експеримент, да оставя едното тяло обработено само с масла. Имам пет телета и са ми голяма слабост, различните дървесини, покрития, pickup комбинации, грифове и други дребни подробности, ги прави строго индивидуални и коренно различни , една от друга. Ще следя с интерес, ако решиш че мога да бъда полезен с нещо, съм насреща. Редактирано Юли 24, 2014 от ciriljhonson 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 Ами защо едното не го направите по telecaster thinline серията - но ще ви трябва и някое допълнително дръвце за топа. Инъче аз лично така бих направил защото съвсем различно ще стане със камерите в тялото. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 Бих пуснал мухата едната китарка да е Esquire ( само с бридж адаптер ). Наскоро Коцето ( BassTraffic) ми направи такава. Китарките само с един адаптер на бриджа са особено чаровни. Определено се усеща липсата на магнитното поле на нек адаптера. Разбира се, давам само идейка ... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 И определено ще се усеща липсата на звънкащата комбина между нек и бридж,която поне мен ме радва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 Сигурно, затова казах, че давам идея само. Все на някой нещо няма да му хареса. ПП: Нали другата ще звънка... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 (Редактирано) Може да пробвате curved telecaster:Аз се занимавам с един страт и го направих подобно , но съвсем леко загатнато и само с пила и шкурка Само дето втора година нямам време да завърша този проект Редактирано Юли 24, 2014 от ultramega 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
81.slash Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 (Редактирано) А може да фрезовате "джоба" за "петата" на грифа под ъгъл, да "сетнете" нека, да сложите един том бридж, и вместо стоп тейл да сложите ферули, за да минават струните през цялото тяло. Можете да направите контроли като на SG, и ако слагате двойни адаптери, сложете и пуш-пул потове, за да делите на сингли. Много е удобно ако тялото има arm bevel. Лично аз бих използвал филър ако дървото е поресто и след това бих завършил с масла. P90 rail адаптери бих сложил с взъможност за делене. Редактирано Юли 24, 2014 от 81.slash 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 Сигурно, затова казах, че давам идея само. Все на някой нещо няма да му хареса. ПП: Нали другата ще звънка... Коя друга?Има и телета с 3 адаптера тип страт,а за лийд при фендерите и не само предния адаптер е чуден,с комбинирани двата аз и на гибсъните дрънча,много цветно-продран звук става ,тук е мого добре,че всякакви варианти могат да правят- купон Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Юли 24, 2014 Share Отговорено Юли 24, 2014 (Редактирано) Всичко това е ясно. Travelcaster2 ще прави две телета. Затова предложих едното да е Ескуайър. Прочети му първия пост. Редактирано Юли 24, 2014 от shtur4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Юли 25, 2014 Автор Share Отговорено Юли 25, 2014 Идеите са чудесни, благодаря. Очаквам и нови. Имам чифт string trees с различни по дължина втулки. Има спорове за и против тях. Мисля, че щом добрите струнни инструменти имат ъгъл на струните към главата те не са случайни. Но къде да ги ситуирам? Някъде около ключа на 5-та струна. Някои се притесняват, че скриват логото, но аз не. "Боя кола не кара". Ферули също имам. Предизвикателство е прецизното им монтиране. Сега отивам при едни рекламаджии, които имат машина за лазерно рязане. Давам чертежа, който е едно към едно, момчето трие всичко от векторния PDF и оставя контурите на посочените от мен отвори. Така ще имаме шаблон и отворите ще са центрирани по оста. Мисля едното тяло да е "мо та мо" Теле, защото Телекастера е първата успешна ел. китара. Блонди (цветовете са се променяли не случайно, а по модата на автомобилните цветове през годините). А другото тяло за всевъзможни експерименти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Юли 25, 2014 Share Отговорено Юли 25, 2014 Тури на единия флойд роуззз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Юли 25, 2014 Share Отговорено Юли 25, 2014 Не слагай пикгард на нито един от двата или ако слагаш не го изкопавайте грубо а го направете да е красив и без пикгард(вътрешни отвори за окабеляване). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PlamenM Отговорено Юли 25, 2014 Share Отговорено Юли 25, 2014 Теле с P90 звучи много приятно, точно в ММГ има едно такова...https://www.youtube.com/watch?v=p91zjLdbJwk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Юли 25, 2014 Share Отговорено Юли 25, 2014 (Редактирано) Относно водача на струните аз го позиционирах по класическия 50тарски модел теле - до ключа на 3та струна. Но аз исках инструмент без никакви надписи и съответно проблема със скриване на надписи не е стоял. Не мисля, че позиционирането е чак толкова важно за ъгъла на струните. Важното е да го има. ( ъгъла ) Ето я главата на моята: Редактирано Юли 25, 2014 от shtur4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts