hersifron Публикувано Март 24, 2014 Share Публикувано Март 24, 2014 Здравейте.Преди време мой приятел ме помоли да му направя лампов ефект.Не след дълго идеята се оформи.След доста проби вече имахме и краен вариант. http://www.4shared.com/account/home.jsp#dir=4H41W1Rm. Дано да съм успял със снимката. Не съм китарист.Не разбирам напълно термините,но да речем че се състои от дистер,уа-уа и вибрато. Дистера е изграден от 5 триода ецц83 с възможност за превключване от крънч до тежка резачка.Режимите са подбрани така,че да се избегне доволното количество шум в обичайните конструкции.На изхода на 5-тия триод имаме красиви правоъгълници,абсолютно еднакви положитела и отрицателна полувълна(осцилоскоп) и масивен саунд. За съжаление уа ефекта остана доста плитък,не ми се занимаваше с индуктивности и усложняване на схемата(тя и без това си стана доста сериозна за лек компактен ефект). Вибратото го краднах от ВОКС с малко различни стойности на някои елементи. Машинката я включихме в едно 200в стъпало с добри колони,поставихме къдърен човек зад китарата,и..........ами....честно,звучеше много чисто и динамично. Та в общи линии пиша това и давам схема за тези които искат да имат нещо подобно. Схемата и стойностите на елементите са на крайния вариант. Другото което не направих е да разтоваря изхода и сега ако входа на усилвателя е нискоомен(за изискваниятана лампите) няма уа-уа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Март 24, 2014 Share Отговорено Март 24, 2014 Не качвай в сайтове, където искат регистрация. Когато има подобни изисквания, повечето хора просто излизат от темата. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hersifron Отговорено Март 24, 2014 Автор Share Отговорено Март 24, 2014 Едва прохождам в форумите,не ги знам тези неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Март 24, 2014 Share Отговорено Март 24, 2014 (Редактирано) За изображения можеш да ползваш много сървъри, в това число български. http://www.album.bg/ , http://www.snimka.bg/ и др. Много удобен е imgur.com. Лесно и бързо се качват изображения, и има цял набор от възможности за link, embed и други неща. Ако искаш да качваш друго съдържание (TXT, DOC, ZIP, PDF...), има друг вид сървъри. Например BOX.com. Там има възможност да се разреши четене и сваляне с линк-код, само за тези които имат кода. т.е. когато този код се публикува, директно се влиза в информационния файл. Така се защитават от достъп другите качени файлове. Ето един възможен вариант, от snimka.bg - избираш 11та иконка от ляво надясно в долната лента от менюто , вписваш адреса на снимката , в случая http://media.snimka.bg/images/003632412.jpg и ето какво излиза във форума: Редактирано Март 24, 2014 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Март 24, 2014 Share Отговорено Март 24, 2014 (Редактирано) Де го тоз ефект? Редактирано Март 24, 2014 от a_panov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hersifron Отговорено Март 25, 2014 Автор Share Отговорено Март 25, 2014 Надявам се този път да е ок. http://i.imgur.com/ZvHvwcm.png Благодаря за насоките. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Март 25, 2014 Share Отговорено Март 25, 2014 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Март 25, 2014 Share Отговорено Март 25, 2014 Не бих направил това нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 Напреженията нещо доста ниски, което е един доста експлоатиран подход по принцип, в което няма лошо. Ама лампите повече греят в случая отколкото да вършат сериозна работа, като всъщност това, което обикновено страда е динамиката. А вибратото, според моите съвсем скромни познания, би ме учудило да работи особено добре - cathode coupled още на първия триод? Защо така? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 (Редактирано) Има изцяло сгрешена концепция. Много C/P, малко сериозни познания. Нищо против всеки да има свободата да прави за себе си каквото пожелае. Когато обаче подобно чудо се представя в обществено пространство, трябва да е издържано поне технически. Освен "музикантски" поглед, трябва да има и инженерен такъв. Все пак това е инженерен проект! Много има какво да се коментира в инженерен аспект, но за мен лично не си заслужава да си губя времето. Редактирано Март 26, 2014 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 Още трафовете ме отказват да гледам схемата. Язък за лампите е тази схема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dobringeorgiev Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 Ей, насолихте го младежа. Аз пък мисля, че е хубаво да се пробва да създава такъв ефект. Просто трябва да се развива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 Добре, аз съм съгласен. Но в коя вселена лампов предусилвател има примерно два пъти по-високо напрежение за отоплението, отколкото за т.нар. (и неподходящо в случая) "високо напрежение". Аз съм много начинаещ в областта, но из многото схеми, които имам, такова чудо никъде не съм срещал. Няма и логика в това, поне ако може да се вярва на книгите по темата. Как точно е направено отоплението според теб? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 26+8 VAC, около 47 VDC, разделено на 4 лампи последователно, излиза 11,75 V. По принцип трябва да са 12,6 V. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts