Hillbilly Публикувано Март 23, 2014 Публикувано Март 23, 2014 Шило в торба не седи и все си се занимавам с китарките,в случея не намирам някаква ушевадна разлика в звука от преди и след,ама и двата гибсън са ми с с натурален цвят на грифа и леко обработен като приклад на пушка..визуално се тая ,но на пипане е много добро усещането,като кадифе един вид. 8 Цитирай
blr Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 При мен, лятото в жегата се усеща най-много разликата между матиран и лъскав гриф. Малко да се изпоти ръката и започва да ми залепва за лъскавия гриф. Фендер от известно време се усетиха и започнаха да матират грифовете на американските си инструменти. Цитирай
81.slash Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 (Редактирано) С какво масло е обработен грифа? Искам да махна лака на грифа на акустичната ми китара, понеже ми се изпотяват ръцете в повечко и е доста "спъващо" понякога по време на свирня. Редактирано Март 23, 2014 от 81.slash Цитирай
patzo Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 (Редактирано) Не е нужно да махаш лака е само да го матираш леко да не е толкова гланц . Става със стоманена вълна 0000 или ситна водна шкурка - 1500 примерно. Редактирано Март 23, 2014 от patzo Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 23, 2014 Автор Отговорено Март 23, 2014 (Редактирано) При мен, лятото в жегата се усеща най-много разликата между матиран и лъскав гриф. Малко да се изпоти ръката и започва да ми залепва за лъскавия гриф. Фендер от известно време се усетиха и започнаха да матират грифовете на американските си инструменти. А ,защо ,не само на американските,имам един Мексико Телекастър,много приятен гриф,леко матиран оригинално. 81 слаш,малко прополис(клей) и ленено масло,имай предвид,че трябва да седи в спирт клея за да се разтвори добре, а маслото по малко за шарката,то даже не е необходимо много, по принцип ако се заемеш с подобни занимавки цял ден си отива. А,последния пост - илядо и петстотин е началото,после до 3000 и полир пастата,но то ръката достатъчно полира,ако свириме достатъчно често. Имал съм голямата веселба да се се занимавам със шеллак и там какъв купон е ,бедна ти е фантазията,ма аз като тъп шоп с рогата напред Редактирано Март 23, 2014 от Hillbilly 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 Това ми е основен критерий като си избирам китари. Едната ми е със сатенен нек, другите с натурален финиш. Само 1 е с лак и усещам как ме спъва. Цитирай
emosms Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 Апетитно изглежда, като печено, шоколадов кекс, нещо от сорта Цитирай
81.slash Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 (Редактирано) Мерси за инфото Хилбили. Аз си мислех, че или с тру или с тунг или с даниш ойл си провел манипулацията. С ленено масло си мацам фингърборда понякога, но не ми беше хрумвало да го смеся с прополис. Хора, споделете как си махнахте лака. Аз си бях играл така преди години с една ел. кремона, която беше някаква пародия на SG, и ми отне доста часове да сваля лака на ръка само с шкурене. Върти ми се безумната идея, да пробвам да остържа лака с едно макетно ножче или с бръснарски ножчета, и после да мина отгоре с различни номера шкурка, за да премахна евентуални следи от "цикленето". Редактирано Март 23, 2014 от 81.slash Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 23, 2014 Автор Отговорено Март 23, 2014 На територията няма тунг/тру/даниш ойл, обикалял съм маса магазини в София за художнически материали и ме гледат като извънземно като питам за това,може би може да вкараш през ибея,но това е от щатите или канада не се смесват прополис с масла,то не става,не ги смесвай никога, трябва да седи клея поне седмица в спирт,е ти си стигнал до правилния извод че е маса стържене и ръчна изработка основно,нямаме машини,но ентусиазъм има , както се казва "луд умора нема-само се пОти" А това ми е за спорта,Леспола е приказка,обработен със шеллак,красива и удобна китара като плюс звучи страшно мастията (е малко прежулих едно прагче,не съм лютиер все пак) ,но се тая,пее гада със специфичния тембър на гибсъните,а ес-джито е с толкова веселяшки тон..де да знам,аз съм с конфигурацията на Томи Йоми от Сабат - Лейни с Гиби,пък не дрънча метъл.. 2 Цитирай
81.slash Отговорено Март 23, 2014 Отговорено Март 23, 2014 Ами само малко повечко време да ми остане, и почвам да се потя После ако не ме мързи или не забравя, ще приложа снимки след бръсненето. Цитирай
разбойник Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 Екстра изглежда китарата.Наскоро в друг форум ми препоръчаха продуктите на Liberon и по конкретно Liberon Finishing Oil. Компанията е английска и продуктите й могат да бъдат купени от европейски Интернет магазини, пример: http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=+Liberon Не съм тествал все още, но намерих теми в Talkbass, в които отзивите също са добри, ето тази е доста подробна и полезна: http://www.talkbass.com/forum/f57/sanded-oil-finish-384222/ 2 Цитирай
81.slash Отговорено Март 25, 2014 Отговорено Март 25, 2014 (Редактирано) Ето след "бръсненето" какво се получи: http://imgur.com/OzGqrQe http://imgur.com/euXLIKG http://imgur.com/BewiK5k Това, което се вижда не е дърво, а просто поредния слой лак. След прекарани повече от 3 часа на терасата, вече нямам нерви да стържа и шкуря. Китайците са сложили лак като грунд, или дори си мисля, че първо е било някакъв филър и след това като грунд са пръснали доволно дебел слой лак. След това са боядисали и са запечатали със същото доволно количество лак. На външен вид е точно като стъкло, сигурно и на дебелина ще го докара. Оставям за следващия път поредното шкурене. Редактирано Март 25, 2014 от 81.slash Цитирай
Recommended Posts