Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Повредена ми е електрониката на моя washburn nuno bretencourt n2.С push pull  и 3 way switch е но няма tone  а само volume и адаптера на бриджа не работи .Сложих един кондензатор но сега сякаш tone и volume  са на едно като намалям и двете се намалят.Ако може да ми дадете ел. схема или да ми кажете някой от пазарджик който може да я поправи.Ето и снимки ако може да решите проблема.

Отговорено

Абсолютно нищо не разбирам от електроника.Мога само кабелите да си правя.Искам да я оправя защото китарата ми е доста хубава.http://www.musiciansfriend.com/guitars/washburn-n-series-n2-electric-guitar

Отговорено

Ето ти схемата - цък   - Ама за какъв тон потенциометър говориш - този модел има само за силата (volume)  - И къде го лепна този кондензатор като няма потенциометър за тон. Инъче снимките са върха - кристал   :D  Забрави снимките по-добре начертай схема как си вързал нещата. 

Отговорено

Добре тогава да задам вупроса по друг начин.Няма ли да стане в една позиция tone  а в друга volume или нещо такова

Отговорено

Push pull - потенциометъра просто играе ролята на ключе което ти разделя BRIDGE - адаптера от двоен на единичен. Това не променя по никакъв начин ролята на потенциометъра който е един и е за силата. Ако искаш да има тон потенциометър ще трябва да се инсталира и съответно да има промяна от оригиналната схема и съответно дупчене на китарата за такъв. Но като гледам познанията ти най-добре ти препоръчвам поне да се опиташ да върнеш нещата в началния им вид - ако не можеш потърси някой който може. 

Отговорено

Аха...ми така я получих.За пръв път имам такава китара и първоначално даже не знаех че се вдига.Ще потърся някой.